STANDARTLARA UYMAYAN PLAKALAR MUAYENEDEN GEÇEMEYECEK
GÜNDEM 30.06.2017 14:55:56 721 0

STANDARTLARA UYMAYAN PLAKALAR MUAYENEDEN GEÇEMEYECEK

Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, standartlara uygun olmayan plakaların araç muayenelerinde ağır kusur kapsamına gireceği konusunda araç sahiplerini uyardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, 3 Temmuz itibarıyla geçerli olacak kusur tablosunu yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik olması, yazı şeklinin bold veya italik olması ve kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı. Yeni düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların Karayolu Trafik Kanunu´nun tescil plakaları bölümünde belirtilen 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olmayan plakaların bulunduğu araçlar muayeneden geçemeyecek.

?Çok ağır cezalar uygulanacak?

Standartlara uymayan ve mührü olmayan plakaları 3 Temmuz´dan sonra çok ağır cezaların beklediğini belirten Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, ?Standart dışı olana plakalar, üzerinde kabartma harflerle, sacın üzerinde yapıştırmalı olan araçlar var. Son günlerde yaşanan terörden dolayı sahte plakalar meydana çıkmaya başladı. Örnek verecek olursan Eskişehir´de basılacak olan plakada tek yetkili Şoförler ve Otomobilciler Odası´dır. Bizim dışımızda hiç bir kurum ve kuruluş basamaz. Bir buçuk ay önce bizim mührümüz darphane tarafından yapılmıştır ve Federasyonumuz tarafından bize iletilmiştir. Bunu biz basmadığımız halde, önüne gelen bu plakaları basıp da, hiç bir standardı olmayan, mührü olmayan araçlara 3 Temmuz´dan sonra sıkı bir denetime başlanacaktır. Bununda cezası çok ağırdır, 10 bin TL´nin üzerinde cezası vardır. Bugüne kadar o plakaları yapıp da takan sürücüler, bir an önce bu plakalarını söksünler, odamıza gelsinler ve resmi olarak standartlara uygun plakaları taksınlar? dedi.

?Mühürlü ve standartlara uygun araçlarda problem yok?

Şu anki araçlarında standartlara uygun ve mühürlü olan plakalarda bir sıkıntı olmadığını kaydeden Başkan Suat Er, ?Hiç bir yetkisi olmayan yerlerden plakayı bastırıp, değişik standartlarda, harflerde aracına takan, üzerinde mühür bulunmayan araçlar 3 Temmuz´a kadar plakaları sökecekler. Sökmezler ise ağır cezalar gelecek. Diğer, üzerinde mührü bulunan, standartlara uygun, Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından basılan plakalardaki araçlarda herhangi bir problem yok? ifadelerini kullandı.

"Standart dışı plakalar birinci derecede ağır kusurlu sayılacak"

3 Temmuz´dan sonra standartlara uymayan, mühürsüz plakaların bulunduğu araçların muayeneden geçemeyeceğini vurgulayan Er, TÜVTÜRK tarafından yapılacak araç muayenesinde bu tür araçların ağır kusur kapsamında değerlendireceğini ve muayeneden geçemeyeceğini kaydetti. 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli