?SURİYE KÜRTLERİNİ PKK-PYD´NİN ZULMÜNE TERK ETMEYECEĞİZ?
SİYASET 24.12.2018 17:43:02 377 0

?SURİYE KÜRTLERİNİ PKK-PYD´NİN ZULMÜNE TERK ETMEYECEĞİZ?

Recep Tayyip Erdoğan, ??Biz Suriye´de Arap kardeşlerimizin, Kürt kardeşlerimizin özgürlüğünü kendilerine iade için varız,? dedi

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi´nde düzenlenen Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Törenindeki konuşmasında  Erdoğan şunları söyledi:

?Biz Suriye´de Arap kardeşlerimizin, Kürt kardeşlerimizin özgürlüğünü kendilerine iade için varız?

Moğol İmparatorluğunun kurucusu Cengiz Han´ın torunu Hülagü´nün ele geçirdiği Bağdat´ta genç bir medrese hocası olan Kadıhan ile aralarında geçen sohbete ilişkin hikayeyi anlatan Erdoğan, hikayenin sonunda, ?Birbirimizle uğraşmayı bırakacağız ve birbirimizi Allah için seveceğiz. Eğer biz sahip olduğumuz nimetleri kıymetini bilemez, nankörlük yoluna saparsak akıbetimiz eninde sonunda böyle olur. Şükrümüzü eksik etmez, çok çalışır, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkarsak inanın dünyanın en güçlü ordularını getirseler de bizim karşımızda duramaz. Maalesef bugün İslam dünyasına baktığımızda nerede bir acı, göz yaşı, zulüm varsa gerisinde toplumların kendi eksikleri, yanlışları, dağınıklıkları var. Zalimler güçlerini ellerindeki silahlardan, paralardan değil, asıl karşılarındaki işte bu manzaradan alıyor.

Türkiye bölgesinde ve dünyada hep Hakk´ın, haklının, adaletin peşinde giderek başarıya ulaşıyor. Bugün Suriye´de yaşanan zulmün tek sebebi, Suriye halkının kimi yerde Sünni, Şii, Kürt, Arap, Türkmen diyerek paramparça edilmiş olmasıdır. Aynı durum Irak için, Yemen için geçerlidir, benzer parçalanmışlıklar Libya, Somali için, diğer kan ağlayan coğrafyalar için geçerlidir. Esaretin de sefaletin de sebebini kendi içimizde aramadıkça bu manzarayı değiştiremeyiz. İşte bunun için Suriye´deki Arapların güvenliği ve huzurunu kendi meselemiz olarak görüyoruz. Kürtlerin sorununu kendi meselemiz olarak görüyoruz. Şuanda biz Suriye´de niye varız? Oradaki Arap kardeşlerimizin özgürlüğünü kendilerine iade için, Kürt kardeşlerimizin özgürlüğünü kendilerine iade için, yoksa terör örgütleri için değil, onun için oradayız. Türkmenler zaten öz kardeşlerimiz, elbette onların güvenliği ve huzuru bizim meselemizdir. Suriye Araplarını DEAŞ´ın eline bırakmadığımız gibi, Suriye Kürtlerini de PKK-PYD´nin zulmüne terk etmeyeceğiz. Aynı şekilde Arap kardeşlerimizi PKK-PYD´nin eline terk etmeyeceğiz? şeklinde konuştu.

Suriye´de meselenin Arap, Kürt, Türkmen meselesi olmadığını, meselenin özgürlük, Suriye´nin toprak bütünlüğü meselesi olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye´de yaşayan 4 milyon Suriyeliden 300 bininin Türkiye´nin temizlediği bölgelere geri döndüğünü kaydetti. Erdoğan, ?Zeytinlik dediğimiz bölgeye gitti, Cerablus, Nereye? Afrin´e. Buraları biz güvenli hale getirdik. Sincar, aynı şekilde güvenli hale gelecek. Odaya da gerekenler yapılıyor? ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel Seçimlerini ne kadar önemsediği anlatan Erdoğan, ?Siyasi hayatımız boyunca hep milletin tercihlerini, milli iradeyi, yani demokrasiyi önde tuttuk. Milletimizin beklentilerini, hayallerini, taleplerini emir telakki ettik. Siyaseti milletim hakimi değil, hadimi olmak gayesiyle yaptık. Üstlendiğimiz tüm görevleri bu anlayışla yürüttük? açıklamasında bulundu.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli