?EKONOMİ SON İKİ AYDA TOPARLANDI AMA REHAVETE DÜŞMEYELİM?
EKONOMİ 30.12.2018 14:45:18 505 0

?EKONOMİ SON İKİ AYDA TOPARLANDI AMA REHAVETE DÜŞMEYELİM?

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, "Yeni yıla yeni umutlarla başlamak istiyoruz. Son iki aydaki toparlanma, morale ihtiyacı olan iş dünyasının en büyük motivasyon kaynağı olmuştur´´ dedi.

Adana Ticaret Odası Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Acı başkanlığında, gerçekleştirildi. Üyelerin sorunlarının masaya yatırıldığı ve oda faaliyetlerinin değerlendirildiği olağan meclis toplantısında konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, Türkiye ekonomisinin hızla bir daralmaya doğru giderken, akılcı bir şekilde atılan adımlar ve alınan tedbirlerle ekonomi çarklarının yeniden hareket geçtiğini ifade ederek, "Resesyonun ne kadar sert olacağı ve ne kadar uzun süreceği henüz netleşmiş değil ancak 2019´dan ümitliyiz" dedi.


"Şimdi iyi giden bir seyir var ama, bu seyir bizleri rehavete düşürmemeli" diyen Menevşe şöyle devam etti:


?Onarmamız gereken bir ekonomimiz olduğunu aklımızdan hiç çıkarmamız gerekmektedir. Onarımın ilk adımları yıl boyunca hep dile getirdiğim konulardır. Tasarruf, üretim ve ihracat. Bu üçlüden birinin eksik kalması başarısız bir ekonomi yönetiminden başka bir şey sunmaz bize. Adımlarımız ciddi ve sürekli olmazsa, 2018 darboğazı, sadece ekonomik sorunların ağırlaştığı ve kısa süreli bir ekonomik daralma olarak kalmayabilir. Daralmanın farklı boyutlara sıçramaması için enflasyon artışı ve cari açıktaki hastalığın teşhisi, sonrasında da tedavisi için bu tırmanmaların masaya yatırılması yeni yılın ilk işlerinden olmalı. Para ve maliye politikasındaki koordinasyonun sürdürülmesi ve kurda ekstra yeni bir gelişme yaşanmaması durumunda, 2019 yılı için enflasyon hedefinin tutturulacağına dair ilk sinyallerin alındığına, 2018 yılının son iki ayındaki rakamlarla şahit oluyoruz. Özetle yeni yıla yeni umutlarla başlamak istiyoruz. Son iki aydaki toparlanma, morale ihtiyacı olan iş dünyasının en büyük motivasyon kaynağı olmuştur."

Menevşe konuşmasını şöyle südürdü:

"2018 yıpratıcı bir yıl oldu ama sızlanmak gibi bir lüksümüz yok. Ayağa kalkacağız ve elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Aynı gemide yol almanın gereği bu. Türkiye ekonomisinin temel parametreleri, devlet-özel sektör ilişkileri, küresel yönetişim reel sektör ve finans sektörünün birlikte atması gereken adımların gecikmemesi gerektiğini sürekli belirtiyoruz. Ekonominin normal dinamiklerinin dışında gelişen bu sürecin yükü yalnız reel sektör sırtına yüklenmemelidir. Kamu ve reel sektörün olduğu kadar finans sektörünün de sürece katkı vermesini bekliyoruz. Ancak açıkça söylemem gerekir ki finans sektörü bu süreçte hiç risk almamayı ve reel sektöre karşı katı davranmayı tercih etmektedir. Üyelerimizden son dönemde sıklıkla bankalarla diyalog konusunda şikayetler alıyoruz. Yeni yılda reel sektörün finans sektörü ile uyum içinde olmasını arzu etmekteyiz. Elbette, ilerleyen dönemlerde enflasyonun tekrar tek haneli rakamlara düştüğünü görmek en büyük ümidimiz. Bunun doğru hızda ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için elbette devletin vatandaşlarla ve iş dünyası ile sağlıklı ve güçlü bir iletişim kurması elzemdir. Zira unutulmaması gerekir ki, ekonomi beklentiler üzerine kuruludur. Yeni yıla merhaba demeye hazırlandığımız bu günlerde, ekonominin geliştiği, kalkınmanın sürdürülebilir olduğu, sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yılın sizlerle olmasını temenni ediyorum.

Türkiye ekonomisinin hızla bir daralmaya doğru giderken, akılcı bir şekilde atılan adımlar ve alınan tedbirlerle ekonomi çarklarının yeniden hareket geçtiğini ifade ederek, "Resesyonun ne kadar sert olacağı ve ne kadar uzun süreceği henüz netleşmiş değil ancak 2019´dan ümitliyiz" dedi.

Meclis üyeleriyle istişare ve fikir alışverişinin ardından ATOSEV 52. Mali Genel Kurul´un yapılması ile yılın son meclis toplantısı sona erdi.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli