?FIRAT KALKANI´NIN HEDEFİ BİR ÜLKE YA DA KİŞİ DEĞİL?
SİYASET 1.12.2016 14:45:07 220 0

?FIRAT KALKANI´NIN HEDEFİ BİR ÜLKE YA DA KİŞİ DEĞİL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili sözlerinde, Rusya´dan gelen tepkilerin ardından, ?Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleridir? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Devlet terörü estiren zalim Esed´in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik? açıklamasının ?başka yere çekildiğini? öne sürdü ve   Beştepe´deki muhtarlar toplantısında şunları söyledi:  

?Türkiye bölgedeki operasyonlarıyla Irak ve Suriye´nin toprak bütünlüğünü ihlal etmek değil tam tersine sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek amacı güdüyor. Hemen yanı başımızda DEAŞ, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin cirit attığı yerler oluşmasına asla izin veremeyiz. Irak ve Suriye devletleri kendi halklarını bir arada tutabilecek iradeyi gösterip terör örgütlerine karşı gereken mücadeleyi verebilseydi, bizim halen yürüttüğümüz operasyonlara ihtiyaç kalmazdı. Fırat Kalkanı operasyonunun hedefi de herhangi bir ülke veya kişi değil, sadece terör örgütleridir. Defalarca dile getirdiğimiz bu hususta kimsenin bir şüphesi olmasın, söylediklerimizi de kimse başka bir şekilde yorumlamasın, başka yere çekmesin.?

?ARTIK ONLARI MUHATAP GÖRMÜYORUZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu eleştirerek, artık muhatap olarak görmediklerini söyledi. 

İHA´nın haberine göre de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde düzenlenen 30. Muhtarlar Toplantısı´nda Amasya, Ankara, Antalya, Denizli, Edirne, Eskişehir, Kocaeli, Gümüşhane, Kütahya, Malatya, Muğla, Muş, Nevşehir, Bitlis´ten gelen muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nu eleştirdi. Millete hakaret edenlerin milletten destek beklemesinin sağlıklı bir ruh hali olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

?Ülkemizin tarihinin en kritik dönemlerinden birisinden geçtiği son yıllarda bizim pusulamız milletimizdir. Eğer milletimiz bize bir istikamet gösteriyorsa bize düşen o yolda yürümek, yapabileceğimizin en iyisini ortaya koymaktır. Ülkemiz siyasetinde millete hakaret etmeyi maharet sanan bir anlayış var. Geçtiğimiz günlerde bir parti lideri çıkmış, gazilere, şehit yakınlarına, esnafa velhasıl millete verip veriştiriyor. Neymiş, millet kendilerine destek vermiyormuş. Bugüne kadar milletin hayrına tek bir icraatları olmayanlara, hadi ondan vazgeçtim, ağzından tek bir hayır söz çıkmayana milletimiz niye destek versin. Hem hakaret edeceksin hem de destek bekleyeceksin. Bu pekte sağlıklı bir ruh hali değildir. Geçmişte cumhuriyet adına cumhuru Ankara caddelerine sokmayanlar, şimdide seçime girmeden iktidara gelmenin yollarını arayacak noktaya gelmiş durumdalar. Ah Aşık Veysel. Meclise sokmadılar, Ankara´ya sokmadılar. Niye, tipini beğenmediler. Seçim demek millete gitmek demektir. Seçimden netice almak için milletin değerleri ile tarihi ile kültürü ile hemhal olmanız gerekiyor. Bunların böyle bir derdi yok. Artık bunlar bizim muhatabımız değildir. Bizim muhatabımız milletimizdir. Onun mahalle ve köylerdeki temsilcileri de siz muhtarlarsınız? dedi.

(İHA/HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı