?HAYIR DEMEK İSTİKRARA KAVUŞMAK DEMEK?
SİYASET 3.04.2017 16:23:50 483 0

?HAYIR DEMEK İSTİKRARA KAVUŞMAK DEMEK?

CHP´Lİ BÖKE ADANA´DA ?SANDIKTA BİZE ?İSTİKRAR MI İSTİKRARSIZLIK MI´ DİYE SORUYORLAR, İSTİKRARSIZLIK, YAŞADIĞIMIZ İFLAS, İŞSİZLİK VE YOKSULLUĞUN TA KENDİSİDİR,? DİYE KONUŞTU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Sayek Böke, partisinin Adana İl Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 3 yıldır yaşanan ?Fiili Başkanlığın?, Türkiye ekonomisini istikrarsızlığa sürüklediğini belirterek, bu istikrarsızlığın artık kritik bir noktaya ulaştığını kaydetti.


?İstikrarsızlık, yaşadığımız İflas, İşsizlik ve Yoksulluğun ta kendisidir?
Bugün yaşanan ?istikrarsızlığın? ve bu istikrarsızlığın kaynağının iyi anlaşılması gerektiğini vugulayan Böke, şöyle konuştu:

?İstikrar öngörülebilirliktir. Öngörülebilirliği sağlayansa, herkesin önceden bildiği, herkese eşit uygulancağından emin olduğu kanun ve kuralların, ayrıca bunları uygulayacak olan kurumların varlığıdır. Tek adam rejimi olursa, keyfilik olur ve keyfilik olduğu zaman hiç kimse önünü göremez. İşte biz bunu yaklaşık 3 yıldır yaşıyoruz. Bugün 80 milyon, gece yatağa yatarken, yarın sabah nasıl bir güne uyanacağını bilmiyor. Yarın malına, iş yerine el konulmayacağından emin değil. Bir geceyarısı KHK´sıyla işten atılmayacağının garantisi yok. İşte böyle öngörülemez, keyfi bir düzen varsa, orada istikrardan sözedilemez. Böyle bir düzende yatırımcı yatırım yapmaz, yatırım olmadığı için kimse iş bulamaz, işyeri sahibi işini döndüremez, işini döndüremeyen borçlanır, sonra da borcunu ödeyemez. Şimdi olduğu gibi. Bakın, Türkiye ekonomisi son 7 yılın en düşük büyümesini yaşıyor. Yaklaşık 2.5 yılda hepimiz 4.800 lira fakirleştik. Bir yandan büyüyemediğimiz için fakirleşiyoruz, bir yandan da enflasyondaki artış durdurulmadığı için, cebimizde duran para eriyor. Yani çift koldan yoksullaşıyoruz. Ekonomimiz de, bir yanda yüksek enflasyonla uğraşırken, aynı anda daralıyor. Yani bu Türkiye ekonomisinin, artık kritik bir kıskaca girdiğini gösteriyor. İstikrarsızlık işte bu demek. İstikrarsızlık, aynı zamanda son iki ayda protesto edilen senet tutarının yüzde 31 artması demek. Yani 2.2 milyar liralık senet protesto edildi demek. Mesela et fiyatlarının 1 yılda yüzde 18 artması demek. Nohut fiyatının yüzde 20 artması demek. Daha çok şirketin kapanması demek, yerine de yeni şirket kurulamaması demek. İflas demek, işsizlik demek, yoksulluk demek. Yani şu anda yaşadıklarımızın ta kendisi demek.?

?HAYIR demek, istikrar demek?


Türkiye´nin de, ekonominin de bir an önce istikrara ihtiyacı olduğunu belirten Böke, ?Siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak olan şey ise, gücün tek elde toplanması değil, güce herkesi dahil edecek gerçek bir demokrasidir? dedi. Bu nedenle 16 Nisan´da sandıkta yapılacak seçimin siyah ve beyaz kadar birbirinden ayrı olduğunu belirten Böke, ?Gerçekte bize sandıkta istikrar mı istikrarsızlık mı diye soruyorlar. Türkiye 16 Nisan´da milyonlar olarak Hayır´larla, hep birlikte ?İstikrar? diyecek? diye konuştu. Sandıktan hayır çıkmasıyla, Türkiye´nin ihtiyaç duyduğu istikrara kavuşacağını söyleyen Böke, ? Hayır demek istikrar demek, borcu olanın borcunu ödeyecek geliri kazanabilmesi demek, gelir kazanan işyerlerinin işlerinin düzelmesi demek, düzelen işlere yeni işçilerin alınması demek, bu da işsizlerin iş bulabilmesi demek, yani ekonomik rahatlama demek? diye konuştu.

?Bugün HAYIR pankartı yırtanlar, yanıtı HAYIRlısıyla sandıktan alacak? 
CHP´ye ait HAYIR pankartlarının parçalanması da dahil olmak üzere ?HAYIR? kampanyasına dönük baskılara da değinen Böke, ?Türkiye´nin aydınlık geleceğinin ilk adımına 13 gün kaldı. Bunun telaşıyla HAYIR kampanyasına devletin bütün imkanlarını kullanarak, her yolla saldırıyorlar. Hayır pankartlarını yırtıyorlar. Devlet imkanlarını kendi babalarının malı gibi, kendi kampanyaları için kullanmaktan çekinmiyorlar. Ama 13 gün sonra Türkiye´nin her yerinden yükselecek HAYIR´lar onlara bir ders olacak. Bir kuruş devlet imkanı kullanmadan, parti üyelerimizin alın teriyle kazandığı helal parasıyla yaptırılan pankartları yırtanlar, en sert yanıtı yine 16 Nisan´da emeğiyle yaşayan milyonlardan alacak? diye konuştu.

?FETÖ Baklavacılara, Futbolculara sızmış ama Siyasilere sızmamış..!?
Başbakan Binali Yıldırım´ın önceki gün bir TV yayınında söylediği ?FETÖ´nün siyasi ayağı yok? sözlerine de değinen Böke, ?FETÖ´nün siyasi kanadı yok demek, FETÖ´ye yapılacak en büyük himayedir? dedi.

Böke şöyle konuştu: ?FETÖ Baklavacılara sızmış, lokantalara sızmış, futbola sızmış, polise sızmış, orduya sızmış, yargıya sızmış, ama bir tek siyasete sızmamış. Aramışlar, taramışlar devleti FETÖ´ye teslim eden partilerinin içinde tek bir FETÖ´cu bulamamışlar Aynı sözleri daha önce de duymuştuk. Zamanında dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ çıkıp; ?FETÖ´nün devlete girdiğine kargalar güler? demişti. Ne oldu 15 Temmuz´u hep birlikte yaşadık. Şimdi aynı kafayla gidiyorlar. Bu kafaya 16 Nisan´da HAYIR´la millet dur diyecek?

Adana´da gün boyu çeşitli ziyaret ve toplantılarla vatandaşlarla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç Dr. Selin Sayek Böke, yarın da Diyarbakır´da çeşitli toplantılara katılacak ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false