Karaisalı´da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi:
30.12.2015 10:28:26 628 0

Karaisalı´da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi:

Karaisalı Belediyesi Başkan Vekili Esat Köse, kursiyerlerle tanışma toplantısında, proje çalışmalarının yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla basılı materyal haline getirileceğini söyledi.

Yenilebilir yabani otlar ekoturizmin hizmetine sunuluyor
Kursiyerlerle tanışma toplantısı 

 Karaisalı´da Yemilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi kapsamında kursiyerlerle tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

  Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği´nin proje sahibi olduğu, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi, Karaisalı Belediyesi ile Karaisalı Meslek Yüksek Okulu´nun proje ortağı  olduğu Karaisalı´da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi gereğince 21 kursiyer ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Karaisalı Belediyesi Başkan Vekili Esat Köse, ?Amacımız, Çukurova Kalkınma Ajansı desteği ile Karaisalı Belediyesi´nce uygulanan ?Karaisalı Kırsalında Kalkınmaya Esas Potansiyel ve Dinamiklerin Belirlenmesi, Stratejik Yol Haritası Çıkartılması Projesi Sonuç Raporu?nda getirilen ?Karaisalı´nın Turistik Tanıtımı; Tur Rotalarının Belirlenmesi ve İlçeye Turlar Düzenlenmesi? adlı stratejik eylem önerilerine uygun olarak Karaisalı ilçesinde ekoturizmin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Karaisalı ilçesinde başlatılan çalışmalar bütünü içerisinde, Çakıt Havzasında  seçilen Kocaveliler, Kapıkaya, Altınova, Durak, Murtçukuru, Bucak, Demirçit, Bolacalı ve Kıralanı kırsal mahalle lerinde yerleşik halkın bilinçlendirilmesi, bilgilendirilmesi  yoluyla doğada var olan ve yerel halkın zaman zaman kendi mutfağında değerlendirdiği yenilebilir yabani otlar belirlenecek ve yeni kuşaklara tanıtılması amacıyla basılı materyal haline getirilecektir? dedi.

  Proje Koordinatörü ve Karaisalı Belediyesi Başkan Özel Danışmanı Yılmaz Aydoğan da konuşmasında, ?Aslında ot toplamak bir tür bahar etkinliğidir ve kimileri yemeğini sevmese de sırf o arama ve bulma heyecanı için bu etkinliğe katılır. Bu anlamda ot toplamayı balık avlamaya da benzetebiliriz. Önemli olan orada bulunmak ve bir noktaya yoğunlaşa bilmektir. Otlarla beslenmede özellikle antioksidan değeri taşıyanlar büyük önem taşıyor. Radika, hindiba, hardal otu bu tür otlara örnektir. Bir de ürik asit toplanmasını engelleyen otlar vardır. Eşek helvası, yabani kuşkonmaz bu tür otlara örnektir. Bu otlar da vücut için çok yararlıdır. Anadolu´da yabani ot tüketimi, genel olarak kırsala aittir. Bu otların kullanımına mütevazı sofralarda rastlanır. Çoğu zaman konuğa ikram edilecek değerde görülmez.  Oysa parayla satın alınmadan da sofraya getirilebilecek bu otlar, ekoturizmin hizmetine sunulmalıdır? dedi.

  İçişleri Bakanlığı ile Karaisalı Belediyesi´nin finansörü olduğu projede, bölge tanıtım elamanı eğitim programının 11 Ocak 2016 fauna, flora ve ot tanıma gibi teorik eğitimlerinin başlayacağı, 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında da 6 adet eğitim semineri verileceği ve 6 Şubat-16 Nisan 2016 tarihleri arasında da köylerle tanışma, sahada bilgilendirme ve bilinçlendirme ot tanıma ve toplama ile ot yemeklerinin yapılması konularında eğitim verileceği kaydedildi.

 /resimler/2015-12/30/1029149969535.jpg

Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma ve Girişimciliği Destekleme Derneği´nin proje sahibi olduğu, Karaisalı Halk Eğitim Merkezi, Karaisalı Belediyesi ile Karaisalı Meslek Yüksek Okulu´nun proje ortağı  olduğu Karaisalı´da Yenilebilir Yabani Nebatın Araştırılması ve Ekoturizmin Geliştirilmesi Projesi gereğince 21 kursiyer ile bir tanışma toplantısı gerçekleştirildi

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı