ÖZGÜR ÖZEL:
SİYASET 19.05.2018 11:11:19 333 0

ÖZGÜR ÖZEL: "ERDOĞAN, BİRİNCİ MECLİS´TEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Özel, dün Adana İl Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında, , "Bu meclis, ikinci kurucu meclistir diyor. Buna verilecek tek cevap, ?Hadi oradan´ demektir. Lidere teslim olan vekillerin, ikinci kurucu meclis olarak nitelendirilmesi, meclisin ilk baş

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?26. dönem, ikinci kurucu meclistir? sözlerine, ?Lidere teslim olan vekillerin, ikinci kurucu meclis olarak nitelendirilmesi, meclisin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk´e hakarettir. Hadsiz bu benzetme için, cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı´nı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi şahsiyeti huzurunda tüm birinci meclisten özür dilemeye davet ediyoruz? dedi. Özel, yetki kanununu Anayasa Mahkemesi´ne götürdüklerini belirterek, ?Anayasa Mahkemesi´nin beklediği her saniye, AKP´ye imkan tanıdığı her gün, sivil darbenin yeni bir fazına geçilmesi demektir. Anayasa Mahkemesi´nin her bir üyesi bunun sorumluluğunu taşımak zorundadır aksi halde tarih önünde hesap vereceklerdir? ifadesini kullandı.

Özel, dün Adana İl Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, şunları kaydetti:

ENSESİNDEN TUTUP KAPININ ÖNÜNE KOYDULAR: Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, iftar yemeğinde bir konuşma yaptı: ?26. dönem ikinci kurucu meclistir, çok önemli krizleri suhuletle yönettiler.´ Neydi o başka partide kriz olacak iş? Yüzde 49 oyla seçilmiş bir başbakanı, ensesinden tutup kapının önüne koyan tarafsız cumhurbaşkanı olması gereken Erdoğan, Davutoğlu´na parti içinde sivil darbe yapmış. AKP grubu, kendi elleriyle seçtiği başbakana sahip çıkmayıp, demokrasiye vurulmuş bu ağır darbeye sessiz kalmıştır. Erdoğan, onlara bu yüzden teşekkür etmiştir.

BÜYÜK BİR HAKARET, BÜYÜK BİR İHANET: Bu meclis, ikinci kurucu meclistir diyor. Buna verilecek tek cevap, ?Hadi oradan´ demektir. Lidere teslim olan vekillerin, ikinci kurucu meclis olarak nitelendirilmesi, meclisin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk´e hakarettir. Bir kişiye iradesini teslim edenlerle, Polatlı´dan top sesleri gelirken Meclis´i Kayseri´ye taşımayanları bir tutmak, kurucu meclisteki herkesin iradesine, hatıralarına ve ruhlarına büyük bir hakarettir, ihanettir. Herkes haddini bilecek, herkes terbiyesini takınacak. 316 parmak vekille, oradaki kurucu meclisin kahraman vekillerini ve Atatürk´ü kimse yan yana ağzına almayacaktır. O meclis, sarayın yetkilerini alıp halka verdi, saltanatı bitirdi, demokrasiyi getirdi. Bu meclisteki AKP ve MHP grupları halktan aldıkları emanete ihanet ettiler, yetkileri bir başka saraya, bir tek adama verdiler. Referandumun ikinci turu 24 Haziran´dadır. Sizinle bu millet, bir kere daha hesaplaşacaktır. Yetkilerini saraya verenlere, 24´ünde çok meraklı oldukları Osmanlı tokadı da cumhuriyet iradesi de balyoz gibi tepelerine inecektir. Hadsiz bu benzetme için, cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı´nı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi şahsiyeti huzurunda tüm birinci meclisten özür dilemeye davet ediyoruz.

OY AVCILARINI GÖRÜN: Sarayın başdanışmanı İlnur Çevik, seçimlerden sonra çözüm süreci yeniden başlayabilir demiştir. Ardından Sözcü İbrahim Kalın, yalanlama yapmak zorunda kalmıştır. İlnur Çevik´in yeni çözüm süreci açıklamasını Bahçeli´ye yönlendiriyoruz. İbrahim Kalın´ın yalanlamasını da muhafazakar Kürt seçmenlere iletiyoruz. İyi polis, kötü polisi oynayalım derken ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Vatandaşımız bu oy avcılarını görsün. Ne konuşulacaksa 24 Haziran´dan sonra oluşacak Meclis´te konuşulacak. Bu ülke hangi sorununu konuşacaksa, mecliste konuşacağız. Ne talep varsa, atanamayan öğretmeninden, yaşa takılan emeklisine herkesin talebi mecliste çözülecek. Tek adam için ittifak yapmıyoruz, milletimizle ittifak yapıyoruz. Erdoğan için anayasa yapmıyoruz, her doğan için anayasa yapacağız.

BİR ANANIN EVLADINA VERDİĞİ DESTEK: Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce´nin performansını görenler, her gün iftira atıyorlar. Çıkmışlar, CHP, İnce´ye destek olmuyor diyorlar. Kampanyada, partinin cumhurbaşkanı adayına harcama yapması yasak. Hepimiz kendisine bağışlarımızla destek oluyoruz. Muharrem İnce, küçücük bir uçakla kampanya yaparken, mevcut cumhurbaşkanının altında uçaklar, sayısız helikopter, makam arabaları var. Bir tarafta devletin imkanları, bir tarafta milletin imkanları yarışmaktadır. CHP, kanuna, kurala saygılıdır, haram yemez, devlet imkanlarını kullanmaz. İnce´ye CHP´lilerin verdiği destek, bir ananın evladına, bir kardeşin aynı karından çıktığı kardeşine verdiği destek neyse odur.

MASKELERİ DÜŞÜRÜLDÜ: İnce´nin ABD´ye Gülen iadesi gerçekleşmezse İncirlik´i kapatırım yaklaşımı dünyada gündem olmuştur. Haysiyetli dış politika, Muharrem İnce ile yeniden hayat bulacaktır. Fetullah Gülen´i talep ederken dünya kadar evrak doldurup bir sürü gerekli işlemi yerine getirmeyenlerin, durduk yerde idam tartışması başlatanların maskeleri İnce tarafından düşürüldü. Farklı yollardan aynı menzile gidenlerin, düşman görünürken birbirini nasıl kayırdıkları, Fetullah Gülen´in Türkiye´ye gelmesinden en çok Recep Tayyip Erdoğan´ın korktuğu, Gülen´in iadesini görünüşte istediklerini Muharrem İnce ortaya çıkarmıştır. Fetullah Gülen, iş ikinci tura kalırsa 8 Temmuz´a kadar Pensilvanya´da kalabilir, ama 9 Temmuz´dan tezi yok, Muharrem İnce Gülen´i getirecek, Gülen yargılanacak ve buradaki bütün bağlantıları ortaya çıkacaktır.

TARİH ÖNÜNDE HESAP VERİRLER: Milletvekili arkadaşlarımız Murat Bakan ve Tahsin Tarhan, Anayasa Mahkemesi´ne yetki kanununu iptaline ilişkin dilekçesini verdiler. Anayasa Mahkemesi´nden ivedilikle ve tedbir talepli görüşme talep ediyoruz. Bugünden itibaren anayasanın meclis yapsın dediği, bu devredemeyeceği yetkisini, hükümete devretmesine sessiz kalınacak her gün Anayasa Mahkemesi´nin kendisini inkarıdır. Anayasa Mahkemesi´nin beklediği her saniye, AKP´ye imkan tanıdığı her gün, bir sivil darbenin yeni bir fazına geçilmesi demektir. Anayasa Mahkemesi´nin her bir üyesi bunun sorumluluğunu taşımak zorundadır aksi halde tarih önünde hesap vereceklerdir.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false