Kadın öğretmenin ölümüne neden olan kız çocuğu tutuklandı
YAŞAM 7.10.2017 11:10:52 742 0

Kadın öğretmenin ölümüne neden olan kız çocuğu tutuklandı

Adana´da kadın öğretmenin hayatını kaybettiği kazada otomobili kullandığı belirlenen 15 yaşındaki kız çocuğu öğretmenin avukatının itirazı üzerine tutuklandı

Adana´da kadın öğretmenin hayatını kaybettiği kazada otomobili kullandığı belirlenen ve önce adli kontrol şartıyla serbest kalan ardından yurda yerleştirilen 15 yaşındaki kız çocuğu, avukatın itirazı üzerine tutuklandı. 
Olay, 28 Eylül akşamı Yüreğir ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı´nda meydana geldi. İddiaya göre, Almanca öğretmeni olan ancak atanamayan Fatma Durak (27), Umut Eren Yıldırım ile yolun karşısına geçerek ATM´den para çekti. Durak, kucağında köpeği ve Umut Eren Yıldırım ile birlikte para çektikten sonra tekrar yolun karşısına geçmek istedi. Yıldırım, karşıya geçerken hızla gelen kırmızı renkli bir otomobil kadına çarptı. Genç kadın, kanlar içinde yere yığılırken, çarpan araç ise olay yerinden kaçtı. Daha sonra ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince genç kadın, özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralı kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Araçtan düşen parçaları ve çevrede bulunan 200 güvenlik kamerası görüntüsünü inceleyen polis ekipleri, kadına çarpan aracın 33 DYT 71 plakalı kırmızı bir otomobil olduğunu belirledi. Araştırma yapan ekipler, otomobili Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi´ndeki bir evin bahçesinde üzerine çadır örtülmüş halde buldu. Ev sahibinin itirafıyla kaza yapan sürücünün 15 yaşındaki Y.Ö. ve erkek arkadaşı Murat G. olduğu öğrenildi. Bunun üzerine polis ekipleri, genç kızı Sarıçam ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi´ndeki evinde gözaltına aldı.

Uyuşturucu bağımlısı oldu, devlet sahip çıktı
Çocuk Şube Müdürlüğüne getirilerek ifadesi alınan Y.Ö.´nün babası Mehmet Ö.´nün, annesi Melek Ö.´nün üzerine kuma getirip Adana´da onunla birlikte yaşamaya başladığı, annesinin ise evi terk edip Diyarbakır´a gittiği öğrenildi. Bu süreçte Y.Ö.´nün 13 yaşında eroin kullanmaya başladığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl uyuşturucu komasına girip hastaneye kaldırılan Y.Ö. devlet korumasına alınarak Şükrü Tülay Yetiştirme Yurduna alındı. Y.Ö. AMATEM´e götürülerek bağımlılıktan kurtulması için tedaviye başlatıldı. Uzun süren tedavinin ardından Y.Ö. uyuşturucu kullanmayı bırakıp Sevgi Evleri´ne yerleştirildi. Ancak bir süre önce Y.Ö.´nün babası kızını Sevgi Evleri´nden çıkarmak istedi. Yapılan görüşme sonunda Y.Ö.´nün de kabul etmesiyle kız çocuğu babasının yanına döndü. İddiaya göre kız çocuğu yurttan çıkınca tekrar uyuşturucu kullanmaya başladı.

Yanındaki kişi de cezaevinden firar etmiş
Kız çocuğunun kullandığı araçla öğretmene çarpıp öldürdüğü gün yanında bulunan Murat G.´nin uyuşturucu ticaretinden kesinleşmiş hapis cezası aldığı ve cezaevinden firar ettiği ileri sürüldü. O gece de Y.Ö. ifadesinde, "Gece Murat alkollüydü, o nedenle ben otomobili kullanıyordum, direksiyon hakimiyetimi kaybedip levhaya çarptım. Ben çok korkunca Murat G. ileride durdurup direksiyona kendisi geçti. Sonra da beni eve bırakıp kendi de evine gitti. Ben bir insana çarptığımı bilmiyordum" dediği öğrenildi. Kız çocuğunun kaza yaptığında kayıp çocuk olarak arandığı belirlendi.

İtiraz edildi, tutuklandı
Kız çocuğu, savcılıkta alınan ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme başkanı ise kız çocuğunun adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Y.Ö´yü, ailesi sahip çıkamadığı için yurda yerleştirdi. Kazada ölen kadının avukatı ise Y.Ö´nün tutuksuz yargılanmasına itiraz etti. İtiraz sonrası mahkeme bu kez kız çocuğunun tutuklanmasına karar verdi. Y.Ö. yurttan alınarak cezaevine götürüldü.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli