?KİMSE TÜRK MİLLETİNE RACON KESEMEZ?
SİYASET 1.09.2017 12:43:33 391 0

?KİMSE TÜRK MİLLETİNE RACON KESEMEZ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Dikili´de düzenlenen panelde, Erdoğan´ın, "Kimsenin racon kesmesine de ayar vermesine de ihtiyacım yok. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" açıklamasını sert bir dille eleştirdi

İzmir´in Dikili İlçesi´nde, Dikili Belediyesi tarafından ´2002´den Günümüze Türkiye´nin Dış Politikaları ve Turizme Yansımaları ile Mülteci Sorunu´ konulu panel düzenlendi. Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile Gazeteci Mustafa Oğuz ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Türkiye´nin kıyılarında mülteci kampı yapılmadıysa bunun sebebi Dikili halkının verdiği mücadeledir. 40 bin nüfuslu bir yerde yaşıyoruz. Kentimizdeki okulların, hastanelerin altyapısı yetersiz, istihdam olanağı yok. Buraya gelecek mülteciler ve çocukları mağdur olacaktı. Dikili halkı verdiği haklı mücadelesi ile sesini tüm dünyaya duyurdu. 34 ülkenin televizyonunda canlı yayına çıktım. Ardından alınan kararla kıyılara yapılacak mülteci kampları iptal edildi" dedi.

CHP´Lİ YILMAZ, "BAŞBAKAN BOŞBAKAN OLMUŞTUR"

CHP´nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun´un ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da, Türkiye´de, tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar bir baskı, sindirme, yıldırma politikaları olduğunu öne sürerek demokrasinin yerden yere çalındığını, hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargı diye bir şey kalmadığını söyledi. Son dönemde Başbakan´ın yetkilerinin tek tek elinden alınıp Cumhurbaşkanlığına bağlandığına dikkat çeken Yılmaz, "Bakınız, Başbakan da boşbakan oldu. Neden mi? Çünkü elindeki bütün yetkiler alındı. En son MİT´te elinden alınıp, Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Yani böyle bir durumda bu kadar bakana, onların etrafında dolaşan danışmanlara devlet boşuna para veriyor, hepsini kapatsın. Madem bir kişi her şeyi hallediyor onlara boşuna ücret verilmesin" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, "Kimsenin racon kesmesine de ayar vermesine de ihtiyacım yok. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim" açıklamasını da sert bir dille eleştiren Yılmaz, "Türk Milletine kimse racon kesemez. O raconu alır yere çalarız. Hiç kimse kendini hukukun üstünde göremez, kabadayılık yapamaz" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı racon kesilecekse sadece ben keserim diyor. Bakınız bunu kime karşı söylüyor, kendisini savunma konusunda her türlü yalakalık yapanlara diyor. Diyor ki; racon kesilecekse ben keserim. Yani onları fırçalıyor. Sana da bir şey söyleyeyim bizim Türk milletine kimse racon kesemez. Senin o raconu alır yerden yere çalarız biz. Bunu da bil! Hiç kimse bize racon kesemez, hiç kimse kendini hukukun üstünde göremez, hiç kimse kabadayılık yapamaz. Ölümden öte köy yok. Kendi şahsım adına söylüyorum, bunu da alıyorum ayaklarımın altına, hınçla ezdiğimi ilan ediyorum. Bazen yaşamla ölüm arasında gidip geliyoruz. Kimse bizim gururumuzu, haysiyetimizi, onurumuzu beş paralık etmeye kalkışmasın. Buna da izin vermeyiz. Herkes duysun, kimseden korkumuz yok bizim.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli