İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEĞİ BAŞVURULARINDA SON 7 GÜN
TARIM 11.03.2016 13:09:36 305 0

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEĞİ BAŞVURULARINDA SON 7 GÜN

TZOB GENEL BAŞKANI BAYRAKTAR: - ?ÜRETİCİLERİMİZİN İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEĞİNDEN YARARLANMALARI İÇİN 17 MART 2016 TARİHİ MESAİ BİTİMİNE KADAR GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK İL VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURMALARI GEREKİYOR?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, iyi tarım uygulamaları desteğinde son 7 güne girildiğini bildirerek, ?Üreticilerimizin iyi tarım uygulamaları desteğinden yararlanmaları için 17 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor? dedi.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, iyi tarım uygulamaları ile bireysel veya grup halinde meyve sebze, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitki ve örtü altı üretim yapan, yetkilendirilmiş kuruluşlarca 2015 üretim yılında düzenlenmiş İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası´na sahip, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne kayıtlı, örtü altında üretim yapanlar için ayrıca Örtüaltı Kayıt Sistemi´ne kayıtlı çiftçilerin destekten yararlanacağını belirtti. İyi tarım uygulamaları destekleri kapsamında dekara meyve ve sebze için 50, örtü altı için 10 lira, süs bitkileri ve aromatik bitkiler için 100 lira ödeneceğini belirten Bayraktar, 3 Şubat 2016 tarihinde başlayan iyi tarım uygulamaları desteği başvurularının 17 Mart 2016 tarihinde mesai bitiminde sona ereceğini vurguladı. Bayraktar, ?Zamanında başvuru yapmayan üreticilerimiz destekten yararlanamayacakları için üreticilerimizin son başvuru tarihini dikkate almaları ve destek başvurularını son güne bırakmadan, zamanında yapmaları büyük önem taşımaktadır? dedi.

İYİ TARIM UYGULAMALARI HIZLA YAYGINLAŞIYOR
İyi tarım uygulamalarıyla tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:
?İyi tarım uygulamaları bugün dünya ticaretinin de gündeminde yer alıyor. Nitekim, büyük perakendeciler de üreticilerden güvenilir ürün talep ediyorlar. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte ülkemizde de iyi tarım uygulamaları hızla gelişip yaygınlaşıyor. Bu alanda yürütülen projeler ve sektöre sağlanan desteklerle birlikte iyi tarım uygulaması yapan üreticilerimizin sayısı ile üretim alanı büyük artış gösterdi. 2007-2014 döneminde iyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı 33 katına, tarım alanı 40 katına çıktı. 2007 yılında 651 üretici tarafından 53 bin 607 dekar alanda iyi tarım uygulamaları yapılırken, 2014 yılında iyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı 21 bin 332´ye, iyi tarım yapılan alan ise 2 milyon 147 bin 705 dekara ulaştı.?
Bayraktar, giderek artan tüketici bilinci neticesinde iyi tarım uygulamalarıyla üretilen ürünlere olan talebin arttığını, bu ürünlerin büyük marketlerin meyve sebze reyonlarında yerini aldığını belirtti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı