SEYHAN´DAN İZMİR KARŞIYAKA´YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ
YAŞAM 1.04.2018 14:24:28 753 0

SEYHAN´DAN İZMİR KARŞIYAKA´YA DOSTLUK KÖPRÜSÜ

İzmir´de Yaşayan Adanalılar Derneği´nin düzenlediği Adana Tanıtım Günleri´ne Seyhan Belediyesinin standı damgasını vurdu.

İzmir´in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Pazaryeri´nde başlayan Adana Tanıtım Günlerinde renkli görüntüler yaşandı. Salmanbeyli Kınalı Eller Kadın Kooperatifi´yle birlikte stant açan Seyhan Belediyesi´nin standı ziyaretçi akınına uğrarken, stantta gün yüzüne çıkarılan Adana´nın saklı lezzetleri ile Adana´nın simgesi kebap, şalgam suyu ve bici bici konuklara ikram edildi.

Zeydan Karalar tanıtım günleri boyunca Seyhan Belediyesi standını ziyaret eden konuklara Adana´nın tüm güzelliklerini bizzat kendisi tanıttı. İlgi odağı olan Seyhan Belediyesi standını Adanalı ünlü sanatçı Ahmet Selçuk İlkan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ziyaret etti.

"TÜM GÜZELLİKLER ADANA´DA"

İzmirliler Adanalı ünlü sanatçı Haluk Levent konserine de yoğun ilgi gösterdi. Konser öncesinde Levent´i dinlemeye gelen binlerce İzmirliye hitap eden Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar Adana´nın havasıyla, suyuyla, tarihiyle, yemekleriyle çok özel bir kent olduğunu vurguladı. Karalar, "Adana deyince herkesin aklına kebap gelir ama Adana´nın başka güzellikleri de var. Bir turist bir yere gitmek istediğinde tarihi kimlik, tarihi doku arar. Tarihi eserleri görmek ister. Orada kültür sanat etkinlikleri ve güzel yemekler yemek ister. Güzel bir hava ve güzel insanlar görmek ister. İşte bunların hepsi Adana´da var. Adana´nın güzelliklerini tüm Türkiye´ye ve dünyaya tanıtacağız" dedi.

"YOLUMUZ AYDINLIK OLSUN, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK´ÜN YOLU OLSUN"

İzmirlileri Seyhan Belediyesi standına davet eden Başkan Karalar,  "standımızda nohutlu dolmadan, sarımsaklı köfteye, yüzük çorbaya kadar bir çok sürprizimiz var size. Hepinizi bekliyoruz Adana lezzetlerine. Güzel ülkemin güzel insanları, tüm güzellikleri hak ediyorlar. Aydın insanlarla, aydınlık günlere. Yolumuz aydınlık olsun, yolumuz Mustafa Kemal Atatürk´ün yolu olsun" diye konuştu.

BAŞKANLARDAN ADANA ÇİFTETELLİSİ

Başkan Karalar´ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Haluk Levent İzmirlilere unutulmak bir gece yaşattığı konserinde, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile tanıtım günlerine ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar´ı sahneye davet edip,  iki başkana Adana çiftetellisi oynattı.

"KARŞIYAKA VE ADANA BİRBİRİNE ÇOK BENZİYOR"

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, Adana´yla Karşıyaka´nın birbirine çok benzeyen kentler olduğuna işaret ederek, "Adana´da da Karşıyaka´da da çok sıcak insanlar yaşar. Futbolun da en fanatizmini yaşarsınız hem Adana´da hem Karşıyaka´da. Orada hem Adanaspor, hem Adana Demirspor ama burada sadece Karşıyaka" ifadelerini kullandı.

AHMET SELÇUK İLKAN DA ŞİİRLERİYLE İZMİRLİLERİ COŞTURDU

Tanıtım günlerinin ikinci gününde sahneye çıkan Adanalı ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan da en güzel şiirlerini İzmirliler için okudu. İlkan´ın okuduğu "Vatanım, Toprağım, Türkiyem benim" adlı şiirle coşku doruğa çıktı. İlkan, gecenin sonunda iki yürekli ve güzel insan diyerek Başkan Karalar ve Başkan Akpınar´ı sahneye davet etti.

"ADANA DEYİNCE AKLA KADINIYLA ERKEĞİYLE MERT İNSANLAR GELMELİ"

Adana deyince akla kadınıyla erkeğiyle mert insanının gelmesi gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Çünkü o Çukurova´nın yürekli insanları Cumhuriyetten yana, kuruluş felsefesine inanmış ve Mustafa Kemal Atatürk´ün devrimlerini yaşatmak için var gücüyle çalışan insanlar, o koca yürekli insanlara selam olsun" şeklinde konuştu.

"ATATÜRKÇÜLER DAHA ÇOK YAN YANA OLMALI"

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar´la bir arada olmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Başkan Karalar da Akpınar´ı çok sevdiklerini, Karşıyaka ile Seyhan´ın kardeş belediyeler olduğunu vurguladı. Karalar, "Kültür diyen, sanat diyen, aydın Türkiye diyen, aydınlık, demokrasi, laik demokratik cumhuriyet isteyen, Mustafa Kemal Atatürkçüler daha çok yan yana olmalı" dedi.

Gecenin sonunda İzmir´de Yaşayan Adanalılar Derneği Başkanı Arif Kayakşu, Başkan Karalar´a ve Başkan Akpınar´a Adana´nın tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı plaket sundu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli