?İYİ PARTİ´Yİ GİZLİ SAKLI KİMSEYLE GÖRÜŞMEDEN KURDUK?
SİYASET 3.03.2018 21:17:21 370 0

?İYİ PARTİ´Yİ GİZLİ SAKLI KİMSEYLE GÖRÜŞMEDEN KURDUK?

Akşener, ?2001´de AKP´nin kuruluşunu biliyorum. Biz gizli saklı hiç kimseyle görüşmedik. Biz gizli saklı ne uluslararası ne Türkiye içinden herhangi bir güç odağı ile görüşme yapıp el sıkışmadık. Onun için İYİ Parti bugün Türkiye´nin dengelerini değiştirm

İYİ Parti Adana 1. Olağan İl Kongresine katılan  Genel Başkan Meral Akşener, AKP ve MHP´ye yüklendi ve güçsüz kaldıkları ve İYİ Parti´den korktukları için ittifak yaptıklarını söyledi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Adana 1. Olağan İl Kongresi´ne katıldı. Adnan Menderes Spor Salonu´nu dolduran partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Akşener,.2019´da MHP ile AKP arasında gerçekleşecek ´Cumhur ittifakı´nı değerlendirirken MHP, BBP ve AKP´nin güçsüz kaldıkları ve İYİ Parti´den korktukları için ittifak yaptıklarını ifade etti.

?İYİ Parti Türkiye´nin her alanda sıkışmışlığının her alanda ortadan kaldırılabilmesi, yeniden bu ülke için umut besleyen çocuklarımızın talebi neticesinde kuruldu. Ve İYİ Parti, ´hadi çıkın, yürüyün, biz bu siyasi hareketi istiyoruz, siz sadece o siyasi hareketin bekçisi olacaksınız´ emrini yerine getirmek için kuruldu,? diyen Akşener´in konuşmasında öne çıkan bölümler şöyle:

*?Biz siyasette 40 kişiyiz, birbirimizi biliriz. 2001´de AKP´nin kuruluşunu biliyorum. Biz gizli saklı hiç kimseyle görüşmedik. Biz gizli saklı ne uluslararası ne Türkiye içinden herhangi bir güç odağı ile görüşme yapıp el sıkışmadık. Onun için İYİ Parti bugün Türkiye´nin dengelerini değiştirmiştir. Onun için kendilerini yıkılmaz armada görenlerin tırım tırım ittifak arama çabasına girmelerine sebep olmuştur. Hesap sormazsam namerdim diyenler, birbirleri hakkında ağza alınmayacak sözler sarf edenler söyledikleri her şeyi tek tek yuttular, saray koalisyonu yapıyorlar. 

*Siyasi partiler kendilerini güçsüz görebilirler, bugün olduğu gibi... Başka siyasi partilerden korkuyor olabilirler, bugün olduğu gibi... Biz buna saygı duyuyoruz. AKP, MHP ve BBP´nin ittifakına saygı duyuyoruz. Bizim itirazımız şunadır; abiler kurdular ittifakı. Bir başladılar yayına, herkesin bir görevi var ve bir taraf Saray koalisyonunun büyük ortağı. Görmemezlikten geliyor, ama o da Senegal´de dayanamadı. İYİ Parti´ye çemkirdi. Bu ittifakı kuranların bulundukları yerden bizi karalamaları, arkadaşlarıma hakaret etmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan tekrar ilan ediyorum; tek bir İYİ Partilinin saçının teline dokunanın elini kırarım.

*Sanayi şehri Adana, ama aynı zamanda beyaz altın pamuğun yetiştiği yer Adana. Pamuk gitti, pamuk için bir kaldındırma planını kimsenin ağzından duymadınız. Pamuk üzerinde çalışan işçilerin, istihdam edilen insanların sayısı neredeyse sanayide istihdam edilen insanların sayısına eşit. Ama biliyor muyuz her 100 dönümden 25 dönümü Adana´da artık ekilmiyor. 

*Bu arkadaşlar memleket yönetiyor. Allah muhafaza bildiklerimiz bunlar. Bilmediğimiz kandıranlar acaba kimler. Sorular çalınıyor bu ülkede, neymiş FETÖ´cüler çalmış. Kardeşim sen bostan korkuluğu muydun bu ülkede? 

*Bu zat-ı muhteremler tenezzül bulunup da Meclis´e getirselerdi bugün Afrin´i, 41 şehidimizi konuşuyor olmazdık. PKK açılımını konuşsaydık, hendeklerle uğraşmazdık. Valilerine kafanı çevirmeseydin, Sur´da, Şırnak´ta verilen şehit sayısı 726 gencin toprağa düşmezdi. Eğer FETÖ bu ülkeyi ele geçiriyor, bu devleti ele geçiriyor, Meclis´te defalarca anlatıldı, Başbakan Yardımcısı konumunda, Bakan konumunda insanlar geldi ağlaya ağlaya ´Ne kadar muhterem, ne kadar makbul´ bir insan olduğunu anlattılar. Kulak verselerdi muhalefete, sorular çalınmazdı, askerin içine sızamazlardı, emniyet ele geçirilmezdi.

*Burada huzurunuzda bir kez daha açıklıyorum; 2011 referandumu TSK´nın belinin kırılmasına, ordunun milletle bağının kopmasına vesile olmuş bir düzenekti. Ben bunu gördüm. Mehmet Ali Şahin başta olmak üzere, grup başkanvekilleri başta olmak üzere tepeden tırnağa konuştum, ´yapmayın´ dedim. ´Türkiye zarar görecek´ dedim. Bana ´Merak etme, her şey kontrol altında´ dediler. Kontrol altında mı değil mi gördük.

*Sen ona Zarrab´ı dersin. O sana şeker fabrikalarını satışa çıkarttırır. Pancar köylünün her şeyidir. Ama en önemlisi şekerden sonra onun küspesi hayvanlarımız için yem olarak kullanılır. Böyle bir döngüsü olan üründür. 

*Şimdi Adana´dayız, İncirlik burada. Biz bu ABD ile dost muyuz düşman mıyız kardeşim? Eyt Amerikalar, Osmanlı tokatları, Tillerson gelince kabuklarına çekildiler. 

*Sonuç 14 şeker fabrikamıza olanlar oldu. Ama biz varız, İYİ Parti var. Alpullu´ya gidildi, Kırşehir´e gidildi, Yozgat´a gidildi. Kongreler tamamlansın 7 Nisan´da cümbür cemaat Alpullu´da olacağız. Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için elimizden geleni yapacağız.

*Atatürk´ün bize mirası şeker fabrikalarının Türk milletinin sağlığıyla oynanmasına, şeker fabrikalarının satılmasına engel olmak için her şeyi yapacağız.

*Dün CHP heyeti bizi ziyaret etti. Seçim güvenliğiyle ilgili konuştuk. YSK 16 Nisan referandumunda gösterdiği tutumu 2019´da da göstersin, analarından doğduğuna pişman etmezsem ben de Meral değilim. Sandıklara sahip çıkacağız. 1946´ları özlemiş bu arkadaşa da haddini bildireceğiz. İYİ Partili kadınlara söylüyorum; seçim günü kanunsuzluk yapanların saçlarını yolabilirsiniz, arkanızda ben varım.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli