?MÜFTÜLERE DE NİKAH KIYMA YETKİSİ VERİLECEK!?
SİYASET 28.06.2016 13:21:13 165 1

?MÜFTÜLERE DE NİKAH KIYMA YETKİSİ VERİLECEK!?

Başbakan Yıldırım, köy muhtarları ve müftülere nikah kıyma yetkisi verileceğini açıklarken üreticilerin hububat fiyatlardan memnun olduğu savı ile TMO devreye girmediğini ancak söyledi.

"PASAPORT VE EHLİYET İŞLERİ POLİSTEN ALINIYOR NÜFUS İDARELERİNE VERİLİYOR"

Başbakan Yıldırım ilk defa duyuracağını söylediği düzenlemeleri ise şöyle aktardı:

"Yapılan düzenleme ile evlenme, ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Böylece vatandaş acısını bir tarafa bırakıp bürokrasi ile uğraşmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararına ihtiyaç duymadan sorunlu yazılım veya yanlış yazılımda olan ad ve soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Pasaport ve ehliyet işlerini bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor, nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin asli görevlerine dönmüş olacak. Adres değişikliklerini bildirme kolaylıkları getirirken bir değişiklikte evlendirme yetkisi ile ilgili olacak. Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikah kıyabilecek."

Yıldırım buğday alım fiyateleri konusunda şunları kaydetti:

 ?Ülke genelinde bugünlerde hububat hasatı devam ediyor. TMO, taahhütnameyle alımlarına başladı. 1.5 ay içerisinde 250 bin ton buğday alımını ofis gerçekleştirdi . Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması dolayısıyla TMO devreye girmiyor. Gerekirse girecektir. Fiyat üreticinin lehine ise fiyat açıklamanın bir anlamı yoktur. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde. Bu nedenle TMO, müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur. 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.?

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, köy muhtarları ve müftülere nikah kıyma yetkisi verileceğini de açıkladı ve Esnaf, sanatkar ve çiftçilerle ilgili yeni düzenlemelerle ilgili olarak  şu haberleri verdi:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen siliyoruz. Geri kalan borçlarını da yeniden yapılandırıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışma sonucu bu şekildeki 110 bin esnafımızın tamamını 400 milyon liralık yükten kurtarmış oluyoruz. Esnaflarımız borcun anaparasını ödeyecek ayrıca bu anapara da yeniden taksitlendirilecek."

Tarımsal gelişmede çiftçilerimiz için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye´de tarımın stratejik bir sektör olduğunu paylaşmak istiyorum. Türkiye´nin geleceği tarımdadır. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ve Türkiye´nin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın payını arttırmak ana hedeflerimizden birisi olacaktır. Ülke genelinde bugünlerde hububat hasatı devam ediyor. TMO, taahhütnameyle alımlarına başladı. 1.5 ay içerisinde 250 bin ton buğday alımını ofis gerçekleştirdi. Çiftçilerimiz ürünlerini TMO´ya satmak isterlerse ürün bedellerinin tamamını bayramdan önce peşin alabileceklerdir. Üreticilerimizin fiyatlardan memnun olması dolayısıyla TMO devreye girmiyor. Gerekirse girecektir. Fiyat üreticinin lehine ise fiyat açıklamanın bir anlamı yoktur. Hasadın yoğunluğuna bağlı olarak özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde. Bu nedenle TMO, müdahale fiyatını açıklama ihtiyacı duymuştur. 2016 yılı için Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın fiyatını ton başına 910 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Bu fiyata kaliteye göre yüzde 7´ye kadar ilave prim uygulanacak. Bundan böyle ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini kaldırmış bulunuyoruz. Biz çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Çiftçinin ürünü tarlada asla kalmayacak. Tarımda doğal afet kaçınılmaz bir gerçektir. Bu yıl da don, sel, dolu, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Başta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarımız teknik düzeyde çalışmalarını yapıyor"

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Hamdi Yalçın
14.07.2016 21:24:58
SİZ NE DERSİNİZ, OLMAZ MI? Evlenecek gençler Nüfus Müdürlüklerinden temin edecekleri boş nikah cüzdanını zimmetle alıp, Nikah kıyılacağı gün ve saati bildirerek, aile büyüklerinin ve tanıkların huzurunda kendileri nikahlarını kıyıp, büyükler ve tanıkların imzalayacağı nikah defteri nüfus müdürlüğüne götürülüp aynı gün onaylanmalı, kayıtlara işlenmeli ve evlenen gençlere onaylanan ve mühürlenen nikah cüzdanı iade edilmelidir. Hepsi bu kadar! Bunun için aracılara ihtiyaç var mıdır? Herkes mutlu, herkes huzurlu! Siz ne dersiniz, olmaz mı?

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu