?KÜRT SORUNU VAR BAHANESİ İLE ÜLKE BÖLÜNMEK İSTENİYOR?
16.03.2016 17:22:19 391 0

?KÜRT SORUNU VAR BAHANESİ İLE ÜLKE BÖLÜNMEK İSTENİYOR?

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ?Hep birlikte teröre karşı dimdik ayakta durmalıyız. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır? dedi

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM´de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye´nin içeride ve dışarıda büyük saldırıyla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, ?Sınırlarımızda ve içeride Türkiye´yi ateş topuna çevirmek isteyen ihanet şebekeleri harekete geçmiş, terörün en çirkin yüzünü göstermeye devam etmekte. Ankara´da 4,5 ay içinde üçüncü kez terör örgütlerinin hain saldırıları ile karşı karşıya kaldık. Gerçekten Ankara´da yaşadığımız saldırı hepimizi derinden üzdü, aynı zamanda aslında şunu da ortaya koydu ki; hem teröre hem terörün siyasi amaçlarına karşı hep birlikte, amasız, fakatsız topyekün karşı koyarak, demokrasimizi, birlik ve bütünlüğümüzü korumamız gerektiğini hepimiz, hep beraber idrak ettik" diye konuştu.

Aslında bugün yaşanan terör saldırılarının temel hedefinin kardeşliğimiz, milletimizin birlik ve beraberliği olduğunu anlatan Vural, "Bugün emperyalizmin ortaya koyduğu küresel senaryo çerçevesinde bizim yüz yıl önce yırtıp attığımız projeleri bize hazmettirmek isteyenlerin oluşturduğu tablolardır? ifadelerini kullandı.

"TERÖRE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

Teröre boyun eğmeyeceklerini belirten Vural, sözlerine şöyle devam etti:

?Teröre alışmadık, alışmayacağız. PKK ve terörünü hazmetmedik hazmetmeyeceğiz. Kimse bizi teröre alıştıramayacak, kimse ?çözüm´ adı altında teröre teslim ettirmeyecektir. Bizi teröre alıştırmak isteyenler aslında bizi sindirmek isteyenlerdir. Ne terörü ne de ?çözüm´ adı altında terörün siyasi amaçlarına ulaşmayı kabullenmeyeceğiz. Çünkü biz haklıyız, bizi teslim alamayacaklar. Terörle mücadele eden devletimizin güvenlik güçlerinin arkasında durmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.?

"ŞER KOALİSYONUNA KARŞI SAFI SIKLAŞTIRMALIYIZ"

Teröre karşı milli birlik içinde milli bir duruş sergilenmesini isteyen Vural, şunları kaydetti:

"Bugün terör örgütü, terör örgütleri DHKP-C´sinden tut, şununa bununa kadar hep beraber birlikte aziz milletimize ve devletimize savaş açmışsa, hep beraber birlikte terör örgütünün oluşturduğu şer koalisyonuna karşı saflarımızı sıklaştırmalıyız, demokrasimize, Cumhuriyetimize, kimliğimize, devletimize sahip çıkmalıyız. Onun için bu terörün ortaya koyduğu böyle bir ortamı, alışmak, sindirmek, yıldırmak amacıyla kullanmak isteyenlere, terörün amaçlarını dikkate alarak çözüm arayış içinde olanlara karşılık hep birlikte teröre karşı dimdik ayakta durmalıyız. Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Vatanın her sathında bu mücadeleyi birlikte yürütmeliyiz. Demokrasi, millet, Cumhuriyet kazanmalı.?

Kürt sorunu olmadığını vurgulayan Vural, Kürt sorunu var gibi bahane edilerek ülkenin bölünmek istendiğini söyledi. Devletin egemenliğine, milletin vermediği iradeye silahla ortak olmak istendiğini anlatan Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden istenen ne canımız ne başımızdır. Devlet, egemenlik ve iradedir bizden istenen. Her kurum gözünü açsın ibret alsın. Kanımızı kurutan Kürt sorunu düşman parmağıyla çıkarılmak istenen meseledir. Dün bu fitneyi sokmak isteyenlere karşı beraber mücadele ettik bugün yine edeceğiz aynı mücadeleyi. Allah rızası için aklımızı başımıza toplayalım düşman hesabına çalışarak elimizde kalanları verecek olursak gitmek için arkada bir karış yerimiz yoktur.?

KILIÇDAROĞLU´NUN MEKTUBU

Kılıçdaroğlu´nun Meclis Başkanı Kahraman´a gönderdiği mektuba ilişkin olarak ise Vural, ?Her parti terörle mücadele konusunda neyi düşünüyorsa ortaya koymalı, hukukun bütün imkanı kullanılarak mücadele edilmeli. Meseleye bu bakımdan ele alınarak meşruiyet alanı siyasi, hukuki, lojistik destekleri kesilmeli. Bunlarla ilgili açık toplumda bunları dile getirmemiz gerekiyor. Yeni baştan mı başlayacağız bunlar bize ibretlik olmadı mı? TBMM´de gerçekten bu konuyla ilgili kafa karışıklığı olanlar kafa karışıklığını gidersin. Dün AKP Kürt sorunu var diyordu, bugün CHP Kürt sorunu var diyor. Dün AKP komisyon istiyordu, bugün CHP istiyor. Dün AKP siyasi çözüm diyordu bugün CHP. Bu terörle mücadeleyi değil müzakereyi ve siyasi çözüm arayışlarını hızlandırır" ifadelerini kullandı.

Sorunun net olduğunu anlatan Vural, "Mesele nettir. Askerimizi ve polisimizi şehit eden PKK´dır. Sivilleri katleden PKK, PYD, IŞİD şudur budur. Sivilleri katleden şehirleri yaşanmaz hale getiren PKK´dır. Devlete meydan okuyan kardeşliğimizi bozan PKK´dır. Yapılması gereken terörü dışlamak güvenlik güçlerimizin yanında olmaktır. Gazi Meclis o gün Türkiye´yi parçalamak isteyenlere karşı siyasi çözüm sunmamıştır. Kimin ne çözüm önerisi varsa dile getirmelidir? dedi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli