ESKİ SİSTEMİN SON SEÇİMİ İMİŞ!
SİYASET 13.01.2019 21:17:25 664 0

ESKİ SİSTEMİN SON SEÇİMİ İMİŞ!

Mehmet Ali Şahin, ?Artık Türkiye´de siyasi yapılanmalar ilerde iki ana bloğa dönecek. İki ana damar Türkiye´de yönetime biri gelecek memnun olmazsa bir başkası gelecek. Buraya doğru gidiyor Türkiye,? diye konuştu

 23. Dönem TBMM Başkanı ve AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin, memleketi Karabük´te partisinin belediye başkan aday toplantısına katılarak, yerel seçimlerin eski sistemin son seçimi olduğunu söyledi ve ?Artık 2023 yılına kadar yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne kadar milletimizin önüne başka sandık gelmeyecek,? dedi

31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler kapsamında AKP  Karabük ile ilçelerdeki belediye başkan adaylarını 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlediği tanıtım toplantısı partililere tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan 23. Dönem TBMM Başkanı ve AKP Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin, 31 Mart yerel seçimlerinin önem arz ettiğini söyleyerek, ? Sadece yerel yönetimlerin seçileceği bir seçim değil. Bir defa eski sistemin son seçimi? dedi. 

Son 4-5 yıl içinde her yıl milletin önüne bir sandık konulduğunu ifade eden Şahin, ?Hatta bazı yıl iki sandık birden geldi. Şimdi yerel yönetimler seçimini yapıyoruz. Artık 2023 yılına kadar yani Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne kadar milletimizin önüne başka sandık gelmeyecek. Böylelikle bu yeni sistem Türkiye´ye her bakımdan istikrarı getirmiş olacak. Bu seçimlerin bir özelliği daha var. Daha önce hiçbir yerel seçimde olmayan ittifaklar var. İlk defa ittifak yasal olarak 24 Haziran´da milletvekili seçimlerinde yaşandı. Mahalli seçimde de Cumhur ve Millet ittifakı olarak var. Yasal ve Anayasal altyapısı yok ama artık bu yeni sistem siyasi partileri böyle bir yola itti. Bu aslında Türkiye için bir kazanç ve faydadır. Siyasette uzlaşmayı getirdi. Farklı düşüncedeki siyasi parti mensupların bir araya gelerek konuşmayı ve Türk demokrasisi için son derece yararlı. Türkiye´nin bundan sonra nereye doğru gittiği göstermesi bakımından ilginç bir durum olduğunu görüyoruz. Artık Türkiye´de siyasi yapılanmalar ilerde iki ana bloğa dönecek. İki ana damar Türkiye´de yönetime biri gelecek memnun olmazsa bir başkası gelecek. Buraya doğru gidiyor Türkiye? dedi.

?Fırat´ın doğusu ile ilgili operasyonun eli kulağındadır? 
Şahin, Türkiye´nin uzun zamandır ciddi bir tehdit altında olduğunu da kaydederek şunları söyledi:
?Uluslararası bir takım güçler 100 yıl önceki planları, Suriye sınırı boyunca terör devleti kurmak için çalışıyorlar. Terör örgütlerini kullanıyorlar ve Türkiye´nin hatta topraklarının bir bölümünü de kurulacak olan bu devlete ekleme hainayi planları var. İşte bunun çok iyi gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hükümetimiz ve Devletimiz bu oyunu bozmak için büyük bir gayret ve çaba içerisinde. Şimdi Fırat´ın doğusu ile ilgili operasyonun eli kulağındadır. Dolayısıyla Türkiye´nin hemen sınırında öylesine hayati bir mücadele içerisinde bulunduğu bir ortamda biz seçimlere gidiyoruz. İnanıyorum ki, hükümetin, devletimiz ve güvenlik güçlerimiz sınırı boyunca bir terör devleti kurulmasına asla izin vermeyecektir. Türkiye´nin bölünmesi projesini uygulamaya çalışanlar o amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli