?MAHKEME KARARINA SAYGI DUYMAYACAĞIM DENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ?
SİYASET 1.03.2016 15:59:25 491 0

?MAHKEME KARARINA SAYGI DUYMAYACAĞIM DENMESİNİ KABUL ETMİYORUZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin cumhurbaşkanı topluma örnek olur; hukuka, yargıya saygı duyar. Ama narsist özelliği öne çıkmışsa, O hiçbir kuralı tanımaz,? dedi

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği´ni (TÜRMOB) ziyaret etti. Birlik Başkanı Nail Sanlı ile bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TÜRMOB´un Muhasebe Haftası nedeniyle yaptığı ziyaret konusunda,. ?Bütün muhasebecilerin, mali müşavirlerin, yeminli mali müşavirlerin bu bağlamda görev yapmaları, bakanlıkla işbirliği yapmaları sistemin sağlıklı yürümesi açısından da son derece önemlidir, diyen Kılıçdaroğlu  bir gazetecinin,  ?Gül ve Can Dündar´la ilgili Anayasa Mahkemesinin bir kararı oldu. Sayın Cumhurbaşkanı da Afrika gezisi öncesinde bu kararı değerlendirdi. ?Uymuyorum, saygı da duymuyorum? dedi. Siz nasıl değerlendirirsiniz?,? sorusu üzerine şunları söyledi:

?Bir ülkenin Cumhurbaşkanı topluma örnek olur, hukuka örnek olur, hukuka saygı duyar, kanunlara saygı duyar, yargıya saygı duyar ama bir kişinin narsist özelliği öne çıkmışsa, O hiçbir kuralı tanımaz. Çünkü O´nun söyledikleri kuraldır, O´na göre. Ne yasayı, ne anayasayı, ne de diğer kuralların hiçbirisine uymaz. Uymamayı da görev sayar. 

Dolayısıyla bu kişiyle, sorumluluk hisseden bir siyasal partinin Genel Başkanının muhatap olmasını gerçekten üzüntüyle karşılıyorum. O´nu bırakmamız lazım. Kendisi ne söylerse söylesin, neyi dillendirirse dillendirsin. Hukuk nedir,? Hukuk bir toplumda yaşayan tüm canlıların, tüm doğanın güvencesi, demektir. İnsanların güvencesi, demektir. Hukuku kim dağıtır, adaleti kim dağıtır? Mahkemeler dağıtır. ?Ben mahkeme kararına saygı duymayacağım, mahkeme kararına uymayacağım? demek narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır ve bunu kabul etmiyoruz. 

?Yine aynı konuyla ilgili hükümet cephesinden de peşpeşe açıklamalar var. Kişisel eleştiri olarak söylüyor hem Numan Kurtulmuş, hem Adalet Bakanı falan. Sizi de kast ederek Adalet Bakanı, Kemal bey eleştirdiği zaman kişisel oluyor da Cumhurbaşkanı eleştirdiği zaman olmuyor gibisinden bir eleştirisi var. Kişisel eleştiri olarak algılamak ne derece doğrudur?, sorusuna da CHP Genrl Başkanı şu yanıtı verdi:

?Hiçbir şey eleştirinin dışında tutulamaz. Yargı da eleştirilebilir, parlamento da eleştirilebilir, siyasi partiler de, iktidar da, sivil toplum kuruluşları da eleştirilebilir. Ama siz şunu söylüyorsunuz, eleştirmenin ötesine geçiyorsunuz. Saygı duymuyorum ve uygulamayacağım diyorsunuz. Kimsin sen? Sen çıktın TBMM´nin önüne anayasaya sadakatten ayrılmayacağına, kurumların uyum içinde çalışacağına, namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar. Namus ve şeref kavramı bitti onun için. Şimdi hukuk da bitecek. Hukukun da içini boşaltacaklar, kurallar da bitecek. 

Bakın narsist kişilerin özelliğini az önce söyledim. Bunlar kural tanımazlar, yasa tanımazlar, anayasa tanımazlar. Bunlar kendi söylediklerinin kural olduğunu ve herkesin ona uyması gerektiğine inanırlar. Bunların sağlıklı bir ruh yapıları yoktur. Bütün bu özelliklere baktığınızda, bütün bu söylemlere baktığınızda karşınıza bir kişi çıkar zaten. O kişiyi siz de tanıyorsunuz ben de tanıyorum.? 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu´yla ilgili Meclis Başkanı İsmail Kahraman´dan kendisine yazılan  çağrı mektubuna cevabının  ne olacağı ve o mektubu ne zaman göndereceği konusunda da Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

?Meclis Başkanımıza yanıtı yarın göndereceğim. İlk mektuptaki görüşümüz neyse aynı görüşümüz devam ediyor ve dolayısıyla bizim bir görüş farklılığımız sözkonusu değil. İlk mektupta hangi gerekçelerle biz masaya oturacağımızı gayet net, gayet açık bir şekilde ifade etmiştik. Onları dikkate alarak bizi davet ettiler. Biz hiçbir zaman masayı devirmedik. Bu da bir başka yanlış söylem. Tamamen toplantıyı bitiren TBMM Başkanı.

Neden Başkan toplantıyı bitirdikten, "Artık bundan sonra böyle bir komisyon olmayacaktır" dedikten sonra ikinci kez böyle bir davet yapıyor gerekçesini doğrusunu isterseniz pek anlamış değiliz. Ama ilk mektupta söylediklerimizi yine tekrar kendisine bildireceğiz?. 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false