?Muhtarlarımız demokrasinin önemli sembol ifadeleridir
GÜNDEM 15.10.2015 17:07:13 296 0

?Muhtarlarımız demokrasinin önemli sembol ifadeleridir"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Oteli´nde, Seyhan ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Oteli´nde, Seyhan ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Sözlü, hem kırsalda hem de şehir merkezinde yoğun çalıştıklarını kaydederek, belediye bünyesinde yeni oluşturulan Muhtarlar Daire Başkanlığı sayesinde iletişim ve diyaloğun artacağını, böylece vatandaşın sorunlarının daha kolay çözüleceğini söyledi.  Başkan Sözlü, uzun dönemde Adana´yı sel baskınlarından daha az etkilenen bir şehir haline getireceklerini ve kentsel dönüşümde, yeni bir sistemin başlangıcını yapmak için çalışmaların hız kazandığını açıkladı.

Mahtarların demokratik kültürde halkın temsilciliği açısından ilk basamaktaki seçilmişler olduğunu belirten Başkan Sözlü, ?Muhtarlarımız demokrasinin önemli sembol ifadeleridir. Bir yerde yapılmamış yol, verilmemiş hizmet varsa, mahalleli hesabını ilk önce muhtardan soruyor. Demokratik kültürde halkımız muhtardan problemleri çözmesini bekliyor. Bu noktada sizleri tabii ki anlıyoruz. İnşallah bundan sonra iletişim eksikliğini, yeni kurduğumuz Muhtarlar Daire Başkanlığı´yla gidereceğiz ve taleplerinizi değerledirmede daha avantajlı olacağız? dedi.

 KIRSALDA DA ŞEHİR MERKEZİNDE DE YOĞUN ÇALIŞIYORUZ

Kırsalda daha çok çalıştıklarına ve şehir merkezinin ihmal edildiğine dair eleştiriler aldıklarını açıklayan Başkan Sözlü, ?Kırsalda su problemi var. Kırsalda içme suyu olmayan köylerimiz, kasabalarımız var. Bazı ilçelerimizin bir kısmında dahi içme suyu yok. Bunu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. 21. Yüzyılın Türkiye´sinde susuz ev,  semt, köy yakışık almaz. Kent merkezinde de çalışmalarımızı bütün gücümüzle devam ettiriyoruz. Adana´da yolları asfaltlıyoruz, altyapı problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Ulaşımı rahatlatmak için de çaba gösteriyoruz. Adana´da minibüsleri, orta tip küçük otobüsleri ve büyük otobüsleri, belediyemizin TEMSA´dan yeni aldığı büyük ve modern otobüslerle değiştireceğiz. Adana´da minibüsleri de, küçük otobüsleri de otobüs yapacağız. Hepsini yenileyip aynı standarda getireceğiz. İnşallah Adana, ulaşımıyla Türkiye´nin en modern yerlerinden biri olacak. Bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Bunları yaparken trafikteki fazlalıkları da çekerek, trafiği rahatlatmış olacağız.  Adana´da suyla ilgili, gelişen bölgelerde altyapı yatırımlarını eksiksiz olarak devam ettiriyoruz.  Bölgemizde yağmur suyu şebekesi eksiklikleriyle ilgili çalışmaları semt semt projelendirme yaparak hayata geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Adana´da yoğun yağan yağmurlarda vatandaşımızın gördüğü zarar azalacak.

Zaman zaman sosyal medyada ya da basın yayın organlarında bu konuda vicdansızca saldırılar yapılıyor. 15 yıl belediye başkanlığı yaptığım Ceyhan´daki duruma gidip baksınlar. Allah nasip ederse Adana´yı da 15 yılda, aynı Ceyhan´daki gibi, büyük sellerden etkilenmez hale getireceğiz.

İlk 5 yılın hakkını vermek için gece gündüz çalışıyoruz? diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YENİ DÖNEM

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Sözlü, şunları söyledi: ?Kentsel dönüşümde sadece Şehircilik Bakanlığı ile çalışarak değil, imar uygulamasını kedimizin yaptığı alanlarda da faaliyet göstereceğiz . Seyhan´da, Alparslan Türkeş Bulvarı´yla Türkmenbaşı Bulvarı arasında, İstasyonla Kıyı Boyu arasında Genel Sekreterimiz şu anda çalışıyor. Yine Baraj Yolu, Kasım Gülek Bulvarı, Sular Bölgesi´ne kadar olan alanda arkadaşlarımız faaliyette.

Geçmiş dönemde yaptığımız, Şehircilik Bakanlığı ile yürüttüğümüz Sinanpaşa gibi, Fatih Mahallesi gibi, Göl Mahallesi gibi yerlerde olduğundan farklı olarak doğrudan vatandaşla, işi yapacak olanı bir araya getireceğiz. Hak sahibi kendisi anlaşarak el sıkacak. Biz de vatandaşımızın hakkını koruyacağız. Bunu yaparken şehrin hakkını da korumaya yönelik çalışmalarımızı yerine getireceğiz.?

İKİ YENİ KÖPRÜ

Yapımına başlanacak iki yeni köprüyle ilgili bilgi veren Başkan Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: ?Bir köprü Seyhan´la Yavuzlar´a, bir köprü İller Bankası Kavşağı´nın bulunduğu yerden Yeşil Bulvar´a olmak üzere iki köprüyü vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Baraj setinin ulaşımda kullanılmasına son verecek olan ilk köprünün temelini önümüzdeki günlerde atarak hayata geçireceğiz. Adana´da önemli büyük projelerimiz var. Önümüzdeki 3 buçuk yıllık sürede fikir namusu olan bir siyasetçi olarak, bir sonraki döneme aday olmasak bize, vargücümüzle çalışıp Adanamıza hizmet edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi, kişilere yönelik, ranta dönük yeni imar alanları açmıyoruz. Var olan yerde Adana´yı güzelleştireceğiz. Terk edilen, eski Adana içinde, kentimizi yeniden dünyanın en güzel şehirlerinden biri yapacağız.?

Seyhan ilçesi muhtarları daha sonra söz alarak mahallelerindeki sorunlarla ilgili görüş belirttiler. Başkan Sözlü, muhtarları can kulağıyla dinledi. (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli