?KIBRIS GAYRİMENKULLERİ ADANA´DA PAZARLANACAK?
EKONOMİ 23.05.2017 13:44:21 603 0

?KIBRIS GAYRİMENKULLERİ ADANA´DA PAZARLANACAK?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği´nin daveti üzerine, Adana Ticaret Odası 41. Grup Meslek Komitesi ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası işbirliğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´ne düzenlenen ziyarette, iki ülke arasında gayrimenkul alanında ortak çal

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği´nin (KTİMB), yap-sat sektörünün gelişimine ve dış pazarlarda tanıtımının yapılarak pazarlanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında KKTC´ye giden, Adana Ticaret Odası Meclis üyeleri Yasin Işık, Ahmet Sürerdamar, Recep Altıparmak, 41. Grup Meslek Komitesi Başkanı Yüksel Bucak, Meslek Komitesi üyeleri Mehmet Temel, Yusuf Çete ile Adana Emlak Oda Başkanı Rabia Ülkü Uçar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun´un yanı sıra müteahhitlerle görüştüler.

Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri ilk olarak, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ile birlikte Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´yı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Akıncı´ya Adana heyetinin ziyaret amacını anlatan Gürcafer, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yaptı. "Kıbrıs´ın bölgenin Miami´si olabilecek potansiyelde olduğunu" kaydeden Gürcafer, bu potansiyelin harcanmaması için ivedi olarak imar planları ve sosyoekonomik planların yapılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı da KKTC´nin doğal ve tarihi güzelliklerini anlattı.

Adana heyeti, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı´nın ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun´u ziyaret etti. Ziyarette konuşan KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye´deki sivil toplum örgütleri ile bundan sonraki süreçte ortak zeminde iş yapabilme potansiyelinin yaratılması için çalışacaklarını söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise inşaat sektörünün KKTC´de son yıllarda hızla ilerlediğine vurgu yaparak, "Bu yıl inşaat sektörünün; diğer sektörlerin üzerinde bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Sadece konut yapım ve satımında değil eğitim için ülkemize gelen öğrencilere yönelik olarak yurt inşaatlarında da belirgin bir artış var" dedi.

Adana Heyeti, İçişleri Bakanı Kutlu Evren´i de ziyaret etti. İçişleri Bakanı Kutlu Evren´e Adana heyetinin ziyaret amacını ve bu ziyaretin ardından Kuzey Kıbrıs gayrimenkullerinin Adana ve civar bölgelerde pazarlanma ve satışına yönelik işbirliklerinin geliştirilmesi yönündeki hedeflerini anlatan KTİMB  Asbaşkanı Meriç Erülkü, olası işbirliklerinde KKTC yöneticilerinden destek beklediklerini söyledi.

Adana Heyeti´nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İçişleri Bakanı Kutlu Evren ise Bakanlık olarak kurulan işbirliği çerçevesinde yapılacak çalışmalara ellerinden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

KTİMB Merkez Binası´nda, "Yabancıların KKTC´den taşınmaz mal edinmelerine ilişkin yasal uygulamalar ve prosedürler" ile ilgili bilgilendirme toplantısında, Avukat Oğuzhan Hasipoğlu´nun konu ile ilgili sunumunu dinleyen Adana Ticaret Odası ve Adana Emlakçılar Esnaf Odası yetkilileri, Lefkoşa, Magosa ve Girne Bölgelerinde yap-sat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitlerle de bir araya geldiler.

Adana heyeti olarak KKTC´nin farklı bölgelerindeki proje ve şantiyeleri de ziyaret ederek sektörün durumuyla ilgili bilgi aldıklarını kaydeden Adana Ticaret Odası Meclis üyeleri Yasin Işık ve Ahmet Sürerdamar, KKTC´nde gayrimenkul sektöründe önemli fırsatlar bulunduğunu, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda girişimlerde bulunacaklarını açıkladılar.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false