SURİYELİ SIĞINMACILARI KALICI KILACAK BİR PROJE  DE ADANA´DA UYGULANMA YOLUNDA
GÜNDEM 6.01.2017 13:57:58 180 0

SURİYELİ SIĞINMACILARI KALICI KILACAK BİR PROJE DE ADANA´DA UYGULANMA YOLUNDA

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü´nün Suriyeli sığınmacıların tarımsal faaliyetlerde istihdam edilmesine yönelik yürüttüğü eğitim projelerinin Adana´da gerçekleştirilmesi çerçevesinde FAO temsilcileri çalışmalar başlattı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü´nün (FAO) Suriyeli sığınmacıların tarımsal faaliyetlerde istihdam edilmesine yönelik yürüttüğü eğitim projelerinin destekçisi olacaklarını söyledi. Başkan Sözlü, ?Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü´nün mülteci kampları ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için kapasite geliştirme programlarını önemsiyoruz. Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız? dedi. 

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Akın, FAO Danışmanları Peter Agnew, İbrahim Tuğrul ve Nejat Doğan ile Yatırımlar Teknik Uzman Yardımcısı Ozan Özdemir, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü´ye makamında ziyaret etti. Başkan Sözlü, Başkan Vekili Ramazan Akyürek ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte FAO heyetini misafir etti. FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Akın, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip, Türkiye´ye sığınan Suriyelilere yönelik sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda eğitim ve destek programlarıyla ilgili bilgi verdi.

Sığınmacılara tarım ve hayvancılık eğitimi verilecxek

Ayşegül Akın, ?Türkiye´de mülteci kampları ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için kapasite geliştirme aktiviteleri başlatacağız. Bu projelerle çatışma ve yerinden edilmeyle yüzleşen insanlara destek olmayı amaçlıyoruz. Çalışmamızda doğru tohumların seçilmesine yönelik eğitimler, üretimin bahçeler gibi dar tarımsal alanlarda uygulanması ve hayvancılık gibi konularda yoğunlaşacağız. Ülkelerini terk etmek zorunda kalmış, mülteci ve kamp dışındaki sığınmacılara ise yetkinliklerinin arttırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması için de eğitimlerimiz sürüyor? diye konuştu.

Başkan Hüseyin Sözlü ise Suriye´deki iç savaşın olumsuz yansımalarının Adana´da önemli ölçüde hissedildiğini, sığınmacıların da zor şartlarda altında yaşam mücadelesi verdiğini dile getirip, FAO´nun planladığı projelerin hem sığınmacılara hem de Adanalı hemşehrilerine yarar sağlayacağını belirtti.

Adana´nın kırsal ilçelerinde yaşayan vatandaşların kalkınması için Adana Büyükşehir Belediyesi´nin yürüttüğü projelerden söz eden Başkan Sözlü, Suriyeli sığınmacılara insanı yardım noktasında da büyük hassasiyet gösterdiklerinin altını çizdi.

Başkan Sözlü, ?FAO´nun Türkiye´ye gelen sığınmacıların tarımsal aktiviteleri ve geçim koşullarına destek amacıyla projeler geliştirmesi memnuniyet vericidir. Çukurova´nın bereketli topraklarında mesleki eğitimli sığınmacıların üretimin bir parçası olması, tarımsal faaliyetlerde çalışması, kendilerinin ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılaması yararlı olacaktır. FAO´nun mülteci kampları ve kamp dışında yaşayan Suriyeliler için kapasite geliştirme programlarını önemsiyoruz. Üzerimize düşen desteği vermeye hazırız? değerlendirmesini yaptı.

Ziyaretin sonunda Başkan Sözlü, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Akın´a teşekkür plaketi sundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false