? KİM KİME ?İSRAİL´LE HEMEN ANLAŞ´ DEDİ?
SİYASET 30.06.2016 10:42:27 242 0

? KİM KİME ?İSRAİL´LE HEMEN ANLAŞ´ DEDİ?

CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray AKP iktidarının Saray güdümündeki dış politikasının perde arkasını Meclis´e taşıdığı soru önergesinde,?İsrail´in Erdoğan´ın Putin´den dilediği gibi yazılı olarak özür dileyip dilemediğini açıklayın!? talebinde bulundu

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray´ın  AKP iktidarının Saray güdümündeki çok vahim dış politika yanlışlarını Meclis´e taşıdığı ve İsrail´le imzalanan son anlaşma konusunda ciddi şüphelerin aydınlatılması gerektiğine dikkat çektiği bildirildi.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, ?AKP iktidarları radikal İslamist ideolojileri yüzünden dış politikada muazzam stratejik yanlışlara imza attılar, Türk milleti için bu hataların telafisi çok zor, bedeli de çok ağır olacak. Ama ideolojik körlük bu açık gerçeği görmelerini engelledi? diyen  Aytun Çıray, İsrail´le ilişkilerin düzeltilmesini hep savunduklarını, ancak yapılan anlaşmanın Türk Milleti için son derece haysiyet kırıcı unsurlar içerdiğinin altını çizerek bunun kamufle edilmesi adına yandaş ve havuz medyasının akıl almaz bir propagandaya başladığına, ortada bir hezimet değil bir zafer varmış gibi rüzgar estirdiklerine vurgu yaptı.

Aytun Çıray, ?Sıkıştıkları köşede artık yapacakları başka hiçbir şey yoktu. Tam anlamıyla teslim alındılar; ama maliyeti Türk Milletine fatura etmeye kalkacaklar. Saray numaralarının başımıza hangi çorap ördüğünü ve milli haysiyetimizi nasıl yerle bir ettiğini görmemiz gerekir?  dedi ve ?Yurtta Sulh, Cihanda Sulh´ ilkesini çürük ideolojilerinin kibriyle yerle bir edenleri bir kere daha teşhir etmek istediğini belirtti. Bunun için de Başbakan Binali Yıldırım´a Meclis Başkanlığı vasıtasıyla yazılı olarak cevaplandırması için şu soruları yönelttiğini bildirildi.

İşte Çıray´ın Binali Yıldırım´dan yazılı cevabını istediği sorular:

?17/25 ARALIK TAPELERİNİN  BARIŞMAYA ETKİSİ"

İsrail Türkiye´den Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın düşürülen Rus uçağı ve öldürülen Rus pilot konusunda yaptığı şekilde yazılı olarak özür dilemiş midir?

Dilediyse ne zaman dilemiştir? Yazılı bir özür dileme gerçekten sözkonusu ise resmi dokümanları nerededir?

Dönemin Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı Dışişleri Müsteşarından İsrail ile bir an evvel anlaşmaya varılmasını ne zaman istedi? Bu tarih 17-25 Aralık´tan sonraki ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısına mı denk düştü? Bu Milli Güvenlik Kurulunda ilgili Dışişleri Müsteşarına ?İsrail´le hemen anlaş? derken özel bir bilgisi mi vardı? Yoksa korktuğu bir şey mi söz konusuydu? 17-25 Aralık´ta çıkan tapelerin bu barışmada etkisi nedir?

İsrail ile kavga doğru idiyse bugün ne değişmiştir de barışıyoruz? Yok bu çatışmalı ilişki biçimi yanlış idiyse anlaşmaya varmak için neden bu kadar zaman kaybettik ve hem devlet hem de millet olarak büyük bedeller ödedik?

İsrail Başbakanı anlaşmanın kendileri açısından en önemli motivasyonlarından birini enerji bağlamında ekonomik perspektifle açıkladı. Böyleyse, İsrail ile enerji görüşmelerini kim yürütecek?

"İSRAİL´E PETROL SATAN BERAT ALBAYRAK KİMİ TEMSİL EDECEK?"

İsrail´le enerji müzakereleri kendi özel işi petrol taşımacılığı olan ve Kuzey Irak´tan taşıdığı petrolü İsrail rafinelerine satan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yürütülecek ise,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu müzakerelerde kendi şirketinin çıkarlarını mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk Milletinin yüksek menfaatleri mi savunacak?

"İSRAİL GAZZE´YE ROKET ATARSA NE OLACAK?"

Hamas´ın İstanbul´da ofisleri bulunduğundan ve terör suçlusu ilân edilmiş olan liderlerinin Türk resmi makamları tarafından saklandığından teröre karşı işbirliği talep ettiğimiz NATO müttefiklerimizin haberleri var mıydı?

İsrail herhangi bir durumda Gazze´ye karşı yeniden bir operasyon düzenlediği veya Hamas İsrail´e karşı herhangi bir bahaneyle roket saldırısı yaptığı takdirde bu anlaşmanın akıbeti ne olacaktır?

Anlaşmanın hükümet tarafından TBMM´nin onayına sunulacağı açıklandı. Bu durumda İsrail´le Türkiye´ye pahalıya patlayan ihtilaf ve hadise süreçlerinde AKP hükümetlerinin attığı adımlar TBMM ile paylaşılıp TBMM´nin görüşleri alındı mı? Alınmadıysa bu adımlar neden atılmadı?

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı