?KİM DEMOKRASİYİ SAVUNUYORSA ONLARLA BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ?
SİYASET 27.02.2018 15:24:08 310 0

?KİM DEMOKRASİYİ SAVUNUYORSA ONLARLA BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ?

Kılıçdaroğlu, ?Gençliğe her zaman güveniyorum, çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye´yi gençlere emanet etti. 2019´a hazırlık yapıyor muyuz? 2019´da o diktatörü saraydan indireceğiz,? dedi

CHP Lideri,  ?Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Şu çok önemli. Birlikte olursak, birlikte mücadele edersek, demokrasi için, birlikte yaşamak için, o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz. Kim demokrasiyi, insan haklarını savunuyorsa, yargı bağımsızlığını savunuyorsa onlarla birikte demokrasi mücadelesi vereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.  diye konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ameliyat olan yazar Kadir Mısıroğlu´nu hastanede ziyaret etmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu soytarıya önce sarayın kapılarını açtılar, sonra Erdoğan ve Meclis başkanı ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey, sen Kadir Mısıroğlu´nun görüşlerini paylaşıyor musun?" diye sordu.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı´nda konuşan Kılıçdaroğlu, açıklamalarına, eski İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu´nun, sosyal medya üzerinden ´terör örgütü propagandası yapmak´ iddiasıyla 2 yıl 6 ay hapse mahkum edilmesini hatırlatarak başladı.

Kılıçdaroğlu, "Gergerlioğlu, bir dönem Mazlum-Der Başkanlığı yaptı, doktorluk yaptı. İnsan haklarını savunduğu için güçlü ve önemli bir aktördü. Şiddeti övme suçundan 2.5 yıl hapse mahkum oldu. Ömer Gergerlioğlu bu ceza ile karşı karşıya olduğunda şu açıklamayı yapıyor: ´Umudumu yitirmeyeceğim, mücadeleme devam edeceğim.´ Asla zulmün karşısında boyun eğmeyeceğiz" dedi

KILIÇDAROĞLU´NUN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:

? *Milli Eğitim Bakanı 109 bin öğretmen açığımız var diyor. CHP iktidarında göreceksiniz baş tacı yaptığımız tek meslek öğretmenlik mesleği olacaktır. Taşımalı eğitime son vereceğiz. CHP toplumun her kesiminin umudu olmuş durumunda.

*Vatandaşın borç batağında olduğunu defalarca bu kürsüden ifade ettim. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyar lirayı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin tefecilerin hükümetidir.

´SEVGİLİ RECEP BEY, MISIRLIOĞLU´NUN GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞIYOR MUSUN?´

*Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var, ´Keşke Yunan galip gelseydi´ diyor Milli Kurtuluş Savaşı´nda. Bu soytarıya önce sarayın kapılarını açtılar, sonra Erdoğan ve Meclis başkanı ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey, sen Kadir Mısıroğlu´nun görüşlerini paylaşıyor musun?

Bir soytarı daha var, bu da akademisyen Abdullah Akın. Çanakkale Üniversitesi´nde görev yapıyor. Çanakkale ve Bursa´da genelev olarak kullanılan camiler vardı diyor. Bu soytarıya da acaba Recep Bey, Meclis Başkanı gidecek mi?

´HALKIN VERGİLERİYLE KURULAN FABRİKALARI SATA SATA BİTİREMEDİLER´

*Şeker fabrikaları açıldığında duygu ve heyecanı görmüştüm. Bizim de memleketimizde şeker yapılabiliyor deniliyordu. Cumhuriyetin bütün kazanımları, halkın vergileri ile kurulan fabrikaları sata sata bitiremediler. 

Biz niye karşı çıkıyoruz? Tarihimize sahip çıkmak için. Türkiye, şeker ithal eden bir ülkeden bugün şeker ihraç eden bir ülkeye gelmiştir. Her fabrika cumhuriyetin kalesidir. Sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bugün şeker sektörü yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratıyor.

Nişasta bazlı şeker obeziteye yol açar. Batsın sizin milliliğiniz, yerliliğiniz. Bu yolu nasıl açtılar? Önce Cargill´in kurulmasına imkan sağladılar, bütün hukuksal zemini zorlayarak. Sonra şeker kurumu tümüyle kapatıldı.

Şeker fabrikalarını her ortamda destekleyeceğiz. Satılmaması için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz.

*Önce Cargill´in kurulmasına imkan sağladılar, bütün hukuksal zemini zorlayarak. Sonra şeker kurumu tümüyle kapatıldı.  Fabrikaların gerçek sahibi halk ama Man Adası´nda vergi ödememek için şirket kuranlar sahibi değil. Şeker fabrikalarını her ortamda destekleyeceğiz. Satılmaması için de elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Buradan şeker fabrikalarında çalışan işçilere de seslenmek isterim. Sizin hakkınızı hukukunuzu savunan biziz. Sizin güzel bir sloganınız var. Susma sustukça sıra sana gelecek. Şimdi sıra şeker fabrikalarına geldi. Biz sonuna kadar sizi destekleyeceğiz. O fabrikalar kolay kurulmadı. Biz şeker fabrikalarında çalışan işçilere kadro diye mücadele ederken onlar yok etmek istiyorlar. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir.

 

?ADALET YOK, HAK YOK, HUKUK YOK?

*Size yargı bağımsızlığı ile ilgili bir broşür göstereceğim. Bunu Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Terör Soruşturmaları Bilgi Kitapçığı olarak Hakim ve savcıların eğitiminde dağıtmış. Anayasaya göre yargı bağımsız. Hiç kimse yarıya emir veya talimat veremez. Bu eğitim kitapçığının 6. sayfasındaki 6. madde Hakim ve savcıların kişisel suçlarına ilişkin hususlar başlığı altında Hakim ve savcılardaki delillerin nasıl yorumlanacağı belirtilmiş ve maddenin son cümlesinde söyle deniyor: ?Tahliyeler konusunda hakimler ve savcılar kurulu ile mutlaka istişare edilmeli daha sonra irade oluşturulmalıdır? Yani hakime savcıya diyor ki sen kişisel suçlar dolayısıyla bir şey olursa son kararı vermeden önce benimle görüşeceksin ondan sonra iradeni oluşturacaksın diyor. Kim diyor bunu Adalet Bakanı söylüyor. Bu ülkede adalet yok, hak yok, hukuk yok. Dolayısıyla bizim mücadelemizin kutsal bir mücadele olduğunu herkesin bilmesi gerekiyor. Kitapçıkta diyor ki, FETÖ ile ilgili soruşturmalarda 17-25 Aralık´ı esas alacaksın. Ondan öncesini görmeyeceksin. Bu açık ve net yargıya müdahaledir.

DEVLET 100 MİLYON LİRALIK ALACAĞINI TAHSİL EDEMİYOR

*Devlet Hava Meydanları İşletmesi?Dalaman, Milas-Bodrum, Antalya havalimanlarını kiraya veriyorlar. Olabilir. Ama alan firmalar kira bedelini zamanında ödemiyorlar. Ne olur faiz yüklenir. Bir karar alıyorlar faizleri siliyorlar. Ana parayı öde, ana parayı ödemem diyor. Ne zaman haziran 2018´de öderim. Çiftçinin emeklinin borçlarının faizleri silindi mi? Hayır. Adamını bulursan sorununu çözüyorusun.Dalaman Havalanı 28 milyon 680 bin eoru, Milas-Bodrum Havalimanı 25 milyon 380 bin euro, Antalya Havaalanı 100 milyon 500 bin euroluk alacağını devlet tahsil edemiyor.

VATANDAŞ BORÇ BATAĞINDA

*Vatandaş borç batağında. Vatandaşın ödediği faizler 620 milyarı aştı. Bu hükümet faiz lobilerinin hükümetidir, tefecilerin hükümetidir. Türk Telekom bizim göz bebeğimizdi. Özelleştirildi. Alan firma 60 bin çalışanı 30 bine düşürdü. Şimdi devlete borcu var parayı ödemem diyor. Çiftçi emekli borcunun ödemediği zaman faiziyle alınır. Şimdi bu şirket parayı size ödemiyor. ödemeyince devlet borçlanmak zorunda kalıyor. Mardin´de 70´e yakın köyün elektriği kesildi. köylüye gelince aslan yandaşa gelince kuzu gibi oluyorlar.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli