SARIYER BELEDİYESİ´NDEN 51 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERE EĞİTİM PROGRAMI
EĞİTİM 9.12.2018 16:37:09 599 0

SARIYER BELEDİYESİ´NDEN 51 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERE EĞİTİM PROGRAMI

51 ilden Sarıyer´e gelen matematik ve fen bilimleri öğretmenleri, Sarıyer Belediyesi´nin ev sahipliğinde ?Üst Düzey Becerilere Yönelik Soru Yazma´ eğitiminde buluştu.

Öğretmenlere üst düzey beceri geliştiren sorular üretebilme ve yazabilme yetkinliği kazandırmak amacıyla Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi´nde (BKSM) iki gün boyunca devam eden programda konuşan eğitimciler, öğretmen eğitimlerinin önemine değinerek, eğitimcilerin beklentilere cevap vermesi için olanakların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

 Eğitim vizyonu ve profesyonel kadrosuyla alanında çalışmalar yapan Sarıyer Akademi ve yaratıcı çözümlerle öğrencilerin matematiksel becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten MATBEG, matematik ve fen bilimleri öğretmenlerini, ?Üst Düzey Becerilere Yönelik Soru Yazma? eğitiminde buluşturdu. BKSM´de gerçekleşen eğitime 51 ilden onlarca öğretmen katıldı. İki gün süren etkinliklerde öğretmenlere üst düzey beceri geliştiren sorular üretebilme ve yazabilme becerisini kazandırmak, öğretmek ve üretmek amaçlı atölye çalışmaları yapıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç´in açılış konuşmasını yaptığı etkinlik Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi´nden 5 akademisyenin yer aldığı ?Öğretmenlik Mesleğinden Beklentiler ve Gerçekler? paneli ile başladı. Panelde konuşan uzmanlar öğretmenlik mesleğinden beklentilerin çok yüksek olduğunu belirtti. Öğretmen eğitimlerinin önemine değinen panelistler, eğitimcilerin bu beklentilere cevap vermesi için olanakların iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

?EĞİTİMİN TEMEL TAŞI ÖĞRETMENLER?

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ?Bizim temel aldığımız bir prensibimiz var: Eğitimde fırsat eşitliği. Sarıyer ülkemizin en güzel ilçelerinden biri. Burada yaşamın daha da güzelleşmesi için belediyenin klasik hizmetlerinin yanı sıra yaşamın her bir kanadına tutulabilecek projelere imza attık.  Biz eğitimin önemini biliyoruz ve çalışmalarımızı bu bilinçle yapıyoruz. Eğitimin temel taşları öğretmenler. Öğretmenlere öğrencelerini yetiştirmek için uygun olanaklar sağlanmalı. Biz bunun için çalışıyoruz"dedi.

?GÖREVİNİZİN ÖNEMİ ANLAŞILMALI?

Başkan Genç konuşmasının devamında, "Sarıyer´de iki öğretmen arkadaş çok önemli bir projenin başlamasına vesile oldu, Sarıyer Akademi? Sarıyer Akademi bizim eğitim anlayışımıza bir yön verdi. Eğitim sadece çocukların sınavlara hazırlanması değildir, bilinçli ve donanımlı bireyler yetiştirmektir. Buradan gösterdikleri özveri için tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çok zor şartlarda çok önemli şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Eğitim için canını veren, Van depreminde yitirdiğimiz 75 canımızı asla unutmuyorum. Sizin görevlerinizin önemini ve kutsallığını herkesin anlaması gerekiyor? ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDEN BEKLENTİLER MASAYA YATIRILDI

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Ebru Oğuz moderatörlüğünde Öğretmenlik Mesleğinden Beklentiler ve Gerçekler paneli düzenlendi.  Okan Üniversitesi´nden Doç. Dr. Aytaç Göğüş, Boğaziçi Üniversitesi´nden Doç. Dr. Serkan Özel, Ege Üniversitesi´nden Doç. Dr. Oğuz Başokçu, Bahçeşehir Üniversitesi´nden Dr. Öğrt. Ü Zerrin Doğança Küçük, veli Kemal Kazaz ve öğrenci Kaan Yaman´ın konuşmacı olarak yer aldığı panelde günümüzde öğretmenlik mesleğinden beklentiler ve öğretmenlerin yaşadığı sorunlar masaya yatırıldı.

?HEP BAŞARI BEKLENİYOR?

Panelin moderetörlüğünü üstlenen Doç. Dr. Ebru Oğuz, öğretmenlerden beklentinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, ?Öğretmenden Milli Eğitim Bakanlığı çok şey bekliyor, veliler çok şey bekliyor, öğrenciler çok şey bekliyor. Peki biz öğretmenler bu beklentileri ne kadar karşılayabiliyoruz. Bu beklentileri gerçekleştirmek için biz onlara neler sağlıyoruz. Bu büyük beklentinin altında birçok konu var. Hep başarı bekleniyor ve bu başarı tanımı herkes için çok farklı. Bunlardan çok öğretmene bu başarıyı sağlamak için ne gibi olanaklar veriliyor bunu konuşmalıyız? dedi.

?NİTELİKLİ EĞİTİMCİLER YETİŞMELİ?

Öğretmenlerin nitelik olarak çok iyi yetişmesi gerektiğini söyleyen Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytaç Göğüş, ? Biz öğretmen adaylarını da yetiştiriyoruz. Dolayısıyla işimiz çok zor. Biz sadece öğretmen değil, nitelikli eğitimciler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz.  Öğretmenlere eğitim fırsatlarının yaygınlaştırılması gerekiyor? diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel, ? Toplumun, kurumların, meslektaşların, öğrencilerin, velilerin öğretmenlerden beklentileri var. Bir de insanın kendinden beklentileri var. Bizim değiştirebileceğimiz en önemli nokta kendimiz. Neyi hedefliyoruz ve ne için yapıyoruz? Biz kendi beklentilerimizi değerlendirelim? dedi.

?GÖNÜLLÜLÜK ESAS?

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Başokçu, ? Öğretmen yetiştirmenin, bir ülkenin eğitim politikasını belirlemenin bir takım kuralları var. Öğretmenlik bir meslek değil, bir uzmanlık alanı. Öğretmenden beklenti çok ama o öğretmenin bu beklentileri karşılayacak kadar donanımı var mı? Bu mesleği sevmiyorsanız yapamazsınız. Öğretmen neyi öğreteceğine, neyin eksik olduğuna, neyi geliştirebileceğine karar verir. Buna göre bir eğitim modeli uygulanması gerekir. Öğretmenler bu beklentileri karşılayabilmek için uygun şartlar altında çalışmalı. Bu meslekte gönüllülük esas. Bütün çocukları aynı anda kurtarabilmek için yapılacak şeyler var. Biz bir çocuk daha kurtarmak için çalışıyoruz? diye konuştu.

Türkiye´nin bu alanda önde gelen uzmanları tarafından verilen, atölyeler, geri bildirim toplantıları, sunumların yapıldığı etkinlik, öğretmenlere yönelik eğitimler, matematik - fen çalıştayları ve soru geliştirme çalışmalarıyla devam etti.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli