SGK: ?KAYIT DIŞI İSTİHDAM % 50´LERDEN % 32´YE DÜŞÜRÜLDÜ?
EKONOMİ 23.12.2015 17:49:58 745 0

SGK: ?KAYIT DIŞI İSTİHDAM % 50´LERDEN % 32´YE DÜŞÜRÜLDÜ?

?Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi? kapsamındaki etkinlikler 23 - 25 Aralık´ta ADANA´da başladı ve bu kapsamda SGK Yönetim HizmetleriDaire Başkanı Uğur ÜNALAN ile SGK ADANA İl Müdürü Bilal CANBOLAT´ın katılımıyla m

Başkan  Ünalan  Basın toplantısında yaptığı açıklamada son on yılda uygulanan etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın % 50´lerden % 32´lere düşmesini sağladıklarını belirttiÜnalan, ?Kayıt dışı istihdam sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya koyduğumuz ?Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki? projesiyle farkındalığın artırılmasını ve tutum değişikliği yaratılmasını amaçlıyoruz. Genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan projeyle kayıtlı istihdamın artırılması için çalışıyoruz.? Dedi.

Türkiye´de, sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini zedeleyen, kayıt dışı çalışan işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergileyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eylül 2014 tarihinde hayata geçirdiği ?Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi?nin (KİTUP II) yirmi dördüncü şehri olan Adana´da çalışmalarına devam ediyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan KİTUP II projesi, kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda güncel gelişmeler ışığında toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Son on yılda uyguladığı etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın % 50´lerden % 32´lere düşmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan ?Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki? projesiyle farkındalığın artırılmasını ve tutum değişikliği yaratılmasını amaçlıyor. Genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan projeyle kayıtlı istihdamın artırılması planlanıyor.

SGK üst düzey yöneticilerinin yanı sıra kişisel gelişim uzmanlarının da katıldığı etkinliklerde basın mensupları, tarımsal alanda çalışan muhtarlar, din görevlileri, meslek lisesi ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirmeler yapılıyor.

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli