ERDOĞAN´DAN DİYARBAKIR´DA HDP, CHP VE AKŞENER´E SUÇLAMA
SİYASET 9.03.2019 20:00:25 499 0

ERDOĞAN´DAN DİYARBAKIR´DA HDP, CHP VE AKŞENER´E SUÇLAMA

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı´nda düzenlediği mitingde halka seslendi ve teröristleri kazdıkları çukurlara gömdüklerini belirterek, ?Devletin belediyelerinin imkanlarını altyapı için değil, çukur kazmak için kulland

?Diyarbakır uzunca bir süre geri kalmışlık batağına itilmiştir. Maalesef Diyarbakır´ın başına bir de terör örgütü belası kara bulut gibi çökmüştür, Diyarbakır´ı terörden kurtardık, şehrin çehresinin nasıl değiştiğini siz daha iyi biliyorsunuz. Şimdi İstanbul´a örnek bir Diyarbakır var,? diyen Erdoğan şunları söyledi:

 Bu terör örgütü kalıntılarıyla bugünlere gelmedik, bunlara kayyum kardeşlerimizle geldik. Onlar devletin gönderdiği payı size harcadılar. Ama birileri halkın verdiği mesajı yanlış anladı. Ülkeye hizmet edecekleri yerde bir avuç marjinale iradelerini de terör örgütüne teslim ettiler. Devletin belediyeleri altyapı için değil, çukur kazmak için kullandılar. Teröristlere verdikleri destekle insanlarımıza hayatı zehir etti. Biz ne yaptık teröristleri kazdıkları çukurlara gömdük. İradelerini götürüp terör örgütüne teslim edenleri görevlerinden aldık. Kamu adına görev yapanların sadece halka ve devlete hesap verebileceğini gösterdik. Bunların yerine kayyumları atadık. Diyarbakır terör örgütü emrindeki militanlar döneminde mi hizmet gördü yoksa adayımız olan kayyum döneminde mi hizmet gördü? Kayyumların verdiği hizmetleri örgütün emrine girenlerden alabildiniz mi, alamazsınız çünkü onların derdi hizmet değildir. Halka hizmet yerine ellerine örgütün tutuşturduğu bildirileri okuyan belediye başkanlarının kendilerine faydası yok ki şehre olsun. Şehrimizi tamamen örgütten kurtarmanın zamanı gelmiştir. Buna hazırsak 22 gün çok çalışacağız. Korkmak yok. Kork Allah´tan korkmayandan demiş büyüklerimiz. 31 Mart´ta size adam gibi belediye başkanları hizmet için çalışacak belediyeler vaat ediyoruz?. 

 ?HDP´nin hizmet gibi bir derdi yok? 

HDP belediyelerinin hizmet gibi bir dertlerinin olmadığını belirten Erdoğan, bunların derdinin çukur olduğunu ve HDP ile CHP zihniyetinin aynı  olduğunu her iki zihniyetin de yıkmak için gayret ettiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 ?Mardin´deydim konuşmamı yaptım, akşam baktım HDP´nin eş başkanı var konuşmasında diyor ki ?Erdoğan Mardin´e hızlı tren getirecekmiş. Mardin´e hızlı trene ne gerek var diyor.´ Bunların CHP zihniyeti ile hiçbir farkı yok. CHP ne demişti birinci köprü, ikinci köprü, üçüncü köprüye ne ihtiyaç var. Bunlar yapmak için değil yıkmak için varlar. Diyarbakır için hızlı tren için ne işi var derlerse şaşmayın. Onlar isteseler de istemeseler de biz yaparız. Kardeşlerim GAP´ın en önemli olan Diyarbakır´ı sulama projeleri ile ihya ettik. Diyarbakır´ın çılgın projesi olarak da bilinen Silvan Barajı maliyeti 1.5 katrilyon olan Silvan Barajı ile 2 milyon üzerinde arazi sulanacak. Önümüzdeki yıl su tutulacak. GAP´ın önemli unsurlarından olan Silvan Barajı´ndan alınacak suyu Mardin´e kadar aktaracak Silvan tünelinin temelini bugünlerde atıyoruz. Böylece barajda su tutulunca tünellerimiz hazır olacak Diyarbakır ve Mardin´e hayırlı olsun. 17 yılda Diyarbakırlı çiftçilerimize 4,5 katrilyonluk tarımsal destek verdik. Yatırımcılarımıza 4,6 katrilyon tutarında destek verdik?

?Tarih Diyarbakır´ın tek ihtiyacı BTÖ gölgesinin bu şehrin üzerinden kalkmasıdır? 

Diyarbakır´ın ihtiyacı olan tek şeyin BTÖ gölgesinin bu şehrin üzerinden kalkması olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

?Kardeşlerim Diyarbakır´ın tek ihtiyacı BTÖ gölgesinin şehrin üzerinden kalkmasıdır. Tarih boyunca Kürtlere en çok zulmeden örgüt PKK olmuştur. BTÖ´nün Kürtlerin veya bölgenin her hangi bir kesimin hakkını savunma derdi olmamıştır. Bunlar kendi sapkın ideolojileri uğruna Kürtleri kullanmıştır. Bunlara bir cevap verelim. Diyarbakır´da soruyorum. Türkiye´nin Kürdistan diye bir bölgesi var mı? Bunu söyleyen Kürt de değil ve Kürdistan´da diyor HDP alacak, batıda da Ak Parti ve MHP´ye kaybettireceğiz diyor. Bunlara öyle bir tokat vuralım ki sandıkta neye uğradıklarını şaşırsınlar. Biz 780 bin kilometrekareyle Türkiye´yiz, Türkiye. Bunlar bu milleti parçalamak için var, ne diyor; biz sırtımızı YPG-PKK´ya dayadık, diyor. Bende diyorum ki biz sırtımızı Diyarbakırlı kardeşlerimize ve Allah´a dayadık, diyorum. Bizim arkamızda terör örgütü yok millet var millet. Bunlarda zillet var. Bunlar ülkemizde ve bölgemizde birilerinin gönüllü ve paralı taşeronluğunu yapmışlardır. Biz Cudi´de bunları inlerine gömdük mü? Gabar´da, Tendürek´te bunları inlerine gömdük mü Kandil´de de gömeceğiz. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. 13-14 yaşındaki kızlarımızı dağa kaçıranlar bunlar değil mi? Çocukları dağa götürülen anneler oturma eylemi yapmadı mı onların haklarını sormayacak mıyız? Biz Kürtlerin ne ırak ne Suriye´de emperyalistlerin oyununa alet olmaması için mücadele ediyoruz. Bu oyunu bozuyoruz. Bu seçim Kürt kardeşlerimiz için bir beka meselesidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Meral Akşener, SP ve CHP´nin HDP ile kol kola olduğunu belirterek bu duruma tepki gösterdi. Erdoğan, ?Milliyetçiyim diye geçinen Meral Hanım, SP, CHP bunlarla beraber değil mi? Gelin bunların topuna bir ders verelim sandıkta. Hak ve özgürlük diyorlar AK parti döneminde kazanılan hak ve özgürlükler hiçbir dönemde oldu mu? Bu ülkede Kürtlerin hukukunu koruyan risk alan devrim yapan biz olduk. Bizim için insan sıfatıyla dünyaya gelen herkes aynı kıymette. Ayrım yapmadık yapmayacağız. Aynı güzellikleri paylaştığımız aynı sıkıntıları çektiğimiz herkes bu ülkenin eşit vatandaşıdır? diye konuştu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli