KEBAP VE ŞALGAM FESTİVALİ´NİN İPTALİNE ADANA BARO BAŞKANINDAN TEPKİ
GÜNDEM 9.12.2018 13:30:33 418 0

KEBAP VE ŞALGAM FESTİVALİ´NİN İPTALİNE ADANA BARO BAŞKANINDAN TEPKİ

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ?Festivalin iptal edilmesi çok basit bir uygulamadır. Bu uygulama yerine güvenlik önlemlerini alarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalı. Bu kararı esefle kınıyorum,? dedi

Adana Barosu Başkanlığı tarafından iki gün sürecek olan sertifikalı Ceza Muhakemesi Hukuku konulu meslek içi eğitim semineri Seyhan Oteli Güney Balo Salonunda gerçekleştirlidi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açılış konuşmasında Adana Valiliğince "Kebap ve Şalgam Festivali"nin iptal edilmesinin çağdaş dünyada kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Adana ´Kebap Şalgam Festivali´nin daha önce de ellerinde satır ve palalarla etrafa saldıranlarca gölgelendirilmeye çalışıldığını anımsatan Küçük şunları söyledi:

 "Valilikten yapılan açıklamada, kentte düzenlenmesi planlanan festivale ilişkin, "İlimizde 8-9 Aralık 2018´de gerçekleştirilmesi planlanan ´Kebap ve Şalgam Festivali´ kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği nedeniyle iptal edilmiştir." bilgisi paylaşıldı. Üç-dört yıl önce ülkeye mal olmuş bir etkinliğe çıkarılan provakatif açıklamaların ardından yapılan saldırıyla gölge düşürülmüştü. Kebap yiyerek ve eğlenerek topluma ya da üçüncü şahıslara bir zarar vermeksizin, eski bir geleneği yaşatmak isteyen insanların bu haklı taleplerinin engellenmesi asla kabul edilemez. Festivalin iptal edilmesi çok basit bir uygulamadır. Bu uygulama yerine güvenlik önlemlerini alarak sağlıklı ve keyifli bir festival ortamı sağlanmalıdır. Bu kararı esefle kınıyorum.?

Veli Küçük,  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın"Kur´an okumayan çocuklar şeytanlarla beraberdir" sözlerine de sert tepki gösterdi ve ?Diyanet İşleri Başkanın, Kur´an ile olmayan çocukların şeytanla beraber olduğu şeklindeki açıklaması talihsizdir. Bu, alenen halkı kin ve nefrete sevk etmektir. Halkın bir kısmını inanç ve düşüncelerinden dolayı aşağılamaktır. Oysa ki güzel dinimiz bütünleştiricidir, birleştiricidir, insafa ve vicdana davet edicidir.? dedi

/resimler/2018-12/9/1335196781672.jpg

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, düzenlenen törende yaptığı konuşmada Adana Barosunun her zaman meslektaşlarının yanında olduğunu vurgulayarak, "Mesleğinizi ifa ederken ve göreviniz başında ne zaman bir sorunla karşılaşırsanız biz her zaman sizlerin yanınızdayız"  ve şunları kaydetti:"En son 14-15 Ekim 2017 tarihinde CMK eğitim semineri yapmıştık, aradan geçen zaman içerisinde doğan ihtiyaç nedeni ile bugün yenisini yapmaktayız. CMK zorunlu müdafilik uygulamalarına yargı, hakim, savcı, kolluk, siyasi iktidar tarafından şekli unsur olarak bakılmakta, bu bakış açısı sistemin doğru ve sağlıklı işlemesini engellediği gibi, yargıya ve yurttaşın fayda sağlamamaktadır. Yaşanan sorunlarının her yönü ile gerçekçi bir bakış açısı ile çözüme ihtiyacı bulunmaktadır.

Sınıf ve grup çalışmaları ile interaktif yöntemlerle daha hafızada kalıcı, sunucu ile anlık konuşmalarla yapacağız. Çoğunuz ruhsatlarını yeni almış meslektaşlarımız olarak bu iki günlük eğitim çalışmasının sizler için çok yararlı olacağını düşünmekteyim.

Burada sizlerle hem teorik hem pratik bilgiler paylaşılacak ve edineceğiniz bilgiler, tecrübeler ilerde sizlere çok önemli katkılar sağlayacak. Ben sizlere bir kez daha başarılar diliyorum. Yurttaşın adalete erişimindeki temel unsurun avukat olduğunu, yargıya güvenin oluşmasında bizlere önemli görevler düştüğünü unutmamalıyız.?

Seminerde Ankara Barosu mensubu avukatlardan Av. Volkan Yıldız ve Av. Gizem Yıldırım Kaya avukatlara ceza muhakemesi kanunu hakkında bilgiler paylaştı.

383 avukatın katıldığı seminer 2 gün boyunca devam edecek. Katılan avukatlara, yakalama ve gözaltı, tutuklama, hukuka aykırı deliller sorunu, ceza yargılamasında deliller, görüşmede temel ilkeler, soruşturma-kovuşturma evreleri arasındaki farklar, doğrudan sorgu, kovuşturma evresi, duruşma pratik çalışması ile ilgili bilgiler aktarıldı ve CMK sistem tanıtımları yapıldı.

 

.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false