?HALKÇI VE DEVRİMCİ ÖZÜMÜZE DÖNEREK BASKIN BİR ERKEN SEÇİME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ?
SİYASET 27.12.2015 20:39:38 319 0

?HALKÇI VE DEVRİMCİ ÖZÜMÜZE DÖNEREK BASKIN BİR ERKEN SEÇİME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ?

CHP Adana İl Kongresi Divan Başkanlığını üstlenen Ziya Yergök yaptığı konuşmada AKP iktidarının baskın bir erken seçimle Anayasa´yı değiştirecek çoğunluğu sağlamaya çalışabileceğini söyledi ve CHP´nin buna hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekti

Konuşmasında ?Bugün, AKP´nin izlediği sertlik politikasının temel amacı,MHP´yi ve HDP´yi barajın altına iterek ülkeyi yeniden seçime götürmektir.AKP,merkez sağı bitirdiği gibi,MHP´nin de oy tabanına el koymak istemektedir.Sandıktan bu sonucu alacağına inandığı anda, Anayasa´yı değiştirecek bir Meclis çoğunluğunu elde etmek için ülkeyi derhal erken seçime götürecek ve hemen ardından da başkanlık sistemini içeren bir Anayasa referandumu ile karşımıza gelecektir,? uyarısını yapan Yergök Kongreye katılan partililerine  şu anımsatmayı yaptı:

?Türkiye seçmeninin % 70´i sağcıymış, muhafazakarmış, biz ancak sağa açılarak, sağcılaşarak oylarımızı artırabilirmişiz. Bu eski, AKP sevdalılarının da oyunlarına gelmemeliyiz, tuzaklarına düşmemeliyiz. Biz ortanın solundayız diyerek, ne ezen ne ezilen insanca ve hakca bir düzen diyerek, toprak işleyenin su kullananın diyerek en yüksek oy oranlarına ulaştık. Türkiye genelinde % 43 oyu böyle aldık, Adana da % 46 oy oranına böyle ulaştık. Biz başka partilere benzeyerek değil, halkçı ve devrimci özümüze dönerek yine başarırız, yine kazanırız.?

Yergök konuşmasında şunları söyledi:

?Türkiye kadar gündemin hızla değiştiği bir başka ülke var mı bilemiyorum. Bundan bir ay kadar önce yapılan Yüreğir İlçe Kongremizi yönetirken yaptığım konuşmada, geçen seçimleri iyi analiz edelim ancak geçmişe de takılıp kalmayalım, geçmişten ders alalım,cama hep ileriye ve önümüze bakalım demiş, her ne kadar 2019 yılına kadar seçimsiz bir süre gözüküyorsa da,2019´da bir birinden önemli üç büyük seçim bizi bekliyor o seçimler için bugünden çalışmaya başlamalıyız diyerek sözlerimi bitirmiştim.

Aradan çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen daha öncelikli bir hususu bugün il Kongremizin dikkatine sunmak istiyorum. Bugün, rahat bir çoğunlukla tek başına iktidar olmasına rağmen, parti çıkarını ülke çıkarından önde tutan ve salt iktidar olmakla yetinmeyip, ülkenin siyasal sistemini ve anayasal rejimini değiştirmeyi de kafasına koymuş bir siyasal yapı ile karşı karşıyayız.

Bugün, AKP´nin izlediği sertlik politikasının temel amacı, MHP´yi ve HDP´yi barajın altına iterek ülkeyi yeniden seçime götürmektir. AKP, merkez sağı bitirdiği gibi, MHP´nin de oy tabanına el koymak istemektedir. Sandıktan bu sonucu alacağına inandığı anda, Anayasa´yı değiştirecek bir Meclis çoğunluğunu elde etmek için ülkeyi derhal erken seçime götürecek ve hemen ardından da başkanlık sistemini içeren bir Anayasa referandumu ile karşımıza gelecektir.

Hal böyle olunca, başta Genel Merkezimiz olmak üzere, partimizin her kademedeki yönetimlerinin 2019 seçimlerinden önce gerçekleşebilecek bütün bu ihtimalleri de düşünerek çalışması ve hazırlıklı olması gerekmektedir. AKP´nin siyaset mühendisliği, toplum mühendisliği ve algı yönetimleriyle halkımızı manipüle etmesine artık izin vermemeliyiz, bunları önleyecek ortak aklı ve politikaları oluşturmalıyız.

Değerli partili arkadaşlarım, çok iyi biliyoruz ki,14 yıldır iktidarda bulunan, ülkeyi çok kötü yöneterek kaosa sürükleyenlerin yolu bilim ve akıl yolu değildir.14 yılın sonunda geldiğimiz noktaya bir bakar mısınız? Siyasal çıkar hesaplarıyla toplum tamamen bölünmüş, kutuplaştırılmış ve kamplaştırılmıştır. AKP´nin iç politikası da dış politikası da tamamen yanlıştır, başarısızlığı kanıtlanmıştır. Bugün Ülkemizin içerisi de, sınırlarımız da yangın yerine ve yol geçen hanına dönmüş durumdadır. Sıfır sorundan sırf soruna, çok komşuda yok komşuya geldik. Yurtta barış, dünyada barıştan, yurtta savaş dünyada savaşa noktasına geldik.

Bunlar,3 Y için yani Yasaklarla, Yolsuzluklarla ve Yoksullukla mücadele için iktidar olduklarını söylediler,14 yılın sonunda yolsuzluk batağına battılar, ülkemiz yasaklar ülkesi oldu, özgürlükler kısıldı, yargı siyasallaştı, yoksulluk arttı, ülke korku toplumuna dönüştürüldü. Bugün en küçük demokratik bir tepkiye, eleştiriye bile tahammülleri kalmadı. Tam burada değinmeden geçemiyeceğim. AKP´yi özgürlükçü, demokrat ve reformcu ilan ederek, onlara uzun süre hizmet sunan, destek veren, CHP´yi ise statükocu diye yerden yere vuran kimi çevreler ise, son kullanma tarihleri bittiği için AKP tarafından dışlanınca bize yanaşmaya, şimdi bize akıl vermeye yol göstermeye çalışıyorlar. Türkiye seçmeninin % 70´i sağcıymış, muhafazakarmış, biz ancak sağa açılarak, sağcılaşarak oylarımızı artırabilirmişiz. Bu eski, AKP sevdalılarının da oyunlarına gelmemeliyiz, tuzaklarına düşmemeliyiz. Biz ortanın solundayız diyerek, ne ezen ne ezilen insanca ve hakca bir düzen diyerek, toprak işleyenin su kullananın diyerek en yüksek oy oranlarına ulaştık. Türkiye genelinde % 43 oyu böyle aldık, Adana da % 46 oy oranına böyle ulaştık. Biz başka partilere benzeyerek değil, halkçı ve devrimci özümüze dönerek yine başarırız, yine kazanırız.

AKP´nin zihniyeti dün ne idiyse bugünde odur. Bunların bütün sözleri yalandır, yönü de yolu da karanlıktır. Bizim yolumuz ise kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilmiş bilim ve akıl yoludur. Bu nedenle, asla umutsuzluğa ve yılgınlığa kapılmamalıyız, ancak çok şu gerçek ki çok çalışmalıyız. Bunu yapabilirsek, sonuçta akıl ve bilim galip gelecek, aydınlık karanlığı yenecek, bunlar da geldikleri gibi gidecektir. 

Bugün belki, en büyük eksiğimiz, emeği en yüce değer sayan, emekten yana sol ve devrimci bir parti mücadelesidir. Cumhuriyet Halk Partisi´nin, partimizin programındaki, tüzüğündeki ve kuruluş ilkelerindeki bu halkçı ve devrimci ruha sahip çıkması, kadrolarını buna göre oluşturması ve bu inançla çalışması başarılı olmasına, iktidara yürümesine ve zafere ulaşmasına yetecektir. Evrensel şairimiz olan Nazım´ın büyük dostu, büyük şair Pablo Neruda´nın ?´Biz halkız yeniden doğarız ölümlerde´´dediği gibi bizde ?´biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, yeniden doğarız ölümlerde´´ demeliyiz.

Çok değerli kongre üyelerimiz, sözlerimi tamamlarken kıdemli partililerimizin çok iyi bildiği bir hususu özellikle genç arkadaşlarıma anımsatmak istiyorum. Ulusal Kurtuluş Savaşına başlama duygusu ilk kez nasıl Adana´da ortaya çıkmışsa, CHP tarihinde de Adana Kongrelerinin hep önemli bir yeri olmuştur. Partimizin yükseliş ve şahlanış dönemlerinin kıvılcımı hep Adana´dan yakılmıştır. İnanıyor ve umut ediyorum ki, bugün yapmakta olduğumuz Adana İl Kongresi de partimizin iktidar yürüyüşünün ateşleyicisi ve öncüsü olacak, tüm yurt sathını etkileyecek ve Büyük Kurultayımıza da önemli katkılar sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar teşekkür ediyor, yeniden başarılar diliyorum.

                                                                        

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false