?ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMI DERİNLEŞTİRİYORLAR?
SİYASET 22.11.2016 16:00:10 306 0

?ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMI DERİNLEŞTİRİYORLAR?

Kılıçdaroğlu son çıkan KHK´lerdeki düzenlemeyi eleştirdi ve ?Adaleti ve kalkınmayı unutan partiyi AKP´yi şimdi hepiniz çok daha net ve çok daha yakından tanıyorsunuz. Şehitler arasında ayrımcılık yapan, bölücülük yapan bir partiden ülkeye, kadınlara, ç

ANKARA (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşması esnasında yaşanan ses problemine değinerek, ?Sizler geldiniz diye, TBMM´nin, bizim buranın ses sistemini bozdular. Sesimiz duyulmasın diye. Daha ilginci Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis başkanına sesleniyorum; sende onur varsa, sende kimlik varsa, sende ahlak varsa, bunu yapan adamı çıkarırsın Meclis´e kapının önüne koyarsın? dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM´deki grup toplantısında yaptığı konuşmada şöyle dedi:

 ?Dolar almış başını gidiyor. Doların bir kuruş değer kazanmasının maliyeti, rakamı vereyim ben 2 milyar 100 milyon lira. Dolar değer kazanır, Türk lirası değer kaybederken hep beraber kaybediyoruz. Buna çözüm üretmemiz gerekiyor. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapamıyor, esnafın siftah yapması için ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Ama onlar bununla değil, bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz, onun arayışı içindeler. Cumhuriyet tarihindeki en büyük kadın hareketi olarak büyük bir başarıya imza attınız? diye konuştu.

?Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrımcılık yapan insanlar haindirler?

Türkiye´nin çok sorunları olduğunu söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

?Siyaset kurumunun bu sorunlara çözüm üretmesi gerekir. Ama iktidardaki parti, yani AKP´nin sorun çözme kapasitesi ve yeteneği yoktur. Bunu kaybetmiştir. Bugün bir KHK yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK´ya karşı, teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da duysun, sarayda oturan zat da duysun, bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrımcılık yapan insanlar haindirler. Şehitler arasında ayrım yapılır mı Allah aşkına. Annelerin gözyaşları arasında ayrım yapılır mı? Evladını askere göndermiş bu ülkenin güzelliği için, bağımsızlığı için, ülkenin huzuru için çocuğunu şehit veren annenin gözyaşları arasına farklılık getirilir mi? Bütün şehit yakınlarına sesleniyorum; Adalet ve Kalkınma Partisini, yani adaleti ve kalkınmayı unutan partiyi AKP´yi şimdi hepiniz çok daha net ve çok daha yakından tanıyorsunuz. Ayrımcılık yapıyor, bölücülük yapıyor. Şehitler arasında ayrımcılık yapan, bölücülük yapan bir partiden ülkeye, kadınlara, çocuklara, esnafa, sanayiciye hayır gelmez. Ben son olarak şu mesajı vermek istiyorum; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı da yok, yetkisi de yok. Çünkü bu ülkenin kadınları, bu ülkenin anneleri var.?

"Sanıyorlar ki biz CHP´yi de kandırırız. Biz kandırılmayız?
Rejimi değiştirmeye kalktıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

 ?Parlamenter demokratik sistemden hoşlanmıyorlar. Halkın seçtiği milletvekillerinden, gazi meclisten, yargının bağımsızlığından, medyanın özgürlüğünden, üniversitelerin özerkliğinden hoşlanmıyorlar. Diyorlar ki, ?bütün yetkiyi bir kişiye verelim, böylece biz kurtulalım.´ Bütün yetkiyi bir kişiye vermeyi arzu ediyor musunuz? Bu ülkenin bütün kadınlarına sesleniyorum. Çocuklarınız güzel bir Türkiye´de yaşasın istiyorsanız, demokratik parlamenter sisteme hep birlikte sahip çıkacağız, hapisteki gazetecilere hep birlikte sahip çıkacağız. Efendim diyorlar, ?rejimi değiştirmiyoruz´ diyorlar. ?1923´te kaldı o´ diyorlar. Sanıyorlar ki, çocuk kandıracaklar. Sizi kandırdıklarını biliyoruz. PKK, FETÖ, IŞİD kandırdı. Onlar sürekli kandırılıyorlar. Sanıyorlar ki biz CHP´yi de kandırırız. Biz kandırılmayız. Binali Yıldırım´a açık ve net çağrıda bulunuyorum. Sayın Binali Yıldırım, başbakansan başbakanlığını bil. Başbakansan koltuğuna sahip çık. Başbakansan, başbakanlığa sahip çık? açıklamasında bulundu.

?FETÖ´nün siyasi ayağını çıkarmak için hesabını soracağız?
100 binin üstünde kamu görevlisinin ya işine son verildiğini veya açığa alındığını bildiren Kılıçdaroğlu şu görüşleri dile getirdi:

 ?İçlerinde bir tane siyasetçi var mı? Nerede bu işin siyasi sorumlusu? FETÖ terör örgütüyle aynı yatakta yatanlar neredeler şimdi? FETÖ terör örgütüyle, paralel gidenler nerelerdeler şimdi? Hesabını soracağız. Siyasi ayağını çıkarmak için hesabını soracağız. Hesabını sormazsam namerdim ben. Diyorlar ki ?FETÖ bizi kandırdı. Biz saftık, ama Kılıçdaroğlu bunların hepsini biliyordu, o zaman Kılıçdaroğlu yargılansın´ diyorlar. Bende şu teklifi yapıyorum, kendine güveniyorsan, ben yargılanmaya hazırım, sende gel beraber yargılanalım. Gelirler mi gelemezler bende biliyorum. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ´cü var, Bylock kullananlar var bunu da biliyoruz. Bunların gücü ere erbaşa, gazetecilere, yazarlara yetiyor. Bunların gücü başkasına yetmiyor. Çünkü onlardan intikam almak istiyorlar?.

CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİNE TEPKİLER
 

Cinsel istismar önergesine tepki gösteren çeşitli kadın sivil toplum kuruluşları üyeleri CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun konuşması öncesinde CHP Grup Toplantısı salonunu doldurdu. Kadınlar Kılıçdaroğlu´nun konuşması öncesinde slogan atarak cinsel istismar düzenlemesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu´nun, grup toplantısı konuşması esnasında teknik bir arıza nedeniyle ses sorunu yaşandı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, konuşmasına Grup Başkanvekili Levent Gök´ün yerine geçerek devam etti.

Kılıçdaroğlu salondaki kadınlara seslenerek, ?Bende Türkiye´nin bütün kadınlarıyla onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Eğer bugün Adalet ve Kalkınma Partisi geri adım atmışsa bu adımı geri attıran bu ülkenin kadınlarıdır, yiğit kadınlarıdır. Bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. En büyük dersi annemden aldım? diye konuştu.

?Kadınlar gücünü göstermiştir"
Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

?Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir, kanun metnine girmiştir. Yani komisyonlarda görüşülmemiştir, yani sivil toplumun görüşü alınmamıştır. Yani parlamentoda AKP dışındaki üç siyasi partinin görüşü sorulmamıştır. Ben bildiğimi yaparım anlayışıyla önerge verilmiş, önerge CHP´nin girişimi sonucu yeterli çoğunluk sağlanmadığı için bugüne sarkmıştır. En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınlamışlardır. Bu teklifin kabul edilmemesiyle ilgili olarak ve teklif geri çekilme konusunda AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir. Ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır ve iktidardaki siyasi parti bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Bugüne kadar Türkiye´de ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa, yasal düzenlemelerden bu sorunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır. Oturup adam gibi görüşmek varken, insan gibi görüşmek, oturup tartışmak, uzlaşmak varken, ülkenin sorunlarını çözmek varken yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul etmemeliyiz. Ettirmediniz, tekrar size yürekten şükranlarımı sunuyorum.?

?Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin şu açıklamayı yapıyor herkesin kulağına küpe olsun diye"
Profesör Adem Sözüer´in yaptığı açıklamaya değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

 ?Şu açıklamayı yapıyor: ?Bu önerge kanunlaşırsa, 10 kişi, 15 yaşından küçük bir kıza cinsel istismarda bulunur çocuk biriyle evlendirilirse hepsi affediliyor.´ Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Tepkimiz işte bunlara. Özellikle AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Yıllarınızı verdiniz, kapı kapı dolaştınız, AKP´ye oy istediniz. Sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler. Sizin çocuklarının değerini bilmediler. Kız çocuklarınızın değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar. Şimdi artık o çatının altından ayrılmak zorundasınız. Ayrılın ve gelin. Adalet Bakanı şu açıklamayı yapıyor: ?Tamamen ailelerin ve küçüğün rızasıyla yapılmış işler´ diyor. Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz edersiniz? Elma şekeri vererek mi bu çocuğu kandıracaksınız, ?gel evlen sana tecavüz eden kişiyle?´ Size tekrar tekrar yürekten teşekkür ediyorum. Bazıları da bunu dini referans vererek bir anlamda kabul edilebilir noktaya getirmek istediler. Kadın kardeşlerime şunu söylemek isterim. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin şu açıklamayı yapıyor herkesin kulağına küpe olsun diye. Evlenebilmek için reşit olmanın gerektiğini belirten Mehmet Keskin, İslam aleminde erkekte 18, kızda ise 17 yaşını doldurduğu zaman ancak reşit olabileceğini söylüyor. Bu yaştan daha küçükler rüştlerini ispat edemedikleri için çocuk sayılırlar. Çocuklarında evlendirilmeleri toplumu vahim sonuçlarla karşı karşıya getirecektir. İslamiyet´te toplumda huzuru esas alan yüce bir din olduğuna göre, küçük yaştaki çocukların evlendirilmeleri durumunda bu gibi açmazlarla karşılaşacağı için, küçük yaştaki çocukların evlendirilmesi İslam ile bağdaşmaz? diyor. Onların da kulağına küpe olsun? açıklamasında bulundu.

?Bu önerge kimin için verildi??
?Türkiye´nin derdine bakın, onların derdine bakın? diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
?Ama şu soruyu ben merak ediyorum. Eminim bütün kardeşlerimde merak ediyor. Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması veya kaçak olarak yurt dışındaysa Türkiye´ye rahat gelmesi için verildi? Kimin için verildi? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar, hem komisyonda, hem genel kurulda. Sizlerde sokakta sorun. Gördüğünüz her AKP´liye sorun. Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz diye sorun. Türkiye´nin derdine bakınız bunların derdine bakınız. Türkiye nereye gidiyor. Bunlar neyle uğraşıyorlar.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli