?KILIÇDAROĞLU YENİ BİR ÇALIŞMA EKİBİ OLUŞTURACAK?
SİYASET 8.08.2018 15:18:45 348 0

?KILIÇDAROĞLU YENİ BİR ÇALIŞMA EKİBİ OLUŞTURACAK?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada "2014´ten beri CHP´de bir parti reformu başlamıştır, Genel Başkanımız yeni bir çalışma ekibi oluşturacak,?dedi

Sözlerine ,?MYK´nın bu dönemdeki son toplantısı. Yeni bir çalışma döneminde yeni görev alacak sözcü arkadaşımız bundan sonraki basın toplantılarını yapacaktır,? diyerek başlayan Tezcan,  ?Partinin gerekli kurullarında seçimlerin sonuçlarının değerlendirmeleri konusunda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bir olağanüstü kurultay talebine dönük süreç vardı, Pazartesi günü sonuçladı. Bugün MYK toplantısını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bütün MYK üyeleri arkadaşlarımız genel başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın Genel Başkanın her zaman MYK´yı değiştirme imkanı tüzükte kendisine tanındı, ? diye konuştu.

Tezcan şunları kaydetti:

?Seçimlerden hemen sonra bütün MYK bu konuda sayın Genel Başkanın arzu ettiği her zaman yapacağı tasarrufu destekleyeceklerini belirttiler. Bugün de bu beyanları tekrar ettiler. Bundan sonrası Genel Başkanımıza kalmıştır. Önümüzdeki süreçten CHP´nin yeni döneminin yönünü çizmek ve hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak bir taraftan da siyasi ve iktisadi krizi içerisinde yol haritasını belirlemek üzere yeni çalışma ekibi oluşturulacaktır sayın Genel Başkanımız tarafından. Biz CHP olarak genel başkanımızın çalışmalarında destek vermeye devam edeceğiz. 2014´ten beri CHP´de bir parti reformu başlamıştır. Biz genel başkana destek vereceğiz.?

Olağanüstü Kurultay talepleri sırasında delegeye baskı yapıldığı iddiaları konusunda bir gazetecinin sorusuna Tezcan şu yanıtı verdi: 

?Bu iddiaların gerçekle ilgisi yoktur.İmza sayısıyla ilgili kamuoyu bilgilendirildi. 630 imza teslim edilmemiştir. Tüzük açısından bilgileri paylaştık. Genel merkezimize teslim edilen imza sayısı 618 idi. 618´in 4 tanesi usulüne aykırı imzaydı, 614 kaldı. 614´ün 4 tanesi mükerrerdi. Kalan 610 imzadan 5 tanesi istifa etmişti, üyelikten istifa etmişti. 4´ü Şırnak, 1 Hatay´dan. Kalan 605 imzanın incelemesi yapıldı, 5 tanesi gündem bütünlüğü yoktu. 31 delege geri çekti imzasını daha sonra. Kalan olağanüstü talebi 569 imzadır. 569 imza ile kurultayı toplamak mümkün değildir.

Sayın Genel Başkanın da kurultay toplama konusunda bir iradesi yoktur, toplamayacağını ifade etmiştir. Artık kurultay tartışmalarını gündemde tutmanın partiye zarar vermekten başka bir amacı yoktur. Bütün parti tabanı açısında da bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımız hiçbir şekilde ötekileştirlecek arkadaşlarımız değildir.

Tüzük kurultayı meselesi çok ilginçtir. Tüzük kurultayı toplamak isteyenlerin yine Tüzük´te şartları vardır, toplayabilirler. Ama bu istek, ?Pantolon istedim alamadım, gömlek almak istiyorum,´ demeye benzer. Bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Partiyi bir an önce bu tartışmalardan çekip çıkarmak en önemli parti sorumluluğudur.

Son dönemlerde bazı tekerlemeler oluştu. O tekerlemeleri herkes gerçek gibi düşünüyor. Sayın genel başkanımızın MYK değişiklikleri de buna örnek. Genel Başkanımızın kurultay olmadan değiştirdiği MYK sayısı 2´dir. Olursa bu 3. olacaktır.

Seçim sonuçlarıyla ilgili partinin değerlendirme süreci bu ay sonuna doğru tamamlanmış olacak. İllerimizdeki danışma kurullarının değerlendirmeleri 19 Ağustos´ta bitecek, Parti Meclisi, milletvekilleri ve il başkanları bir araya gelip değerlendirme yapacaklar.

Yeni bir MYK´nın oluşumu, yeni bir dönemdir. Hangi arkadaşımız nasıl görev alır sayın genel başkanımızın takdiridir.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false