?SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ?
EKONOMİ 30.06.2017 12:35:11 487 0

?SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, ?30 Haziran Emekliler Günü?nü bir kez daha buruk bir şekilde kutladıklarını ve bunun acısıyla yüreklerinin dağlandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Ulu Önder Atatürk´ün emekli olduğu 30 Haziran günü ?Emekliler günü? olarak kutlanıyor. Bu çerçevede Türkiye´de olduğu gibi Adana´da da emekliler günü kutlandı.

TÜED Adana Şubesi´nde emeklilerin de hazır bulunduğu toplantıda derneğin yönetim kurulu üyeleri Yaşar Tekin, Mustafa Kastalmış, Sabit Bakıner ve Sabahattin Metiner ile birlikte açıklama yapan Başkan İyiyürek, şunları söyledi:

?Sözlerime Ulu Önder Atatürk´ün emeklilere söylemini hatırlatmakla başlamak istiyorum. Atatürk, ´ Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.´ sözleriyle bizlere büyük bir eser bırakmıştır.

Geçen yıl yaşadığımız şehit haberleri ve ardından hain FETÖ örgütünün alçakça giriştiği darbe kalkışmasında 249 yiğit kardeşimizi şehit verdik. Çok şükür ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın gerekli uyarılarıyla bu kalleş girişim püskürtülmüş ve suçlular da bugün adalet önünde hesap vermeye başlamıştır. Ülkemizin bölünmediğine, kardeş kanı akmadığını sevinirken, bu kez de bölücü terör örgütlerinin hain tuzaklarıyla onlarca şehidimizi vermenin acısıyla sarsıldık. Genç aslanlarımız olan Mehmetçiklerimizi yitirdik. Ancak sarsılmaz birlikteliğimizle Türk milleti teröre boyun eğmedi ve eğmeyecek de..

İşte bu duygular içerisinde bir kez daha Emekliler Günü´nü buruk kutlamanın üzüntüsü içindeyiz. İnanıyoruz ki, hükümetimizin verdiği kararlı mücadele sonunda bu terör  belası biter ve hiç bir ana ağlamaz, bizler de emekliler gününü gelecek yıl daha sevinçli olarak kutlarız.?   

Başkan İyiyürek, daha sonra emeklilerin beklentilerini kamu oyuyla paylaştı. 7. ayda verilecek zamla ilgili de görüşlerini açıklayan Başkan İyiyürek,?Verilecek zammın TÜFE farkından değil eşitlik ilkesine dayanarak yüzdeli değil, seyyanen verilmesini arzu ediyoruz. Genel merkezimiz bu konudaki isteğini hükümete bildirmişti. 3 Temmuz´da açıklanacak olan zammın bu şekilde yansıtılmasını yüzbinlerce emekli adına talep ediyoruz.? dedi.

?İNTİBAK YENİDEN YAPILSIN?

AK Parti hükümetinin yıllardır çözülemeyen promosyonolayını çözdüğünü ve herkese en adil şekilde promosyon miktarını yansıttığını kaydeden Başkan İyiyürek, intibak olayının da aynı şekilde çözüleceğine inandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

?2000 yılından önce emekli olan 1 milyon 900 yüz bin emekliye intibak yapıldı. Ancak yapılan intibak geride kalan emeklinin beklentisini karşılamadı. 2000-2010 arası yeniden intibak yapılmasını emekli kardeşlerimiz istemektedir. Bir de sağlıkta muayene ilaç katkı paylarının kaldırılması en büyük arzumuzdur.

Ayrıca 65 yaş pasolarının halk otobüslerinde de kullanılması bir başka isteğimizdir. Bayramlarda emekliye refah ikramiyesi verilmesi, ayrım yapmaksızın maaşların eşitlenmesi bir başka dileğimizdir.? 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false