KAMU SEN 4/C´Lİ PERSONELİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
EKONOMİ 20.12.2015 16:04:19 442 0

KAMU SEN 4/C´Lİ PERSONELİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI

Türk Enerji Sen Ve Türk İmar Sen Şubelerine bağlı kurumlarda 657 Devlet Memurları Kanunu 4/C maddesine göre çalışan personelle birlikte Sendika binasında istişare toplantısı yapıldı

Türkiye Kamu Sen Adana İl Temsilciği Avukatı Oğuzhan Kocadurmuşoğlu´nun da katıldığı toplantıda ek ödeme sorunları dahil bir çok konular ele alınarak  masaya yatırıldı ve 4C´li çalışanlarının bir an önce kadroya alınması gerektiğini vurgulandı.

Başkan Zakir Akbilmez, 2016-2017 yılları için 3 Ağustos tarihinde başlayan ve hükümetle kamu çalışanları arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde 4C´li çalışan özelleştirme mağdurlarının bir an evvel kadroya geçirilmesini istedi.

Akbilmez, açıklamasında şunları kaydetti:

 ?İlk önce TEKEL´in daha sonra TEDAŞ´ın özelleştirilmesi ile bu kurumlarda işçi statüsünde çalışan personeller hükümetin yanlış istihdam modeli ile 4C statüsünde sözleşmeli olarak kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı. Özelleştirildikleri kurumlarda özlük ve sosyal haklar olarak iyi durumda olan bu arkadaşlarımız sözleşmeli statüye geçirilerek hakları gasp edilmiştir. Dört yıllık üniversite mezunu arkadaşımız bin 532 TL maaş almakta, lise mezunları ise bin 300 TL alıyor. Bu haksızlık bir an önce giderilmeli. 

ARAZİDE ÇALIŞAN KAMU GÖREVLİLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ YOK

Son dönemde artan terör olaylarını lanetlediğini belirten Akbilmez, devletin güvenlik güçlerinin ve vatandaşların topyekûn terör ve teröre destek verenlerle mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. Adana´nın merkez Seyhan ilçesindeki bazı mahallelerde her gün terör eylemleri yapıldığını dile getiren Zakir Akbilmez şunları söyledi:

?Bu bölgelerde görevli kamu çalışanlarının resmi plakalı araçlarının taşlandığı, araçlarının durdurularak tehdit edildikleri gibi şiddet olayları duyulmaktadır. Bu kapsamda Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük´e yazı yazılı müracaatta bulunduk ve arazide fiilen çalışan kamu çalışanlarının can ve mal güvenliğinin alınmasını istedik.?

YEYEN:  ?HÜKÜMET VERDİĞİ SÖZLERİ TUTSUN" 

Türk Enerji Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Yeyen ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

?Kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen 4-C´li personel sayısını Türkiye Genelinde  23 bine ulaşmıştır. 4-C´li personel kadrolu personel ile aynı kurumda çalışıp, aynı işi yapmasına rağmen ücret ve sosyal haklar konusunda eşit değildir ve iş güvencesiz olarak çalıştırılmaktadır. Kamu Kurumlarında sözleşmeli olarak istihdam ettiği 4-C´li arkadaşlarımızın güvensiz çalıştırılmasına son verilmesini  Kamu Sen olarak yıllardır talep etmekteyiz. Bugüne kadar taleplerimiz karşılık bulmamıştır. Yılda 11 ay 28 gün çalıştırılan 4-C´li personelin sözleşmelerinin yenilenmesi ise tamamen idarenin keyfiyetine bırakılmıştır.?

Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının 2 bin TL´yi geçtiğini, temel ihtiyaçlar olan barınma, yeme ve sağlık ücretinin ise sürekli arttığını kaydeden Yeyen, ?4-C´li Kamu çalışanları yoksulluk sınırının da altında ücret almakta olup, bu ücretle hayatını idame ettirmeye çalışmaktadır. Buna rağmen görevlerini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadırlar, ?dedi.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,55% 0,03
  • EURO

    34,84% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2431,37% 0,07
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false