YAŞAM 11.05.2018 11:48:51 469 0

"Reçetesiz ilaç kavramı tamamen ortadan kaldırılmalı"

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, Şehir Hastanesi müştemilatına eczane açılamayacağına dair Danıştayın çok net kararı olmasına rağmen yapılmak istenilenin eczane üzerinden rant elde etmek olduğunu söyledi.

Adana Eczacı Odası (ADEO) Bilimsel Eczacılığın 179. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında "Akılcı İlaç Kullanımı, Reçetesiz İlaç Satışı, Eczane Isı Nem Ölçer Takip Zorunluluğu, Şehir Hastaneleri" konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkan Yardımcısı Dr. Ali Alkan konuşmacı olarak katıldı.

"ECZANE ÜZERİNDEN YENİ BİR RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

TİTCK Akılcı İlaç Kullanımı Birim Sorumlusu Dr. Ecz. Melda Keçik, Adana İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ecz. Yüksel Coşkun ile eczacıların katılım gösterdiği söyleşinin açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan "179 yıldır eczacılar farklı sıkıntılar yaşayarak bugüne geldi. Yaşadığımız sıkıntılara çözüm bulmaya, mesleki olarak kendimizi geliştirmeye ve sağlık danışmanı olarak halk sağlığı adına hizmet vermeye çalışıyoruz. Şehir Hastanesi müştemilatına eczane yapılması üzerinden rant kokan bir gündem var. Bu da kafaları yormaktadır. Kanunumuzda çok net bir cümle var. Der ki: "Sağlık biriminin altında, bahçesinde, müştemilatında eczane açılamaz." "Eczanelerin ticari alan olarak görülemeyeceği ve buralara eczane açılamayacağına dair Danıştayın da çok net kararı var. Buna rağmen Şehir Hastanesi müştemilatına eczane yapmaya çalışıyorlar. Bizleri şaşırtan yetkilerle yaptığımız görüşmelerimizde, yapılmak istenenin yasal olmadığını kendilerinin de biliyor olmasıdır. Kanuna aykırı iş yapmalarına rağmen Şehir Hastanesi yüklenici firması Adana Büyükşehir Belediyesine müracaatta bulunarak parsel değiştirmek istediğini söylemiş. Büyükşehir kabul etmiş. Bizim yönetmeliğimizde, mevzuatımızda parsel yazmaz. Bunu yaşama geçirmeye çalışıyorlar. Bunun halk sağlığıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Bu yapılan sadece kazandıkları paralara eczane üzerinden yeni bir rant elde etmektir." diye konuşan Başkan Ecz. Özkan, ilacın  ticari bir meta olarak görülmekten kurtarılması gerektiğini, reçete olmadan ilaç alınmamalı, Türkiye de reçetesiz ilaç kavramının tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini, söyledi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak ve TİTCK İlaç ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkan Yardımcısı Dr. Ali Alkan, ilaç ve eczacılık alanında yaşanan değişikliklere açıklık getirdi. Katılımcı eczacıların dile getirdiği sorunlar irdelenerek çözüm yolları arandı.

Söyleşi sonunda Başkan Ecz. Ersun Özkan, Ecz. Erdoğan Çolak ve Alkan´a teşekkür ederek plaket verdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false