MACRON´UN EKONOMİK SOSYAL OHAL FATURASI 8-10 MİLYAR EURO
DÜNYA 11.12.2018 12:02:16 625 0

MACRON´UN EKONOMİK SOSYAL OHAL FATURASI 8-10 MİLYAR EURO

Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Olivier Dussopt, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Sarı Yelekliler´in protestoları sonucu aldığı kararların 8 ila 10 milyar euroya mal olacağını söyledi.

Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Olivier Dussopt Fransa´nın içinde bulunduğu kriz hakkında BFMTV kanalına açıklamalarda bulundu. Dussopt, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un haftalardır Fransa sokaklarında şiddetli protestolar yürüten Sarı Yelekliler´in eylemleri sonucu aldığı ekonomik önlemlerin ülkeye 8 ila 10 milyar euro arasında bir rakama mal olacağını söyledi. 

Macron dün yaptığı açıklamada, Fransa´nın ekonomik ve sosyal olağanüstü halde olduğunu belirterek, "Asgari ücret 2019 yılından itibaren 100 euro artacak. Fazla mesai, vergiler ve harçlar olmadan ödenecek. Haysiyetle yaşayabileceğimiz bir Fransa istiyoruz. Ayda 2 bin euronun altında kazanan emeklilere yönelik sosyal güvenlik vergisindeki artışı 2019´da iptal ediyorum. Bu haksızlıktı" şeklinde konuşmuştu.  

MACRON: ´EKONOMİK SOSYAL OHAL´DEYİZ´ DEMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yelekliler´in gösterisine ilişkin yaptığı açıklamada, ?Ekonomik ve sosyal OHAL´deyiz? dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün sendikalar ve işveren örgütleri temsilcileriyle görüştü. Macron, görüşmenin ardından canlı yayında ulusa sesleniş konuşması yaptı. Macron, açıklamasına "Ülkede derin ve haklı bir öfke mevcut. Aday olurken söylediklerimi unutmuş değilim. Bu hafta içerisinde önemli kararlar vereceğim" sözleriyle başladı. Sorumluluğu aldığını belirten Macron, "Söylediklerimle bazılarınızın canını yaktığını biliyorum. Bu akşam size çok açık olmak istiyorum. Eğer savaştıysam ülkemize hizmet etmek için ve onu sevdiğim içindir" dedi.

Cumhurbaşkanı Macron, Fransa´nın ekonomik ve sosyal olağanüstü halde olduğunu belirterek, ülke çapında daha fazla çalışılması, üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Asgari ücret 2019 yılından itibaren 100 euro artacak. Fazla mesai, vergiler ve harçlar olmadan ödenecek. Haysiyetle yaşayabileceğimiz bir Fransa istiyoruz" ifadelerini kullanan Macron, ?Ayda 2 bin euronun altında kazanan emeklilere yönelik sosyal güvenlik vergisindeki artışı 2019´da iptal ediyorum. Bu haksızlıktı" diye konuştu.  

Halkın davasını meşru bulduğunu ve halkın çaresizliğini anladığını dile getiren Macron, şiddetin kabul edilmez olduğunu ifade ederek, ?Bu çaresizlik dünden kalma değil, 40 yıllık bir çaresizlik? şeklinde konuştu. Kaldırdığı zenginlik vergisini geri getirmeyeceğini söyleyen Fransız Cumhurbaşkanı, ?Bu vergi 40 yıldır vardı ve işe yaramadı? dedi. ?Hep birlikte her şeyden önce görevimizi belirlemeliyiz? diyen Macron, halkı çalışmaya, üretmeye, öğrenmeye, iklim değişikliği için alışkanlıklarını değiştirmeye davet etti. 

Belediye başkanları ile tek tek görüşeceğini ifade eden Macron, ?Şirketlerden çalışanlarına yıl sonu ikramiyesi ödemelerini isteyeceğim" dedi. Hiçbir şeyin eskisine dönmeyeceğini belirten Macron, ?Bugün tarihi bir gün? ifadelerini kullandı. Macron, ?Tek mücadelem sizin için. Tek mücadelemiz Fransa için. Yaşasın Fransa? sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli