?SORUNLU BİR EĞİTİM DÖNEMİ YAŞANACAK?
EĞİTİM 7.09.2016 14:35:07 255 0

?SORUNLU BİR EĞİTİM DÖNEMİ YAŞANACAK?

Darbe kalkışması sonrasında binlerce öğretmenin meslekten çıkarıldığını ancak sadece darbeye karışanların değil ?muhalif´ görülenlerin de aynı muameleye maruz kaldığını kaydeden CHP Niğde Milletvekili Gürer önemli bir öğretmen değişikliğinin yaşanacağına

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sorunlu bir eğitim dönemi yaşanacağını ifade ederek darbe kalkışması sonrasında binlerce öğretmenin meslekten çıkarıldığını, darbeye karışanların cezalandırılmasının doğal olduğunu ancak muhalif öğretmenlerin de meslekten uzaklaştırılması ile önemli bir öğretmen değişikliğinin de oluştuğunu belirtti.

Bunun yanında yeni eğitim döneminde yapılan araştırmalara göre bir ilköğretim öğrencisinin aylık maliyetinin 520 liraya eriştiğini asgari ücretli bir ailenin iki çocuğunun okulda olması halinde açlık sınırı altında süren yaşamının  daha da zorlaşacağını ifade etti.

Yeni öğretim yılı hayırlı olmasını dileyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, son yıllarda sıkça değişen eğitim sistemine bu yıl eklenen sorunlarla,   daha da sorunlu olacağının da görüldüğüne vurgu yaptı. Eğitim sisteminin çağdaş bir çizgiye yükseltilmesi, Mustafa Kemal Atatürk düşünce ve hedeflerinin öğrencilere anlatılması, milli mücadele sürecinin ve ülkenin kuruluş değerlerinin doğru algılanması gereğine dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şunları söyledi:

 ?Gelecekte 15 Temmuz darbe kalkışmalarının benzerlerinin yaşanmaması için bilgi ve bilimle buluşan,  çağdaş uygarlığı hedefleyen eğitim anlayışını sahiplenmemiz gerekir. Yeni öğretim yılı için eğitim harcamalarında yüzde onluk bir artışın araştırma sonuçlarına  yansımasına karşın bunun bölgesel farklılıklarla  kimi bölgelerde daha da artacağa benzemektedir.  Okul, öğrencilerimizin iyi eğitim alması konusunda uzmanlaşan eğitimci ile olur.  Sık sık eğitim sistemi değişikliği de kuşaklar arası bağı dahi olumsuz etkiler. Eğitim sistemi yanında okullarda kıyafet, servis, taşımalı eğitim, konaklama ve yemek ciddi sorun. Öğretmenlerin, okul çalışanlarının özlük haklarından ücretlerine değin bir dizi sıkıntıları da var. Eğitim sistemi bir bütün olarak düşünülüp okul, eğitimci, çalışan, veli olarak sorunsuz konuma taşıyacak eğitim politikalarına gerek var ?.

? Ülkemizde ara eleman gereksiniminin yanında mühendislikte başarıyı artırmak için Teknik Meslek Liselerinin önemle desteklenmesi, teknik öğretmenliği teşvik edici düzenlemelere gidilmesi, Endüstri Meslek Liselerinin sayısının artırılıp eğitim araç gereç malzeme ve okul sonrası iş  bulmalarının önünü açacak çalışmalar yapılması,  mesleki eğitimin ülke gelişimindeki öneminin gereği gibi sahiplenilmesi ve meslek edinen öğrencinin her yönlü bilgi ile donanacak kapasiteye ereceği eğitim sisteminin de uygulanması önemlidir?


Eğitimin önemini yeterince kavrayamayan toplumların sorunlarından arınmasının olası olamayacağını da ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  yeni öğretim yılının tüm eğitim camiasına olduğu gibi ülkemiz için de güzel bir dönem olarak geçmesi, sorunlardan arınması için kaliteli ve verimli bir eğitim anlayışının gerçekleşmesini de diledi.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli