?SINIRIMIZA KONUŞLANACAK CİHATÇI GRUPLAR ÜLKEMİZ İÇİN RİSK VE TEHDİT OLUŞTURABİLİR?
13.04.2018 20:26:30 285 0

?SINIRIMIZA KONUŞLANACAK CİHATÇI GRUPLAR ÜLKEMİZ İÇİN RİSK VE TEHDİT OLUŞTURABİLİR?

CHP´Lİ YILMAZ, DOĞU GUTA´DAN SINIRIMIZA GELEN RADİKAL ÇİHATCI GRUPLARLA İLGİLİ KRİTİK UYARILARDA BULUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Suriye´ye askeri operasyonun konuşulduğu bir dönemde Doğu Guta´daki 7 bin 500 cihatçı grubun aileleriyle 40 binin Fırat Kalkanı alanına taşındıklarını duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde İdlib´e dönük Rusya, Suriye ve İran´ın büyük operasyonu başlayacaktır. 65 bin silahlı grubu bünyesinde barındırıyor, bu gruplar akın akın Türkiye´ye gelmeden bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor" dedi.

CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Yılmaz, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Doğu Guta bölgesinden yapılan tahliyelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Bu tahliyeler sonrasında güvenlik sorunları doğabileceğine işaret eden Yılmaz, "Doğu Guta bölgesinden yaklaşık 7 bin 500 silahlı cihatçı militan grubun ve ailelerinin otobüslerle İdlib´e ve Fırat Kalkanı alanına taşındıklarını duyuyoruz. Türkiye´nin önümüzdeki dönemde karşılaşabileceği en büyük risk ve tehdit bu grupların Türkiye sınırına yerleşmiş olmasıdır. Ne adla, hangi amaçla olursa olsun bu gruplar, Türkiye´nin o bölgedeki çıkarlarına orta ve uzun vadede zarar verir. Türkiye´nin adının sanki terörü destekliyormuş gibi anılmasına yol açacaktır." diye konuştu. 

Hükümetin bu gruplarla yakın olduğunu ileri süren Yılmaz, bu silahlı gruplar ve ailelerinin Türkiye´nin yakınına gelmesinin yaratabileceği sorunların iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi. 

?HÜKÜMET BU GRUPLARLA ARASINA MESAFE KOYMALI?

İdlib´e dönük bir askeri operasyonun olması halinde bu grupların kaçabileceği Türkiye dışında bir yer olmadığını ifade eden Yılmaz, Doğu Guta bölgesinde aktif olan dört silahlı grup bulunduğunu kaydetti. Yılmaz, "Bu grupların kafa yapıları itibariyle IŞİD´den, Nusra´dan, El Kaide´den çok büyük farkları yok." dedi. 

Hükümetin bu gruplarla arasına mesafe koymasını istediklerini dile getiren Yılmaz, sınır güvenliği ve ülkedeki huzur için bunun şart olduğunu vurguladı. 

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bizim Suriye´deki mücadelemiz PKK ve uzantılarıyladır. Bu mücadele kararlı bir şekilde devam etmelidir. Bu mücadeleyi sekteye uğratabilecek, başkalarının Türkiye´ye karşı gerekçe olarak kullanabileceği oluşumlardan uzak durmalıyız. Göreceksiniz, eğer bu kriz atlatılırsa bir şekilde gelecek dönemde İdlib´e dönük Rusya´nın, Esad´ın ve İran´ın büyük bir operasyonu başlayacaktır. İdlib nüfusu itibariyle yaklaşık 60, 65 bin silahlı grubu bünyesinde bulunduruyor. Ve bu gruplar Türkiye´ye akın akın gelmeden bizim bir şeyler yapmamız gerekiyor. " 

?ERDOĞAN ?A KARŞI OLANLARI KİMSE FİLİSTİNLİLEŞTİREMEZ?

CHP olarak hükümete uyarılarda bulunduklarını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını belirten Yılmaz, amaçlarının ülkeni huzur ve güvenliğinin korunması olduğunu söyledi. 

Yılmaz, "Türkiye´nin Suriyeleşmesini, Iraklaşmasını, Afganistanlaşmasını, Pakistanlaşmasını istemiyoruz. Türkiye´de Tayyip Erdoğan´a karşı olanları kimse Filistinlileştiremez. Biz bu ülkenin Filistinlileri değiliz, bu ülkenin sahibiyiz. Gerçek sahibi bizleriz, bedel ödeyenleriz. Kimse bize uyarı yapıyoruz diye öfkelenemez, kükreyemez. Bu ülke bizimdir. Toplumumuzun, halkımızın huzur içinde yaşayabilmesi için bu radikal cihatçı grupların Türkiye´den ve Türkiye´ye mücavir alanlardan uzak olması gerekir." diye konuştu. 

?TARİHİ KENDİ AÇISINDAN OKUYAN ANLAYIŞ TÜRKİYE´Yİ YÖNETEMİYOR?
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, bir soru üzerine ABD´nin Suriye´ye bir müdahale hazırlığı içinde olduğunu ancak ABD Başkanı Donald Trump´ın çelişkili sosyal medya paylaşımları yaptığını söyledi. 


Yılmaz, "Belki de zamanı belirsizleştirmek, ne zaman askeri müdahale yapılacağını sezdirmemek için böyle zikzaklar oluyor. Ama şunu biliyoruz; ABD´nin İngiltere, Fransa, İsrail ve bazı Arap ülkeleriyle birlikte Suriye´ye dönük bir müdahale hazırlığında olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, seçim ittifakına ilişkin soruları yanıtlarken de CHP´nin, halkın ittifakı için çalıştığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yönetim tarzından bıkan, Türkiye´de demokrasiyi dönüşü destekleyen her kesimle birlikte çalışabileceklerini bildirdi. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın, "Sultan Abdülhamid´ten sonra duraklama devri geçirildiği, şimdi ise muhteşem bir dönem yaşandığı" yönünde sözlerinin olduğunun ifade edilmesi üzerine Yılmaz, "Abdülhamid´den bu yana Meclis Başkanı uyuyormuş. Kafası donmuş. Atatürk gibi bir gerçekliği aklına getirememiş. Türkiye´de böyle bir açıklamayı bu Meclis Başkanı´nın yapma hakkı yoktur. Türkiye´nin geçmişine, değerlerine sahip çıkmayan, tarihi kendi açısından okuyan anlayış Türkiye´yi yönetemiyor. Duvara toslamıştır. Meclis Başkanı belli ki uyumuş. Onun aklında bir fetret dönemi yaşanmış." dedi. 

?BENZİNE VE MAZOTA BU KADAR ZAMMI ANCA DÜNYA LİDERİ YAPABİLİR?

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın döviz kurlarındaki değişime ilişkin değerlendirmesiyle ilgili sorulara ise şu yanıtı verdi: 

"Son iki gündür mazota 30 kuruş zam geldi, Türkiye dünya lideri. Kim yapabilir 30 kuruş zammı iki günde? Hiç kimse yapamaz. Benzine 16 kuruş zam yapıldı? Kim yapabilir bunu? Ancak bir dünya lideri yapabilir. Dolar 4 liranın üzerine çıkmış. Kim yapabilir bunu? Sadece dünya lideri yapabilir. Başka yapabilecek bir babayiğit var mı? Bunu başka kimse yapamaz. Lütfen haksızlık etmeyelim. Ayrıca bu saatten sonra televizyonlarda çalınacak müziğin de ´ver mehteri´ olması gerekiyor." 

Yılmaz, Suriye´ye bir askeri harekatın olması halinde Rusya´nın tutumunun ne olacağı sorusunu da yanıtladı. 

Rusya´nın tereddütler içinde olduğunu ifade eden Yılmaz, çünkü kullanılması halinde gönüllü koalisyonunun kapasitesinin ürkütücü olduğunu belirtti. Rusya´nın arazideki birliklerinin sayısının ne olduğu, yaşanacaklara ne kadar hazırlıklı bulunduğu, harekatın geniş çaplı bir operasyona dönüşmesi halinde Rusya´nın bölgede ne kadar ayakta kalabileceği yönünde tereddütler olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: 

"O nedenle Rusya´nın arka kapı diplomasisini kullanarak durumu soğutmaya çalıştığını görüyoruz. Bir çatışmanın daha çok Esad´a, onun ordusuna, kimyasal kapasitesine ve İran´a dönük, İran´ın arazideki milislerine ve gücüne dönük olabileceğini tahmin ediyoruz. Onda da İsrail´in hassasiyetlerinin ABD tarafından icra edileceğini anlıyoruz. Doğrudan ABD, Rusya çatışmasının olmaması için bir diplomasinin yürütüldüğünü görüyoruz. Kaldı ki Suriye´deki bütün krizlerde iki ülkenin atışmasına rağmen perde arkasında bir koordinasyon yaptıklarını biliyoruz." 

Yılmaz, bir başka soruyu yanıtlarken de CHP´nin kimyasal silah kullanımını her zaman ve her ortamda kınadığını, bunu bir savaş suçu olduğunun altını çizdi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı