SEYHAN´A ENGELSİZ PORTATİF HAVUZLAR
GÜNDEM 8.08.2017 13:58:46 1002 0

SEYHAN´A ENGELSİZ PORTATİF HAVUZLAR

Adana´da, Seyhan Belediyesi, engelli bireylerin yararlanması için Gazipaşa Mahallesi´nde bulunan Ziyapaşa Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzu kurdu.

- Engelli bireylerin haftanın her günü yararlanabildiği havuz, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ise sadece engelli bireylere hizmet verecek. 

- Haftanın 3 günü sadece engeli bireyler diğer günler ise karma olarak hizmet verecek portatif yüzme havuzuna gelemeyecek kadar engeli olan veya evi bu havuza uzak olan engelli bireyler de araçlarla evinden alınıp yüzme eğitimi verildikten sonra tekrar evine bırakılacak.
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, engelli bireylerin de toplumun bir parçası olduğunu, belediye olarak engelleri kaldırmanın asli görevi olduğunu söyledi. Karalar, ?Gençlerimizin ve çocuklarımızın Adana´nın kavurucu yaz sıcağında sulama kanallarına girerek boğulmalarının önüne geçmek için 3 yıldır uygulamada olan portatif yüzme havuzları projemize bu yıl da devam ediyoruz. Bu proje kamuoyundan oldukça fazla takdir gördü. Biz bu hizmetten engelli bireylerinde yararlanmasını istedik. İlk olarak Gazipaşa Mahallesi içerisinde bulunan Ziyapaşa Ortaokulu´ndaki havuzu engelsiz hale dönüştürdük. Çocuklarımızı evlerinden alıp yüzme eğitiminin ardından tekrar evlerine bırakıyoruz. Belediye olarak görevimiz engel çıkarmak değil engelleri kaldırmak. Ve biz görevimizi yapıyoruz? şeklinde konuştu.
HAVUZDA BUZ VE İTFAİYE HORTUMUYLA SERİNLİYORLAR
Aşırı sıcak ve nemin rekor kırdığı Adana´da bir aqua park işletmesi, havuzdaki müşterilerini 60 kalıp buz ve itfaiye hortumuyla serinletiyor.
Son 39 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığı Adana´da 43 dereceye ulaşan sıcak hava yeni bir rekora doğru gidiyor. Nemin yüzde 27´ye ulaştığı kentte hissedilen sıcaklığın da 50 derece olduğu bildirildi.
Yüreğir ilçesindeki bir aqua park işletmecisi de havuzu buz kalıpları ve itfaiye hortumuyla serinletmeye başladı. Aqua park müdürü Cemil Demirdağ yaptığı açıklamada, kalabalık olduğu günlerde havuza 60 kalıp buz attıklarını belirterek, ?İnsanlar daha serin suda sıcağın etkisinden kurtulsun diye bu aktiviteyi yapıyoruz. İnsanlar çok mutlu. Sıcağın ağırlığını ancak buzla kırabiliyoruz. Bu aktivitede insanlar heyecan ve adrenalin de yaşıyor? diye konuştu.
Ceren Çokranlar isimli havuz müşterisi de aşırı sıcak ve nem nedeniyle klimasız ortamlarda bulunmadığına dikkat çekerek, havuzdaki buzlu serinlikten memnun olduğunu, buzlarla oyunlar oynadıklarını anlattı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false