?DİYANET KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMELİ YA DA KAPATILMALI?
SİYASET 11.01.2016 11:28:16 502 0

?DİYANET KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMELİ YA DA KAPATILMALI?

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın verdiği fetvalar ve yaptığı açıklamalarla toplumu kutuplaştırdığını söyledi ve dinin devlet dahil kimsenin tekelinde olmaması gerektiğini vurgulayarak Türkiye Cumhuriyeti´nin demokratik ve la

Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, halkın dini doğru öğrenebilmesi için kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı´nın, bugün amacının dışına çıkan, açıklamalarıyla toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, iktidarın amaçlarına hizmet eden bir kurum haline geldiğini söyledi.

Diyanet´in ?Babanın öz kızına şehvet duymasının haram olmadığı? yönündeki fetvanın bardağa taşıran son damla olduğunu belirten Barut, ?Bugün sadece tek bir mezhebe hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı ya kapatılmalıdır yada kuruluş amacına uygun olarak tüm inanç sistemlerini kapsayacak, toplumun bir kesimine değil tamamına hizmet edecek şekilde revize edilmelidir? dedi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada 2016´da 6 milyar 483 milyon TL ile 13 bakanlığın toplam bütçesinden daha fazla bütçe ayrılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez´in açıklamalarını ve Diyanet yetkililerinin fetvalarını sert bir şekilde eleştirdi.

?AKP DIŞINDA HER KESİMİN TEPKİSİNİ ÇEKİYOR?

Diyanet yetkililerinin yaptığı açıklamaların ve uygulamaların iktidar partisi AKP dışında toplumun her kesiminin tepkisini çektiğini belirten Barut, ?Alevi yurttaşlarımızın inançlarını yok sayan ifadeler ve hemen ardından kurumun resmi internet sitesinde  ?Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?´ şeklindeki sapkınlık içeren bir soruya verilen ?Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir´ şeklindeki yanıt bardağı taşıran son damla olmuştur? diye konuştu.

?BİLİNÇALTINDAKİLERİN DIŞAVURUMU?

Tüm dünyada hukuken çocuk olarak kabul edilen yaştaki bireylerinin, din kisvesi altında cinsel bir obje olarak toplumun zihnine kazımaya çalışmanın kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, ?Bu tür girişimler, o kurumları işgal eden anlayışın bilinçaltındakilerin dışavurumudur. Diyanetin yaptığı bu açıklamaların İslam diniyle hiçbir ilgisinin olmadığı ortadadır ve bu tür açıklamalar bir dine ne de insanlığa sığmaz? şeklinde konuştu.

?DİYANET KURULUŞ AMACINA HİZMET ETMELİ YA DA KAPATILMALI?

Dinin devlet dahil kimsenin tekelinde olmaması gerektiğini vurgulayan Barut, Türkiye Cumhuriyeti´nin demokratik ve laik bir devlet olduğunun altını çizdi.

Barut, ?Her insan inancının gereklerini istediği şekilde yerine getirme özgürlüğüne sahiptir, sahip olmalıdır. Demokrasinin ve laikliğin gereği budur. Bugün sadece tek bir mezhebe hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı ya kapatılmalıdır ya da kuruluş amacına uygun olarak tüm inanç sistemlerini kapsayacak, toplumun bir kesimine değil tamamına hizmet edecek şekilde revize edilmelidir. Aksi halde Diyanet inanç ya da ibadet şekli farklılıkları nedeniyle toplumu ayrıştıp, bir arada kardeşçe yaşayan insanları birbirine düşman eden bir kurum olarak ülke tarihinin utanç veren kurumları arasında yer alacaktır? ifadelerini kullandı.

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false