İNCE KÜTAHYA´DA: ?SARAY´I YIKACAĞIM DEDİM AMA KAST ETTİĞİM ŞATAFAT!?
SİYASET 7.06.2018 17:43:08 227 0

İNCE KÜTAHYA´DA: ?SARAY´I YIKACAĞIM DEDİM AMA KAST ETTİĞİM ŞATAFAT!?

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Kütahya´da miting alanına yerleştirilen dev ekrandan Erdoğan´la ilgili kısa filmler gösterdi ve "Ben meydanlarda aş, iş dedikçe benimle kavga ediyor. Ya ben kavga etmeyeceğim ama makaramı yaparım." dedi

 

İnce halka hitap ederken satırbaşları ile şunları söyledi:

"Gelin bir büyük değişime bir imza atın. Erdoğan´la benim aramdaki fark ne? Kütahya Şeker ne oldu gitti mi? Bir fabrikayı yönetmek mi, ´Türkiye´yi yönetmek mi kolaydır. Fabrikayı yönetemeyen adam Türkiye´yi nasıl yönetecek? Bir saray yaptırdı 2 milyar dolar harcadı. O saray mantığını yıkacağım onu gençlerlere vereceğim. Sıkı durun yazlık saray yaptırıyor Marmaris´te 300 odalı. Sizin huzurunuzda söz veriyorum, Allah´ın izniyle Cumhurbaşkanı seçildiğimizde Marmaris´teki yazlık sarayı engelli vatandaşlarımıza vereceğim. Engelli vatandaşlarımız orada 1 hafta tatil yapacak. Meydanlarda hakaret yok, meydanlarda insanları azarlamak yok. Siz bor madeninin üzerinde yaşıyorsunuz ama biz madenleri işlemeden satıyoruz. Madenleri cevher olarak sattığımız için ucuza gidiyor. Bizim bundan füze yakıtı ya da ısıya dayanıklı cam olarak satılması lazım ama biz bunu işlemediğimiz için ucuza satıyoruz."

"Yerli otomobile İnce karşı çıkıyor diyor. Sen anlamıyorsun diploman olmadığı için bilmiyorsun bunları. Erdoğan otomobilin kaportasına, ben beynine talibim. Erdoğan seninle ben fakir ailelerden geldik bu doğru aramızdaki fark sen geçmişini unuttun ben unutmadım, sen harama bulaştın ben bulaşmadım. Elitistmiş, seçkinciymiş ya senin neren yerli? Ayranı bile yerli değil artık. İnekler Uruguay´dan geliyor, saman Bulgaristan´dan geliyor ayran yerli olur mu? Meydanlarda ´Bay İnce sana  ekonomi dersi vereyim´ diyor. Sevgili hemşerim Erdoğan, eğer bilgin ve yüreğin varsa benim karşımda televizyona çık ekonomi tartışalım. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde enflasyon 5.87 ama Türkiye´de 12.64. Çok ilginç bir şey daha söyleyeceğim 2016 yılında 728 trilyon kira parasını devlet ödemiş. Devlet 2017´de 901 milyon kira ödemiş, 548 milyon da araç parası ödemiş yani devlet çok savurgan. Benim cumhurbaşkanlığımda vatandaş değil devlet kemer sıkacak."

?Ben Sarayı yıkacağım dedim, kast ettiğim şatafat şatafat. Benim derdim o saraya 2 milyar dolar harcamışsın, sarayı neden yıkayım saraydaki zihniyeti saraydaki şatafatı yıkacağım.

Caminin içinde bisiklete biniyormuşum. Bunlar mı Müslüman? Bak bak, camide oynuyormuşum? Türkiye´de 81 milyon müslümandan herhangi birisi camide zeybek oynar mı? Zavallı bunlar zavallı. Engin Alan korgeneraldi ayağa kalkmadı, hapse attılar. Geçtiğimiz gün bir paşa Erdoğan konuşurken beni eleştiren Erdoğan´ı alkışladı. Ben de dedim ki; senin apoletlerini sökeceğim. Erdoğan meğer paşaymış, kantin paşası?

Ben meydanlarda aş iş dedikçe benimle kavga ediyor. Ya ben kavga etmeyeceğim ama makaramı yaparım. Geçen herkesin evinde buzdolabı var, daha ne istiyorsunuz dedi. Sanki Erdoğan´dan önce ağaç kovuklarında yiyecek saklıyorduk.

Daha gençlik yıllarında başımıza bir şey geldiği zaman dış güçler derler buna inanmayın derdi, şimdi dış güçler diyor. Aday olunca 4 adayı ziyaret ettim ve gittim onların hesaplarına da 5´er yüz lira yatırdım. Erdoğan benim konuşmamı almış ?Demirtaş´ı ziyaret ettim´ o kısmını gösteriyor sadece.?

Kütahya fakirleşiyorsun, Azot fabrikasında 4 bir kişiden 3 bin kişiye. Milletvekili sayısı kaç oldu? 600. 550 idi sayı, referandumda Kütahya´nın sayesinde 600 oldu. Verdiniz oyları 50 milletvekiline daha bakacaksınız. Yüzde 70 evet oyu verirken 600 milletvekiline çıkacağını biliyor muydunuz? Türkiye´nin milletvekili sayısı arttı Kütahya´nın kaç oldu? Önce dörde düştü sonra beşe çıktı. Fakirleşiyorsun Kütahya, gelin bu sefer bu kardeşinizi başa getirin.

Kütahya Şeker ne oldu? Gitti mi? Bir fabrikayı mı yönetmek daha kolaydır Türkiye´yi yönetmek mi? Bir fabrikayı kara geçiremeyen birisi memleketi kara geçiremez. Bir saray yaptırdı 2 milyar dolar harcadı. Sarayı değil o kültürü o zihniyeti yıkacağım. Beş saray da İstanbul´da yaptırıyor. Bir tane yazlık saray da Marmaris´te yaptırıyor. Size söz veriyorum Marmaris´teki Sarayı engellilere vereceğim.

Erdoğan´la benim farkım, ben sen o yok biz var. Siz bor madeni üzerinde yaşıyorsunuz ama biz madenlerimizi ne yazık ki işlemeden satıyoruz. Bor olarak satarsan ucuza satarsın. Sen harama bulaştın ben harama bulaşmadım. Aramızdaki fark bu. Senin neren yerli. Söz veriyorum benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıkacak devlet.

Türkiye´nin en önemli sorunlarından birisi çiftçinin mazotu. Cumhurbaşkanı seçildiğimde çiftçiye mazotu 3 liraya vereceğim. Senin mazotunun yarı fiyatına Amerikan çiftçisi mazot alıyor. Rusya Türkiye´den iki kat büyük bir ülke 450 milletvekili Türkiye´den büyük bir ülke, bizim milletvekili sayımız 600. Kimin sayesinde senin sayende sen yaptın. Erdoğan bir daha şeçilirse korku, dolar 10 lira olur.Dünya lideriymiş ne dünya lideri. Gidin bir yurt dışına görün. Bu büyük sorunları bu yorgun adam çözemez.

Bunu Türkiye´nin her yerinde anlatacağım iki olay içimi acıtıyor. Adıyaman´da tütün ekersen hapse atıyor devlet. Erdoğan meydana gelmiş tütün zararlıdır demiş. Ama Amerikan tütünü içiyor herkes. Türk tütününde zehir var da Amerikan tütününde vitamin mi var. Ben Türkiye´yi Ankara´dan yöneteceğim Ankara´dan.

Bayramda İstanbul´a gidecek olan var mı? Demirel´in yaptığı köprüden bedava Erdoğan´ın köprüsünden parayla geçeceksiniz. Demirel´in köprüsünden gidiş geliş 11 lira, Erdoğan´ın yaptığı köprüden 114 lira. o da sadece gidiş. Ey Kütühyalı hemşehrim soyuluyorsun.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli