?HER KAPIYI TEK TEK ÇALIP, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE´NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?
SİYASET 14.05.2018 15:45:58 422 0

?HER KAPIYI TEK TEK ÇALIP, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE´NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ?

Kılıçdaroğlu Mersin´de CHP İl Binasının açılışında, ?Türkiye´nin hangi yöne gittiğini üç aşağı beş yukarı hepimiz görüyoruz, karanlık bir koridorda hep beraber ilerliyoruz, ? uyasını yaptı

?Türkiye´yi  o karanlık koridordan çıkarmak bizim elimizde, bu ülkenin kadınlarının, bu ülkenin gençlerinin elinde,? diyen  CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun Mersin İl Başkanlığı Yeni Hizmet Binası Açılış Töreninde yaptığı konuşma da öne çıkan konular şöyle:

*Havanın sıcak olduğunu biliyorum. Aslında il binamızın açılışının yapıldığı yerde miting olacaktı ama yönetim oraya izin vermediği için burada oldu. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, onur verdiniz. Yüzde 64 hayır çıkardı Mersin referandumda, yüzde 64´ün üzerinde bir rakam bekliyorum Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce için. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte çalışacağız.

*Türkiye´nin gerçekten de ciddi sorunları var. 16 Nisan öncesini bir düşünün, ?evet derseniz Türkiye uçacak, evet derseniz faizler düşecek, evet derseniz Dolar düşecek, evet derseniz Euro düşecek? dediler. Ne oldu? Tam tersi oldu, tam tersi! Dolar gidiyor, Avro gidiyor, enflasyon da gidiyor, Türk Lirası da aşağıya doğru gidiyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde, bu tabloyu değiştirmek birlikte çalışmamıza bağlı. Siz de çalışacaksınız, ben de çalışacağım, sizin de sorumluluğunuz var, benim de sorumluluğum var. Her bir kapıyı tek tek çalacağız, her bir kapıyı. Türkiye için, çocuklarımız için, ülkemiz için çalacağız ve diyeceğiz ki, artık tamam, yeter söz Millet İttifakınındır diyeceğiz. Hep birlikte Türkiye´nin kaderini değiştireceğiz. Daha güzel bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye, birlikte inşa edeceğimiz ve birlikte güleceğimiz, birlikte ağlayacağımız, yani tasada ve kıvançta beraber olacağımız bir Türkiye´yi yeniden inşa edeceğiz. Tamam mı, tamam mı?

*Ekonomi iyi değil, işsizlik var, çiftçinin durumu pek iyi değil, parlak değil. Narenciye üreticisi,  limonu bir tarafa bırakırsak, diğerlerinin durumu pek parlak değil. Bakın, bütün Avrupa 80 milyonu kim doyuracak diye kendi arasında yarışıyor. Hollanda diyor ki, Türkiye´yi ben doyuracağım, Almanya diyor ben doyuracağım, Fransa diyor ben doyuracağım, Polonya diyor ben doyuracağım. Peki biz? En bereketli topraklar üzerindeyiz fakat ekmiyoruz, biçmiyoruz, çiftçi zarar ediyor, dünyanın en pahalı mazotunu çiftçiye veriyorsun, en pahalı ilacını çiftçiye veriyorsun ve diyorsun ki, bununla ek, biç. Fiyata gelince fiyat yerlerde sürünüyor. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Bu tabloyu beraber değiştireceğiz. Ne diyeceğiz? Artık yeter. Ne diyoruz? Tamam diyoruz. Tamam, ayrılacaksın.

*Şimdi çok can yakıcı bir soruna daha değinmek istiyorum Suriyeliler konusu. Suriyeli kardeşlerimizi bu ülkeye getiren, sorun yaratan, gelecek açısından da ciddi kaygılara yol açan, bu sorunu başımıza açan mevcut adamlar, yani bu ülkeyi yönetenler, yani bu ülkenin başında olanlar? Diyorlardı ki, ?Emevi Camine gidip namaz kılacağız?, onu yapamadılar, gidemediler. ?Esad bugün gidecek, yarın gidecek, öbür gün gidecek? dediler, Esad kaldı inşallah bunları göndereceğiz, beraber göndereceğiz. Şimdi Suriyeli kardeşlerimizle ilgili bizim politikamız nedir? Politikamız şu, 25 Haziran´da güzel bir güne uyanacağız ve 25 Haziran´da bütün dünyaya ve bütün komşularımıza çağrı yapacağız, diyeceğiz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk dedi ki, savaş meydanlarından gelen bir liderdi o, bir mareşaldi o ama barışın ne kadar değerli olduğunu biliyordu, o dedi ki, yurtta barış, dünyada barış. Biz de diyeceğiz ki, bütün komşularımıza artık kavga etmeyeceğiz. Biz de barış istiyoruz, siz de isteyin. Sadece bölgemizde değil, bütün Türkiye´de, bütün dünyada barıştan yana tavır koyacağız. Suriye´de savaşı en kısa sürede bitireceğiz, Suriyeli kardeşlerimizin evlerini yapacağız, okullarını yapacağız, parklarını yapacağız, her türlü altyapısını yapacağız ve bu kardeşlerimize diyeceğiz ki buyurun kardeşim Suriye´ye gidin, kendi topraklarınıza, ata topraklarınıza gidin. Bunu yapacak mıyız? Biz bunu yapacağız. Dolayısıyla Suriyelilerin bizim ülkemizde perişan vaziyette yaşamalarını doğru bulmuyoruz.

*Bir başka önemli konu var. Öyle yerler var ki, öyle ortamlar var ki bizim vatandaşımız ikinci sınıf, Suriyeli vatandaş birinci sınıf. Hastaneye gidersiniz Suriyeli vatandaş birinci sınıf, bizim vatandaş ikinci sınıf. Dükkan açar yanında esnafın, bizim esnaf vergi verir ikinci sınıf vatandaş, Suriyeli birinci sınıf vatandaş. Ben bütün bunların hepsini biliyorum, bütün ayrıntıları biliyorum. Ama Suriyeliler de insan, onlara da insanca davranmak lazım, onlara da dememiz lazım kardeşim tamam geldin başımızın üstünde yerin var. Artık yeter, bak burnumuzun dibinde oturuyorsun buyur git kendi ülkene git, baban orada, deden orada, atan orada, toprağın orada, vatanın orada, bayrağın orada, oraya git sana her türlü katkıyı yapacağız. Dolayısıyla biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz, ona da bu fırsatı vereceğiz kendi ülkesinde huzur içinde yaşasın diye.

*Bir başka konu, bugün ABD Kudüs´te kendi büyükelçiliğini açıyor, 14 Mayıs kendi büyükelçiliğini açıyor. Kudüs´te bizim gencecik çocuklarımız, evlatlarımız 1970´li, 60´lı yıllarda Kudüs´e gittiler Filistin´in bağımsızlığı için, Filistin halkı için gittiler. Filistin´in mağdur olmaması için, Filistin´in haklarını savunmak için gittiler oralara ve o gencecik çocuklarımızın mezarları şu anda Filistin´de. Filistin halkının her zaman yanında olduk. Çünkü biz Kuvayı Milliye geleneğinden geliyoruz, Mustafa Kemal´in geleneğinden geliyoruz. Bütün mazlum milletlerin arkasında durmak ve onlara destek vermek istiyoruz. Gazze olayını hepiniz hatırlarsınız, Mavi Marmara olayında dediler ki, ?biz Gazze´ye gidiyoruz Gazze´de Filistinlilere yardım yapacağız.? Gittiler İsrail uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine saldırdı, 9 vatandaşımızı şehit etti. Bunun üzerine hükümet büyük mitingler yaptı, büyük programlar yaptı, aklından büyük konuşmalar yaptı. Dedi ki, ?artık bundan sonra İsrail´le hiç konuşmayacağım, yan yana gelmeyeceğim, üç şart yerine gelirse İsrail´le oturacağım konuşacağım.? Neydi? ?Gazze´de abluka kalkacaktı, İsrail özür dileyecekti ve ölenler için tazminat ödeyecekti.? Bir, Gazze´de abluka kalkmadı. İki, İsrail ben tazminat ödemem dedi, ama siz bir vakıf adı verirseniz ben o vakfa bağışta bulanabilirim dedi. Tazminat ödemedi. Üç, bir özür mektubu dahi göndermedi. Sonra ne oldu? Bir gece yarısı, gerçek anlamda söylüyorum bir gece yarısı meclisten bir kanun çıkardılar ve İsrail´le ilişkileri düzelttiler. Şimdi ben arada bir konuşurken diyorum ya bunların yatacak yeri yoktur diye. Milleti kandırdılar, 9 kardeşimiz şehit oldu, tazminat ödemediler, özür dilemediler şimdi kalkacaklar konuşacaklar İsrail böyledir, İsrail şöyledir diye. Sen Türkiye´yi İsrail´in arka bahçesi haline getirdin, İsrail´in özür dilemesi gerekirken özür dilemedi, tazminat ödemesi gerekirken tazminat ödemedi, Gazze´de abluka kalkması gerekirken ablukayı kaldırmadılar. Şimdi büyükelçiliği taşıyorlar oraya. Ben bunu parlamentoda eleştirdim, dediler ki Sayın Erdoğan mecliste kürsüye çıktı dedi ki, ?Doğu Kudüs´te bizim konsolosluğumuz var, orayı yakında inşallah Filistin´in başkenti yapacağız, büyükelçiliği oraya açacağız? dedi. Bekliyorum, aylar geçti bekliyorum, günler geçti bekliyorum, sevgili Erdoğan, gözünü sevdiğim Erdoğan mecliste konuştun, söyledin niye büyükelçiliği açmıyorsun doğu Kudüs´te Filistin devletinin büyükelçiliğini, birisi mi engel oluyor sana, birisi elinden mi tutuyor? Diyecek ki ben açacaktım ama Ce Ha Pe karşı çıkıyor. Şimdi Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olarak söylüyorum, açık ve net Mersin´den söylüyorum, yüreğin yetiyorsa git büyükelçiliği aç, ben de seni sonuna kadar alkışlayacağım.

* ?Son 16 yılda Londra´daki bir gurup tefeciye ödedikleri faiz 151 milyar dolar. Borç para aldılar, faiz ödediler. Bir de ?faize karşıyız? diyorlar, ?faizi düşüreceğim? diyor. 16 yıldır düşürmedin de 24 Haziran´dan sonra mı düşüreceksin? Biz ne yapacağız?  O faizi düşüreceğiz, OHAL´i kaldıracağız, demokrasiyi getireceğiz. Parayı kime vereceğiz? Tefecilere değil, parayı kime vereceğiz? Adımız Halk Partisi, halka vereceğiz. Türkiye´nin hangi yöne gittiğini üç aşağı beş yukarı hepimiz görüyoruz, karanlık bir koridorda hep beraber ilerliyoruz. Türkiye´yi o karanlık koridordan çıkarmak bizim elimizde, bu ülkenin kadınlarının, bu ülkenin gençlerinin elinde. Cumhuriyet bir kadın devrimidir sakın kimse unutmasın. Kadın ? erkek eşitliğinin gelmesi, kadınların hayatın her alanında söz sahibi olmaları, karar sahibi olmaları bizim en büyük emelimizdir.?

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false