?KHK´DEKİ DÜZENLEME DOKUNULMAZLIKLARI GÜÇLENDİRİYOR?
SİYASET 26.08.2017 22:32:03 294 0

?KHK´DEKİ DÜZENLEME DOKUNULMAZLIKLARI GÜÇLENDİRİYOR?

Bozdağ son KHK´deki MİT ile ilgili hükümler için de , ?MİT Koordinasyon Kurulu´nun Sadece Başkanı Değişiyor,? değerlendirmesini yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP´li Bülent Tezcan´ın ´Adil Öksüz´ ile ilgili açıklamalarına ilişkin, ?FETÖ´nün ve darbe girişiminde önemli yer oynayan Adil Öksüz ile Bingöl´ün Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı ismi aynı olan başka bir Adil Öksüz´ü karıştırıyor. Gözlerini karartmışlar. Ne söylesek ´AK Parti bundan zarar görür ve hükümet bundan zarar görür´. Hiç araştırmadan balıklama atlıyorlar. Buda fos çıkan bir haber? dedi.

 ?MİT Koordinasyon Kurulu´nun Sadece Başkanı Değişiyor?

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çorum´un Bayat ilçesinde katıldığı partisinin ilçe kongresinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken son yayınlanan KHK ile MİT düzenlemeyi de değerlendirdi ve  MİT´in Başbakana bağlı iken yeni düzenlemeden sonra doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı ve sorumlu olacağını açıklayarak şunları söyledi:

?MİT´in ve müsteşarlığın görevlerinde bir değişiklik yapılmamıştır. Zaten MİT´in çalışmaları kanunda detaylı şekilde anlatılıyor. Bu görevler ve yetkilerde bir değişiklik olmamıştır. Esasında 2017´nin Nisan ayında yaptığımız anayasal reformun 2019´da yürürlüğe girecek bir kısmı anayasal düzeyde tabi. Bu ayrı ama bu çerçevede bir uyum da söz konusu. Tabi öne alınmış bir durum söz konusu. Öte yandan MİT Koordinasyon Kurulu diye bir kurul var. Basın ve yayın organları sanki yeni kuruluyormuş gibi bir değerlendirme yapılıyor. Bu da doğru değil çünkü bu kurul zaten kanunda var. Bu kurulun başkanı değişiyor. Daha önce müsteşar başkanlık yaparken bundan sonra bu kurul Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanacak ve görevlerini yapacaktır. Yeni görev içerisinde esasında var ama var olan bir görevi açtık. Kışla içerisinde MİT´in askerlerle ilgili istihbarat toplama görevinin altı birkez daha kalın çizgilerle çizilmiştir"

?Dokunulmazlıkları  Güçlendirici Düzenleme?

Milletvekillerinin soruşturulması ve kovuşturulmasıyla ilgili yapılan düzenleme ile ilgili de konuşan Bozdağ, "Düzenleme esasında demokratik hukuk devletinin ruhuna uygun olan bir düzenlemedir. Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren milletvekilleri hakkında suç istinadına dönük soruşturmalar ve kovuşturmalar Ankara Adliyesi´nde yapılır. Soruşturmalar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaşları da Ankara Ağır Ceza Mahkemesi yapacaktır. Bu yasama dokunulmazlığını esasında güçlendiren bir şeydir. Kaldıran bir şey değil. Türkiye´nin her yerinde bunlar yapıldığı zaman farklı uygulamalar oluyor. Milletvekilleri hakkında ki soruşturma ve kovuşturma da bir uygulama birliği sağlama bakımından son derece önemli, kaldı ki bu güne kadar devam eden soruşturma ve kovuşturmaların hepsi nerede başladıysa orada devam edecektir. Maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra istinat edilecek suçlarla ilgilidir" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli