ERDOĞAN:
7.06.2018 16:56:40 641 0

ERDOĞAN: "MERSİN´İN TERCİHİNİ, GÜVENDEN YANA KULLANACAĞINA İNANIYORUM"

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan konuşmasına, "Mersin, başı Toroslar kadar dik Mersin. Gönlü Akdeniz kadar engin Mersin. Yüreği sağlam Mersin. Ashab-ı Kehf´in, Hazreti Danyal Peygamber´in, daha nice gönül sultanlarının şehri Mersin. Yörük Türkleriyle Arap´ıyla Kürt´üyle her bölgeden, her kökenden insanlarıyla kardeşliğin şehri Mersin. Tarımın, turizmin, sanayinin, ticaretin şehri Mersin. Seni kalpten selamlıyorum Mersin." diyerek başladı.

Mersin´de bambaşka bir coşku olduğunu söyleyen Erdoğan, Tarsus´ta muhteşem bir miting yaptıklarını ifade etti.

Birilerinin ısrarla Türkiye´yi karalamaya, milletin moralini bozmaya çalıştığına işaret eden Erdoğan şöyle devam etti:

"Halbuki biz Türkiye´de işlerin nasıl gittiğini anlamak için Mersin´e bakıyoruz. Toroslar´daki yörük çadırlarının üzerinde duman tütüyorsa meralarında hayvanları otlamaya devam ediyorsa geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. Anamur´da muz, Erdemli´de portakal, limon, Silifke´de çilek, Mut´ta kayısı bahçelerinden çocuk cıvıltısı eksik olmuyorsa geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. Tarsus´taki fabrikaların, limandaki vinçlerin sesleri kesilmiyorsa geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. Tüm zenginlikleriyle Mersin halkı, huzur ve esenlik içinde yan yana yaşıyorsa geleceğimize güvenle bakabiliriz demektir. İnşallah 24 Haziran önümüzdeki seçimler, Mersin´deki bu güzel iklimin çok daha güçlenmesine vesile olacak. Bunun için Mersin´in tercihini güvenden, istikrardan, huzurdan, üretimden, istihdamdan yana kullanacağına inanıyorum."

 Erdoğan´ın, "Mersin, 24 Haziran´da güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı, parlamentoda AK Parti´yi desteklemeye hazır mıyız? Mersin vakit birlik vakti, vakit Mersin vakti, vakit Türkiye diyor muyuz?" sorularına alandaki kalabalık "evet" cevabını verdi.

İrade, erdem ve cesaretle Türkiye´nin şahlanacağını dile getiren Erdoğan, 16 yıldır bu ülkeyi hizmet siyasetiyle kalkındırdıklarını aktardı. 

"Tayyip Başkan" sloganları üzerine Erdoğan, "Sağ olasın var olasın. Ben size inanıyorum. Görüyorum ki siz de bize inanıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Alanı dolduran kalabalığa önce yaptıklarını anlattıklarını sonra da yeni dönem için destek beklediklerini dile getiren Erdoğan, 16 yılda Mersin´e 31 milyar lira yatırım yaptıklarını bildirdi.

Erdoğan, "Bunu Bay Muharrem, Bay Kemal anlar mı? Diğerleri zaten hiç anlamaz." dedi.

Erdoğan, eğitimde 4 bin 475 adet yeni derslik yaptıklarını, yükseköğrenim öğrencileri için 5 bin 527 kişilik yurtlar açtıklarını, üç yıl içinde bin kişilik bir yurt daha açacaklarını bildirdi.

Mersin´e Tarsus Üniversitesini kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz yaparız, onlar yıkar. Öyle diyorlar. 2013 Akdeniz Oyunları vesilesiyle Mersin´e 25 bin kişilik bir stadyum kazandırdık mı? Şimdi diyeceksiniz ki Tevfik Sırrı Gür ne olacak? Vereyim mi müjdeyi? Hemen şu sağımızdaki Tevfik Sırrı Gür Stadyumu´nu da Mersin´e bir millet bahçesi yapıyoruz. İcraat bu, müjde bu. Biz yapamayacağımızı vaat etmedik. Artık benim Mersin´deki kardeşlerim sahile indikleri zaman nereye gidecek, millet parkına... Millet bahçesinde o yeşil, güzellikler içinde çoluk çocuk yavrularıyla beraber yatacaklar, yuvarlanacaklar. İngilizlerin Hyde Parkı varsa bizim de Millet Bahçemiz var."

Sağlıkta 13´ü hastane olmak üzere toplam 35 sağlık tesisi ve bin 300 yataklı şehir hastanesi yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şehir hastanesinde 15 ayda 3 buçuk milyon kişinin hizmet aldığını belirterek, "Bay Kemal, bu senin SSK genel müdürlüğüne benzemez." dedi.

Erdoğan, konuşmasında, barkovizyondan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme ait bir görüntü izletti.

Erdoğan, videonun sonunda, "Bunların hayatları hep böyle. Hep şikayet hep iftira. İcraat icraat, iş yap da görelim. SSK´ya Genel Müdür olacaksın, yine şikayette bulunacaksın." değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra şehir hastaneleriyle ilgili bir tanıtım videosu da izleten Erdoğan, vatandaşlara, "Nasıl, iyi mi? Bay Kemal´in yönettiği hastanelere benziyor mu?" diye sordu.

Vatandaşlardan "Hayır" cevabını alan Erdoğan, "Ana muhalefetin adayı ve diğer adaylar, şehir hastanelerine karşıymış, hatta ellerine fırsat geçerse kapatacaklarmış. Biz proje ekibimizle çalışıyoruz, onlar bir araya gelip yıkım ekibi olarak gözlerini köprülerimize, yollarımıza, hastanelerimize, okullarımıza hatta tüm yatırımlarımıza dikmiş durumdalar." ifadesini kullandı.

Milletin 24 Haziran´da bu zihniyeti sandığa gömeceğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sizden bunu bekliyorum. Bunlara güzel bir ders verelim. Meydanlarda açık açık seçildikleri takdirde tüm yatırımları durduracaklarını söylüyorlar. Onlara bu fırsatı verecek misiniz? Şehir hastanemizle yetinmedik, şimdi 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesinin yapımına da başladık, bugün temeli attık. 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesiyle 7 sağlık tesisimizin inşaatı devam ediyor. TOKİ kanalıyla Mersin´de 3 bin 718 konutu bitirdik. Mersin´in bölünmüş yol uzunluğunu iki katına çıkartarak 540 kilometreye ulaştırdık. Halen Mersin´de, yatırım bedeli 8 katrilyon 315 trilyon lira olan 19 yol projesinin yapımı devam ediyor. Mersin ile Antalya arasını bağlayan Akdeniz Sahil Yolu tamamlandığında 10 saatlik seyahat süresi nereye düşecek biliyor musunuz? 4 saate. Bu yolun Mersin sınırlarında bulunan 227 kilometrelik kesiminin 194 kilometresi tamamlandı. Projeyi inşallah 2021 yılında bitiriyoruz."

Erdoğan, maliyeti 1,5 milyar lirayı aşan Silifke-Mut karayolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Erdoğan, bu güzergahta da 112 kilometrelik bölünmüş yol projesinin 59 kilometresini ve bir kilometrelik tüneli tamamladıklarını bildirdi.

Mut-Karaman arasında da Sertavul tüneli ile Medreselik viyadüğünün yapımına başladıklarına işaret eden Erdoğan, 3 yıl içinde tamamlanacak projeyle Silifke ile Mut arasındaki keskin virajların tarih olacağını ve 1 saat süren yolculuğun 20 dakikaya ineceğini vurguladı.

 Erdoğan, Adana-Mersin otoyolunu Taşucu´na kadar uzattıklarını ve yap-işlet-devret modeliyle ihalesine çıkıldığına değinerek, "Bay Muharrem, yap-işlet-devret modelini bilmiyor. Ama seçimden sonra öğrenecek. Vakti olacak. İnşallah oralardan seyahat etmesini istiyorum. ´Oralardan bir geç´ diyorum. Ağustosta teklifler açılacak. Hemen ardından yapımına başlanacak. Bu yolun maliyeti, 1 katrilyon 700 trilyon olarak hesaplanıyor." ifadesini kullandı.

Mersin´in trafik yükünü rahatlatmak için Liman-Hal Köprülü Kavşağı´nın yan yollarını hizmete açtıklarına, uzunluğu 1 kilometreyi bulan köprünün de önümüzdeki ay Mersinlilerin hizmetinde olacağına vurgu yapan Erdoğan, Mersin´in şehir merkezindeki Akbelen Bulvarı´nda iki yeni köprülü kavşak inşa edeceklerini bildirdi.

Demiryollarında son 16 yılda büyük yatırımlar yaptıklarına işaret eden Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Adana-Mersin demiryolunu yeniledik. Seyahat süresini eskiye göre yarı yarıya düşürdük. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Hattın Adana-Mersin ile Osmaniye-Adana arasındaki kesimini inşallah önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Bu hat daha sonra Şanlıurfa´ya, Mardin´e kadar uzanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye demiryolu hattını modernize ediyoruz. Ayrıca Mersin-Silifke arasını da hızlı tren hattına bağlamayı planlıyoruz. Yenice Lojistik Merkezimizi kısmi olarak işletmeciliğe açtık. Türkiye lojistik sektörüne önemli katkı sağlayacak bu lojistik merkezin tamamı ağustos ayında işletmeye açılacak."

 Erdoğan, Çukurova Bölgesel Havalimanı´nın altyapı inşaatının devam ettiğini, üst yapı inşası için de ihale hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Havalimanını bölünmüş yolla otoyola bağlayacaklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mersin´in liman şehri ve tarım şehri kimliğinin yanı sıra sanayi şehri kimliğini de güçlendiriyoruz. Mevcuttaki 3 organize sanayi bölgesine 6 yeni organize sanayi bölgesi daha ekliyoruz. Bu 6 yeni organize sanayi bölgesinde yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Mersin Endüstri Merkezi, Bilim Merkezi ve Sanayi Müzesi, iki adet tarım teknoparkı, tasarım ve inovasyon merkezi, model fabrikası gibi yatırımlarla Mersin´in gücüne güç katıyoruz."

KAYNAK: AK PARTİ İNTERNET SİTESİ

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli