?KENTSEL DÖNÜŞÜM DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN YAPILMALI?
GÜNDEM 3.10.2016 13:36:58 308 0

?KENTSEL DÖNÜŞÜM DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN YAPILMALI?

Dünya Mimarlık Günü nedeniyle Atatürk Parkı´nda bir araya gelen TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube yöneticileri ile mimarlar Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu.

 TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından Atatürk Parkı´nda düzenlenen törende Anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulundu.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşüm çalışmalarının, daha iyi bir dünya için ele alınması; hak sahipleri ve kullanıcılara vereceği sağlıklı yaşam koşullarının yanında, kent ve kentliye vereceği haklar bağlamında ele alınması gerektiğinin önemine dikkat çekti. Tüzün, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

?Daha iyi bir dünya, barış, demokrasi, hukuk, haklar ve özgürlükler ile ve bu değerlerin mekânsallaştığı kamusal alanın nitelikli tasarımı ile olanaklıdır ve mimarların da bütün bu başlıklarda önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Barışın egemen olduğu, savaşların ve terörün yeryüzünden silindiği, insanların mülteci durumuna düşürülmediği, vatansızlaştırılmadığı, yaşam güvencelerinin sağlandığı, çevre ve kültür değerlerinin korunduğu bir dünyanın mümkün olduğu bilinmelidir. Başta yaşama hakkı olmak üzere, temel insan hak ve özgürlüklerinin güvenceye alındığı, laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı ve anayasal, bilimsel, demokratik kurumlar ile kullanıcıların karar süreçlerinde yer aldığı, açık, şeffaf, hesap verebilir yönetim anlayışı insan yaşamı için temel güvencedir. Bu evrensel değerlerin, insan yaşamını doğrudan etkileyen, sosyal, ekonomik, kentsel ve mekânsal gelişme süreçlerinde temel ilkeler olarak ödünsüz uygulanması ve sürekliliği ?daha iyi bir dünya´nın olmazsa olmaz politikasıdır?

Küresel ekonomi baskılarının tehdidi altında bulunan; havanın, suyun, toprağın, doğanın ve kültürün, kentsel ve kırsal mekânın kısaca yaşam kaynaklarının korunması, herkes için öncelikle de karar vericiler için esas bir sorumluluk olduğunun altını çizen Başkan Ozan Tüzün, şunları söyledi:

?Yeryüzünde sorunlar yelpazesi büyüdükçe ve yoğunlaştıkça mimarlığın, planlamanın ve tasarımın, insanlar için daha iyi bir gelecek sağlamadaki yenilikçi ve yaratıcı gücü bugün çok daha büyük bir önem taşımaktadır. Kentimiz özelinde, yapıla gelmekte olan kentsel dönüşüm çalışmalarının, daha iyi bir dünya için ele alınması; hak sahipleri ve kullanıcılara vereceği sağlıklı yaşam koşullarının yanında, kent ve kentliye vereceği haklar bağlamında ele alınması gerektiğinin önemine dikkat çekmek isteriz. Bu itibarla, küresel ekonomi politikalarının doğa, kültür ve mekân üzerindeki baskısının sonlandırılmasında mimarların, mimarlığın ve tasarımın önemli rolünü vurguluyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.? 

(iha/HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı