Mersin´de
YAŞAM 7.03.2019 13:28:44 310 0

Mersin´de "Bağlan Ama Bağımlı Olma" projesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla ?Bağlan Ama Bağımlı Olma´ projesi başlattı. Gençleri internet ve sosyal medya bağımlılığından korumak amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, ortaokul öğrencileri ile veliler ve öğretmen

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlerin teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek için hayata geçirilen ?Bağlan Ama Bağımlı Olma´ projesi kapsamında, okullarda öğrencilere ve öğretmenlere, Kongre ve Sergi Sarayı´nda da velilere yönelik düzenlenen seminerde teknoloji ile internetin bilinçli ve faydalı bir biçimde kullanılması yönünde eğitim verildi. 
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, gelişen teknoloji ve bununla birlikte özellikle gençlerin internet ve bunun uzantısı sosyal medya bağımlılığının önüne geçilmesi, teknolojinin verimli ve bilinçli bir şekilde kullanılmasının aşılanması amacıyla geliştirilen proje kapsamında öğrencilere eğitim verildi. Projenin birinci aşamasında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ilçelerde belirlenen ortaokullarda 7. ve 8. sınıf öğrencilerine, ikinci aşamasında ise veli ve öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi. 
Seminer kapsamında öğretmenlere ?Bebeklik Çağından Yetişkinliğe Teknolojinin Hayatımızdaki Yeri ve Teknoloji Bağımlılığı, Medya Okur Yazarlığı ve Rahatsız Edici Haberlerin Kaldırılması Hakkında Bilgilendirme, Sosyal Medya Platformlarında Teknoloji Bağımlılığına Yol Açan Uygulamalar, İnternet Zorbalığı, Anne-Baba-Çocuk Dengesi´ konu başlıklı eğitimler verildi. Öğrenci grubuna ise ?Sosyal Medya Platformlarında Teknoloji Bağımlılığına Yol Açan Uygulamalar Hakkında Uygulama Üzerinden Bilgilendirme ve İnternet Zorbalığı´ konu başlıkları anlatıldı. 
Proje ile sorunun bir bütün olarak ele alınması, analiz edilmesi ve toplumun geleceği adına sosyal bir çöküntünün yaşanmaması için etkin tedbirler alınmasına katkı sağlanarak, farkındalık oluşturulması hedeflendi. 

?Gençlerin teknoloji ve internet bağımlılığının önüne geçebilmek hedeflendi? 
Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamada, projenin amacına ilişkin şu bilgiler verildi: ?Günümüzde uzmanlar internet, cep telefonu, tablet, televizyon, bilgisayar gibi teknoloji tabanlı iletişim araçlarının bilinçsiz kullanımının, özellikle çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olduğunu, bazı fiziksel, sosyal ve psikolojik sorunlara yol açtığını belirtiyor. Bu bilimsel verilerden yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, gençlerin teknoloji ve internet bağımlılığının önüne geçebilmek için kolları sıvadı. Hayata geçirdiği proje ile hem internet bağımlısı olan gençlerin hem de bu bağımlılığa engel olamayan ailelerin bilinçlenmesini hedefledi. Ailelerin birçoğunun kontrolsüz telefon, bilgisayar ve internet kullanımı konusunda yeterince bilinçli olmamaları nedeniyle gençlerin bağımlılığının artmasında payı var. Bu noktada proje ailelerin de bilinçlenmesi için önem taşıyor. Bilgi teknolojilerini doğru kullanmaya henüz hazır olmayan çocuklar, karşılaştıkları karmaşık bilgileri nasıl değerlendireceklerini bilemedikleri için bu durum onların duygu-durum, bilinç ve davranış düzeyinde olumsuz etkiliyor.? (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli