?OHAL VE KHK´LER REFERANDUMDA BASKI UNSURU OLARAK KULLANILIYOR?
GÜNDEM 20.03.2017 11:31:10 339 0

?OHAL VE KHK´LER REFERANDUMDA BASKI UNSURU OLARAK KULLANILIYOR?

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İstanbul Milletvekili Ali Şeker´le birlikte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunduğu Diyarbakır ve Batman´da ?12 Eylül´den daha geride kalan bir düzenlemeyi 12 Eylül Anayasası yerine koyarak Türkiye´yi büyük bi

 CHP  Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker´le birlikte Diyarbakır ve Batman´da bir dizi temas, inceleme ve ziyaretlerde bulundu. 

CHP Genel Merkezi´nin görevlendirmesiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ndeki illerde çeşitli sivil toplum örgüt temsilcileri ile görüşen, Diyarbakır İl Başkanlığı´nda basın toplantısı düzenleyen, Silvan ve Batman´ın ilçeleri Sason ile Hasankeyf´te esnaf ve vatandaşlarla da buluşan Tümer, 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlere katıldı, şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı.
Diyarbakır´ın Sur ilçesinde Diyarbakır Baro Başkanlığı yaptığı esnada öldürülen Av. Tahir Elçi´nin katledildiği Dört Ayaklı Minare civarında incelemelerde bulunan Tümer, Ali Şeker ve İl Başkanı Mehmet Sayın´la birlikte il binasında basın toplantısı düzenledi.

KILIÇDAROĞLU, 25 MART´TA DİYARBAKIR´DA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun 25 Mart Cumartesi günü Diyarbakır´ı ziyaret edeceğini belirten Tümer, Diyarbakır´ın Güneydoğu´da çok önemli bir merkez olduğuna dikkat çekti. Diyarbakır´daki sorunların Güneydoğu illerinin tamamını kapsayan sorunlar olduğuna işaret eden Tümer, CHP olarak Diyarbakır´a önem verdiklerini belirtti. Tüm vatandaşları 16 Nisan´da sandığa davet eden Tümer, referandum sürecinin Olağanüstü Hal (OHAL) ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) nedeniyle psikolojik baskı unsuru oluşturduğunu kaydetti.

?HERKES SANDIĞA SAHİP ÇIKMALI?
Yurdun her bölgesinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´ndeki vatandaşların da bir dolu sorunla baş başa bırakıldığını dile getiren Tümer, ?Sanki halkımızın bütün sorunları çözülmüş, iş, ekmek derdi yokmuş, eğitim-öğretimde sorun yaşanmıyormuş, sağlıkta problemler çözülmüş, dış politika sorunsuz işliyormuş gibi, üstelik kritik bir süreçte Türkiye´nin önüne zorlamayla sunulan referandum artık ülkemiz adına bir dönüm noktası oldu. İktidarın vatandaşa reva gördüğü tüm olumsuzluklara rağmen halkımızın duyarlı davranacağına ve hayırlı bir iş yapacağına inanıyorum. Doğu ve Güneydoğu Anadolu´da halk iradesinin sandığa yansıması için tüm vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum. Herkes sandığa gitmeli ve oy kullandıktan sonra sandığına sahip çıkmalı? dedi.

ŞEKER: 12 EYLÜL ANAYASASININ GERİSİNDE
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker de 12 Eylül Anayasası´nın gerisinde kalacak bir başkanlık sistemine vatandaşların geçit vermeyeceğini söyledi. 12 Eylül Anayasası´na karşı olduğunu, bu anayasanın bir çok maddesinin değiştiğini, daha çok değişmesi gereken maddeler olduğunu belirten Şeker, ?Ancak 12 Eylül´den daha geride kalan bir düzenlemeyi 12 Eylül Anayasası yerine koyarak Türkiye´yi büyük bir tehlikeye atmaya çalışıyorlar. Buna izin veremeyiz? şeklinde konuştu.

?HAYIR YÜZDE 60´IN ÜZERİNDE OLUR?
Tümer ve Şeker, buradaki toplantının ardından Diyarbakır´ın Silvan ilçesine, ardından Batman´ın Sason ilçesine geçti. Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve İlçe Başkanı Bedri Atalay´la birlikte sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya gelen Tümer, daha sonra Hasankeyf İlçesinde ilçe başkanı Orhan Bekiroğlu ile birlikte gençlerle ve esnafla buluştu. Tümer, görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Batman ve Diyarbakır´da yüzde 60´ın üzerinde ?Hayır´ oyu çıkacağını gözlemlediğini ifade etti.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli