ŞEHİT ANNESİ:
VİDEOLU HABERLER 31.08.2017 12:49:29 1265 0

ŞEHİT ANNESİ: "TORUNUM 1.5 YILDIR BABASININ GELMESİNİ BEKLİYOR"

Adana´da, oğlunu 1.5 yıl önce vatan uğruna şehit veren Hatice Demiryürek, "Oğlum şehit olduğunda 18 aylık kızı vardı, o 1.5 yıldır ´anne artık babam gelsin, babam ne zaman gelecek´ diyor" diyerek ağladı.

12 Nisan 2016 tarihinde, Mardin´in Nusaybin ilçesinde PKK´lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek´in annesi Hatice Demiryürek Kurban Bayramı öncesi oğlunun Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğindeki kabristanını ziyaret etti. Şehit annesi oğlunun mezarı başında dua okuyup gözyaşlarına boğuldu.
"TORUNUM BEBEKLERE ´SENİN BABAN VAR MI´ DİYE SORUYOR"
Demiryürek, en küçük oğlunu vatan uğruna şehit verdiğini belirterek, "Gencecik yavrumu toprağa vermişler resimleri konmuş mezar taşına. Her bayram geliyorum bu 2´nci Kurban Bayramı kuzumun. Evli bir kızı var şehit olduğunda 18 aylıktı şimdi 3 yaşın içinde. ´Anne artık babam gelsin´ diyor. 1.5 yıldır babasının gelmesini bekliyor. Bebekleriyle oynadığı zaman onlara ´senin baban geldi mi, gelecek mi, baban var mı´ diye konuşuyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
"YÜREĞİMİZDE BİR EKSİKLİK VAR, BAYRAM BİZİM NEYİMİZE"
Kurban Bayramı öncesi şehit oğlunun kabrini ziyaret eden Mediha Görgülü, "Bu 4´üncü bayram hiç bir şey yerini doldurmuyor. Devamlı yüreğimde bir eksiklik var. Bayram bizim neyimize" diyerek ağladı.
18 Şubat 2016 tarihinde, Diyarbakır-Lice karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda tezkeresine 2 ay kala oğlu Jandarma Er Kadir Görgülü´yü şehit veren 57 yaşındaki Mediha Görgülü, Kurban Bayramı öncesi oğlunun kabrini ziyaret etti. Eşi Süleyman Görgülü ile Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliğine gelen Görgülü, oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öpüp sevdi.
Şehit annesi, içindeki boşluğu hiç bir şeyin dolduramadığını belirterek, "Ne diyeyim ki. Evladını kaybeden anne ne diyebilir. 2016 yılında kaybettim. Bu 4´üncü bayram onun hiç bir şey yerini doldurmuyor. Devamlı yüreğimde bir eksiklik var. Bayram bizim neyimize" diyerek gözyaşı döktü.

VALİLİK ŞEHİTLİKTE TÖREN DÜZENLEDİ
Şehit yakınları ve vatandaşların yanı sıra Adana Valiliği tarafından şehitlikte tören düzenlendi. Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, komutanlar katıldı. Tören, duaların okunmasıyla başladı. Duadan sonra Vali Demirtaş ve beraberindeki protokol şehit yakınlarının bayramını kutlayıp onlara gül ve karanfil verdi. Şehit yakını ve protokol duygusal anlar yaşandı.
Adana´da Kurban Bayramı öncesi şehit yakını olan olmayan herkes şehitliğe akın ederken, koltuk değneğiyle gelip her mezarın başında dua eden bir kişi dikkat çekti. 
Kurban Bayramı öncesi Asri Mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliğine şehit anne, baba, eş ve çocuklarının yanı sıra hiç şehit yakını olmayan vatandaşlar da akın etti. Şehitlerin kabri başına gelen vatandaşlar uzun uzun dua okudu. Türk Bayraklarıyla donatılan şehitliğe gelen ve koltuk değnekleriyle güçlükle yürüyen bir kişi de dikkat çekti. Koltuk değnekli şahıs bütün mezarları tek tek dolaşıp dua etti. Adını söylemek istemeyen vatandaş gazi ve şehit yakını olmadığını mezara geldiğinde ilk önce vatanları için canlarını hiçe sayan şehitleri ziyaret etmek istediğini söyledi.
ASKERLER DUA EDİP ŞEHİT ANNELERİNİN ELİNİ ÖPTÜ
Adana´da, 21 yıl önce şehit olan oğlunun kabrini ziyaret eden şehit annesinin elini öpen Uzman Çavuş Feridun Balkan, "Bu annenin eli öpülmez mi, bu anneyi insan sırtında taşır" dedi.
Kurban Bayramı arifesinde Asri Mezarlıkta bulunan Garnizon Şehitliği, şehit yakınlarının akınına uğradı. Vatan için şehit olan çocuklarının bayramını kutlamaya gelen şehit anne ve babalarıyla şehitlikteki askerler de yakından ilgilendi. Askerler, şehit aileleriyle birlikte dua etti. Uzman Çavuş Feridun Balkan, tek tek şehit annelerinin gezip onlarla sohbet edip bayramlarını kutladı. Balkan, Tunceli´nin Ovacık ilçesinde 21 yıl önce tezkeresine 40 gün kala teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen er Fevzi Çakmak´ın (81) bastonla oğlunun kabristanın başına gelen Fatma Çakmak´ın yanına gelerek elini öptü. Şehit annesinin teskin etmeye çalışan Balkan, anneyle sohbet ederken, "Bu annenin eli öpülmez mi, bu anneyi insan sırtında taşır" dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Dr. Şevkin; "Elektrikleri kesiyorlar, hastaneleri çalıştırmıyorlar!"

Gürer: “Kiraz üreticilerine acil destek şart” (Görüntülü)

Ayhan Barut, "Balcalı Hastanesi Yaşatılsın" (GÖRÜNTÜLÜ)

Ayhan Barut, ayçiçeği tarlasından seslenip üreticilerin sorunlarına çare istedi (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “Emeklinin hakkını bir an önce verin”(Görüntülü Haber)

CHP'li Şevkin; “Milyonlarca emekli yine unutuldu, yine aldatıldı”(Görüntülü Haber)

Ayhan Barut'tan 'Zamlar geri çekilsin' çağrısı (GÖRÜNTÜLÜ)

Ukraynalı Delegeden Rus Delegeye Yumruk(VİDEOLU HABER)

“Pazarda en büyük banknot 200 Lira ile 2 poşet dolmuyor”(Görüntülü)

Ayhan Barut kasap esnafının feryadına kulak verdi (GÖRÜNTÜLÜ)

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

Gürer: “Çiftçi ceza ile değil, destekle ayakta kalır”(Görüntülü)

Gürer: “Türkiye’yi tarımda yeniden ayağa kaldıracağız” (Görüntülü)

CHP Niğde’de seçim startını verdi

Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi (GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

CHP'li Şevkin; “Bolca limon var ama sitrik asitli limon suyu tüketiyoruz”(Görüntülü)

CHP'li Barut; "Asgari ücrete eşitleyin, intibak düzenlemesini yapın"(gÖRÜNTÜLÜ)

CHP'li Gürer:“Tüm emeklilere seyyanen 2000 lira zam yapılmalıdır”(Görüntülü)

CHP'Lİ SÜMER; "ADANA’DA DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOK KONTEYNER AZ" (GÖRÜNTÜLÜ)

Gürer: “AKP zihniyeti tarımın canına okudu” (Görüntülü)

CHP’Lİ TANAL, MECLİS’TE İKTİDARA KDK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ (GÖRÜNTÜLÜ)

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false