?SİNCAR´A OPERASYONLAR BAŞLADI?
SİYASET 25.03.2018 17:07:03 221 0

?SİNCAR´A OPERASYONLAR BAŞLADI?

Erdoğan Suriye´deki teröristlere destek sağladıklarına dikkat çektiği Batılı ülkelere hitaben, ?Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Afrin ile iş bitmeyecek. PKK´lılar Sincar´a doğru gittiler. ?Oraya da gireceğiz´ dedim. Oraya da operasyonlar başladı? d

Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin, ?Kısa sürede Tel Rıfat´ı da kontrol altına alarak harekatı hedefine ulaştıracağız? dedi

Recep Tayyip Erdoğan yarın Varna´da gerçekleşecek olan Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi öncesinde batı ülkelerinin Suriye´de terör örgütlerine verdiği desteği gündeme getireceğini belirterek ?Hepsinin video kaydı var. Yarın zaten onlarla Varna´da bir araya geleceğiz, Hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim. Bu millet gururlu bir millet. Bu milletin gururu ile kimsenin oynamaya hakkı ve selahiyeti yoktur? dedi.

İstanbul´dan öğle saatlerinde havayolu ile Giresun ve Trabzon İl Kongreleri´ne katılmak üzere Giresun-Ordu Havalimanı´na gelen Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Giresun il kongresinin ardından helikopterle Giresun´dan Trabzon´a geçti.

Erdoğan, Hayri Gür Spor Salonu´ndaki kongre öncesinde kendisini salon dışında bekleyen Trabzonlular´a seslendi. Erdoğan, Türkiye´nin Afrin Harekatı´nda kendi insansız hava araçlarını kullandığını hatırlatarak ?Milli gelir 3 bin 400 dolar, şimdi 11 bin doların üzerine çıktık kişi başına. Nereden nereye. Bu batılılar niye kıskanıyor işte bundan, ?Bu Türkiye nereye gidiyor?´ diyorlar. Yoluna gidiyor. Bizim yapacak işimiz var. Yetmez. Artık insansız hava araçlarımızı yapıyor muyuz ? Bir de sürmelisini yapıyormuyuz ? Neler oluyor neler. Daha iyi şeyler olacak. İnşallah uçağımızı da yapacağız. Bunları kapılarından bizi çok döndürdüler. Bize verin; ?kongre müsaade etmiyor´ Eh bu komşular bizi ev sahibi yaptı. Şimdi kendimiz yapıyoruz. Afrin´de silahlı-silahsız insansız hava araçlarını gördünüz, onları biz yaptık. Onlar olmasaydı işimiz zordu. Koordinatları veriyor; F-16´lar o teröristleri oraya gömüyor. Buraya gelirken sordum ne kadar oldu dedim. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 747 oldu. İnlerine gidereceğiz dedim hatırlayın. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Afrin ile iş bitmeyecek. PKK´lılar Sincar´a doğru gittiler. ?Oraya da gireceğiz´ dedim. Oraya da operasyonlar başladı? diye konuştu.

"Bizim derdimiz teröristler"

?İçeride ve dışarıda teröristlerle mücadele. Bizim derdimiz teröristler ile biz bir işgal devleti değiliz? diyen Erdoğan ?Onun batıda örnekleri var. Bizim geçmişimizde böyle bir şey yok. Bunu Afrikalı dostlarımız çok iyi bilir. Bizim tarihimizde adalet var, mazlumların yanında yer almak var. Zalimler ile beraber olmak yok. Şuanda Afrin´de yaptığımız bu. Televizyonlarda izliyorsunuz o mazlumları, garipleri 7´den 70´e onların ne hale geldiğini görüyorsunuz. Doğu Guta´da olanları görüyorsunuz dimi ? Batılı bize akıl vermeye çalışıyor o aklı kendinize saklayın dedim. Hepsinin video kayıtları var. Yarın Varna´da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım kendilerine göstereceğim. Bu millet onurlu ve gururlu bir millet. Bu milletin gururuyla, onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Onun için dimdik ayakta duracağız, taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak. Şuanda çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz. Mehmedimiz hiç kar, boran, fırtına demedi. Gençlik yıllarımızda şuanda yaşlı değiliz ya mitingler yapardık. Derdik ki ben onu biraz değiştirdim şimdi ?kar, boran, fırtına sükûn bulacak´ o zaman başka söylüyorduk şimdi onu değiştim, ?Sana PYD, sana YPG selam duracak´ ? ifadelerini kullandı.

Konuşmasının son bölümünde Rabia andını yaptıran Erdoğan, Trabzonlular´a ?Ne olur birbirinizi Allah için sevin. Bize dargınlık küskünlük yakışır mı ? Biz birbirimizi makam mevki için mi ? para pul için mi seviyoruz ? Buna dikkat edeceğiz. Rabbim birliğimizi daim eylesin? diyerek birlik ve beraberlik uyarısında bulundu.
Erdoğan´ın konuşması sırasında yanında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.  

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli