SİYASET 18.04.2017 15:02:39 471 0

"MİLLET İRADESİNE YSK ELİYLE DARBE YAPILDI"

CHP Adana İl Hukuk Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, referandumda yaşanan sorunların temel kaynağının, seçimin adil bir şekilde gerçekleştirilmesinden sorumlu olan Yüksek Seçim Kurulu olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Hukuk Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, pazar günü gerçekleştirilen anayasa değişikliği referandumunda Yüksek Seçim Kurulu´nun (YSK) aldığı kararların, seçim sonucunu şaibeli hale getirdiğini söyledi. YSK´nın mühürsüz oy pusulaları ve zarflarının geçerli sayılmasıyla ilgili kararının,  Anayasaya ve seçim kanununa aykırı olduğunun altını çizen Av. Atay, yasal olarak geçersiz olan ancak YSK kararıyla geçerli sayılan oyların seçim sonucunu değiştirdiğinin altını çizerek, referandumun iptal edilmesi gerektiğini bildirdi.

SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN GÖREV YAPAN AVUKATLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaptığı yazılı açıklamada, Adana´da CHP Adana İl Başkanlığı nezdinde kurulan "İl Hukuk Koordinasyon Komisyonu"nun referandum günü bir sorun yaşanmaması ve sandık güvenliğinin sağlanmasına yönelik hummalı ve titiz bir çalışma yürüttüğünü aktaran Av. Atay, tüm ilçelerde CHP üyesi ve parti üyesi olmayıp seçim güvenliği çalışmasına gönüllü katılan avukatlara erdemli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"ADANA ´HAYIR´ DEDİ"

Av. Atay, Adana İl Seçim Kurulunun birleştirme tutanağına göre Adana´da; 4 bin 168 sandık ve 1 milyon 511 bin 884 seçmenden 1 milyon 302 bin 341´inin oy kullandığını, 21.133 oyun geçersiz sayıldığını, geçerli sayılan 1 milyon 281 bin 208 oyun 764 bin 494´ünün ´Hayır´, 535 bin 714´ünün de ´Evet´ tercihinde bulunduğunu belirtti.

"TÜM SANDIKLARDAN ISLAK İMZALI TUTANAK ELDE EDİLDİ"

Adana genelindeki 4 bin 168 sandığın tamamının ıslak imzalı sonuç tutanağının ilçe örgütlerine getirilip, tamamının CHP Seçim Takip Sistemine girişinin yapıldığını aktaran Av. Atay, ıslak imzalı tutanaklarla ilçe birleştirme tutanaklarının de tek tek kontrol edildiğinin altını çizdi.

"KARARIN GEREKÇESİ DE KENDİSİ DE ORTADA YOK"

Av. Atay, pazar günü oylama devam ederken saat 16:00 sıralarında YSK´nın resmi internet sitesinden duyurulan, "sandık kurulu mührü bulunmayan oy pusulalarının da geçerli sayılacağına dair kararın" bugüne dek gerekçelendirilmediğini ve bir karar olarak yayınlanmadığının altını çizdi.

"YSK DUYURUSU NEDENİYLE MÜHÜRSÜZ OY PUSULALARI TUTANAKLARA GİRMEDİ"

Av. Atay, "Bu duyuru sonrasında sandık kurul mührü bulunmayan oy pusulalarının geçersiz sayılması ve tutanak defterine işlenmesi gerekirken, bu değişiklikle kaç adet olduğu tespit edilemeyen mühürsüz oy pusulaları tutanak defterlerine de işlenmemiştir. Ayrıca kolluk kuvvetleri tarafından sandık kurullarının oy tasnifi işlemi sırasında okullardaki tüm seçmenler çıkartılmış ve açık sayıma katılım engellenmiştir" diye konuştu.

"YSK´NIN KARARI SEÇİMİ REFERANDUM OYLAMASINI ŞAİBELİ HALE GETİRMİŞTİR"

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütüklerinin Hakkında Kanunun 77, 98, 101-3 maddelerine,  Yüksek Seçim Kurulu´nun 135/1 No´lu genelgesine ve 6 Şubat 2014 tarih ve 324 no´lu kararına da aykırı olarak alınan bu kararın, YSK´daki AKP´li temsilcinin istemi üzerine alelacele ve  gerekçesiz olarak verildiğini vurgulayan Av. Atay, "Bu kararın duyuru ile yayınlanmasının referandum oylamasını şaibeli hale getirmiş, seçmenin iradesinin sandığa yansıdığının tespiti ve ispatı imkânı kalmamıştır. Halk oylamasına bizzat YSK tarafından gölge düşürülmüştür. Halkımızın vicdanında bu seçimde kazanan ´hayır´ olmuştur. YSK´nın hem şaibeli bu duruma son vermek hem de kamuoyunda zedelenen güvenilirlik itibarını kurtarmak için halk oylamasını iptal etmesi gerekir" dedi.

"MİLLET İRADESİNE YSK ELİYLE DARBE YAPILDI"

Türkiye genelinde 2,5 milyondan fazla mühürsüz oyun geçerli sayılmasının, YSK eliyle millet iradesine darbe gerçekleştirilmesi anlamına geldiğini söyleyen CHP Adana İl Hukuk Koordinasyon Kurulu Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, alınan kararın kanunsuzluk olduğunun altını çizdi. Av. Atay, alınan bu kararın millet iradesine ipotek koymak anlamına geldiğini vurguladı.

"YSK TARAF OLDU"

YSK´nın propaganda sürecinde devlet ve iktidar gücünün tüm olanaklarının kullanılmasına sessiz kalarak taraf olduğunu belirten Av. Atay, "Kanunlara aykırı olan bu kararın yurtdışı oylarında uygulanmaması da ayrıca düşündürücüdür. Bu süreç, seçimden çıkacak sonucun daha önceden kurgulanmış olduğunun kanıtıdır. Yani, CHP´nin sandık güvenliği önlemleri nedeniyle bilgisayar başında kazanılamayacağı anlaşılan seçimde, YSK eliyle hilelere başvurulmuştur" diye konuştu.

 "CHP AVUKATLARI OLARAK HUKUKSUZLUĞUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

CHP Genel Merkezinin, hukuksuzluğa karşı tüm hukuk yollarına başvurma ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar konuyu taşıma kararı aldığını anımsatan Av. Atay, "Bu anlamda CHP avukatları olarak hukuksuzluğun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli