?SİYASİ İKTİDAR ONURLU DAVRANIP İSTİFA ETMELİ?
SİYASET 15.03.2016 14:31:35 327 0

?SİYASİ İKTİDAR ONURLU DAVRANIP İSTİFA ETMELİ?

CHP İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, 2015´in ekim ayından bu yana Başkent Ankara´da üç terör saldırısı yaşandığını ve toplam 169 kişinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Barut, ?Türkiye Cumhuriyeti devleti terör örgütlerine boyun eğmez, e

CHP Adana İl Başkanlığında,  İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolu başkanlarının katılımıyla yapılan basın açıklamasında AKP İktidarı istifaya davet edildi

Teörr eylemlerini engellemekle yükümlü ve yetkili olan siyasi iktidarın onurlu bir tavır gösterip derhal istifa etmesi gerektiğini belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, şöyle devam etti:

?Yüzlerce insanımızın canına mal olan terör saldırılarının ardından bugüne kadar sorumluluk alan bir tek kişi bile olmadı ve ne yazık ki bugün de olmayacağını biliyoruz. Tek derdi başkanlık olanlar ve ülkenin kan gölüne dönmesine izin verenler, terör örgütleriyle ?çözüm süreci´ adı altında pazarlıklar yapıp, terör örgütlerinin kentleri cephaneliğe çevirmelerine göz yumanlar, yaşanan can kayıplarından birinci derecede sorumludur. Ve sorumlular bu kayıpların hesabını vermelidir.?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ankara´da 37 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını lanetledi, AKP iktidarının terörle mücadele politikası nedeniyle Ankara´nın terör vahşetinin başkenti haline geldiğini belirterek, siyasi iktidarın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Pazar akşamı gerçekleştirilen terör saldırısıyla güvenlik ve istihbarat zafiyetinin ortaya çıktığının altını çizen Barut, patlamadan önce TÜRGEV´in öğrencilerine "Kızılay´dan uzak durun" mesajı attığını ifade ederek, ?İstihbarat birimleri devlet için mi TÜRGEV için mi istihbarat topluyor? sorusunu yöneltti. Barut, ?Ölümün bile torpili olduğunu AKP iktidarı sayesinde öğrenmiş olduk.  Bu durum açıkça yandaş olmayanları ölüme yollamaktır ve bir insanlık suçudur; ne insanlığa ne de vicdana sığar? dedi.

 

/resimler/2016-3/15/1434321807906.jpg

BAŞKENTTE  5 AYDA ÜÇ TERÖR SALDIRISI

Adana İl Başkanlığı´nda yapılan basın açıklaması öncesinde katılımcılar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.  Terörü, terörden ve kandan beslenenleri lanetleyen İl Başkanı Barut, terör saldırılarının toplumsal barış ve huzuru hedef aldığının altını çizerek, ?Teröre karşı her zamankinden daha çok birlik olmaya ihtiyacımız var? diye konuştu.

?TÜRKİYE CUMHURİYETİ TERÖRE BOYUN EĞMEZ?

2015´in ekim ayından bu yana Başkent Ankara´da üç terör saldırısı yaşandığını ve toplam 169 kişinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Barut, terör örgütlerinin devlete adeta gözdağı vermeye çalıştığını ifade ederek, ?Türkiye Cumhuriyeti devleti terör örgütlerine boyun eğmez, eğmeyecektir? şeklinde konuştu.

?ANKARA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKA BAHÇESİ OLDU?

17 Şubatta 29 yurttaşın yaşamını yitirdiği saldırının üzerinden henüz bir ay bile geçmeden ikinci saldırının gerçekleşmesinin istihbarat ve güvenlik zafiyetinin varlığının en güçlü kanıtı olduğunu vurgulayan Barut, terörün artık kent merkezlerinde olduğunu söyledi.

Barut, ?Terör artık dağdan metropollere, kent merkezlerine, başkente kadar inmiştir. AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle Türkiye bugün Ortadoğu ülkelerinden farksız, Ankara ise terör örgütlerinin arka bahçesi, terör vahşetinin de başkenti haline gelmiştir? diye konuştu.

?YAYIN YASAĞI DEĞİL ÖLÜM YASAĞI İSTİYORUZ?

Patlamanın hemen ardından adeta jet hızıyla yayın yasağı kararının alındığına işaret eden Barut, iktidarın yayın yasaklarıyla vahşetin üzerini örtemeyeceğini kaydetti.

Barut, ?Terör eylemlerini önlemekle görevli ve yetkili olan siyasi iktidar görevini yapmak yerine yayın yasaklarıyla vahşetin üzerini örtmeye, halkımızın terör saldırılarına alışmasını sağlamaya çalışmaktadır. Alışmayacağız, kanıksamayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yayın yasakları bu katliamları ortadan kaldırmaz.  İktidardan yayın yasağı değil ölüm yasağı istiyoruz? ifadelerini kullandı.

?SİYASİ İKTİDAR ONURLU DAVRANIP İSTİFA ETMELİ?

 Terör eylemlerini engellemekle yükümlü ve yetkili olan siyasi iktidarın onurlu bir tavır gösterip derhal istifa etmesi gerektiğini belirten CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, şöyle devam etti:

?Yüzlerce insanımızın canına mal olan terör saldırılarının ardından bugüne kadar sorumluluk alan bir tek kişi bile olmadı ve ne yazık ki bugün de olmayacağını biliyoruz. Tek derdi başkanlık olanlar ve ülkenin kan gölüne dönmesine izin verenler, terör örgütleriyle ?çözüm süreci´ adı altında pazarlıklar yapıp, terör örgütlerinin kentleri cephaneliğe çevirmelerine göz yumanlar, yaşanan can kayıplarından birinci derecede sorumludur. Ve sorumlular bu kayıpların hesabını vermelidir.?

?İSTİHBARAT BİRİMLERİ TÜRGEV İÇİN Mİ İSTİHBARAT TOPLUYOR??

Bilal Erdoğan´ın yöneticisi olduğu TÜRGEV´in patlamadan 6 saat önce yurtlarında kalan öğrencilerine ?Kızılay´dan uzak durun? biçiminde bir mesaj gönderdiğinin ortaya çıktığını hatırlatan Ayhan Barut, AKP iktidarına İstihbarat birimleri devlet için mi yoksa TÜRGEV için mi istihbarat topluyor? sorusunu yönelterek şunları kaydetti:

?Ölümün bile torpili olduğunu AKP iktidarı sayesinde öğrenmiş olduk.  Bu durum yandaşların can güvenliğini sağlayıp yandaş olmayanları ölüme yollamaktır.  Bu bir insanlık suçudur, ne insanlığa ne de vicdana sığar.  Böylesine önemli bir istihbaratın toplumdan saklanıp sadece yandaş bir kurumla paylaşılması aynı zamanda siyasi iktidar için büyük bir utançtır, skandaldır.?

?SORUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM?

Suudi Kralı öldüğündü ulusal yas ilan eden AKP iktidarının terör saldırılarından sonra neden ulusal yas ilan etmediğini kamuoyunun takdirine bıraktıklarını dile getiren Barut, ülkenin en önemli sorunu haline gelen terörün siyasi iktidar tarafından çözülemeyeceğini vurguladı. Sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu ifade eden Barut, CHP´nin terörün bitirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

?HERKESİN BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE KARDEŞÇE YAŞAMASINI İSTİYORUZ?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkede herkesin huzur ve barış içinde, kardeşçe yaşamasını istediklerini ifade eden Barut, ?Barış içinde bir ülke ve dünya kurmanın mümkün olduğuna inanıyoruz.

Şiarımız da Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yurtta Barış, Dünyada Barış´ ilkesidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak inadına barış demeye devam edeceğiz? diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli