?DEVLET, KADINLARIMIZI KORUYAMIYOR?
GÜNDEM 7.03.2017 11:38:22 383 0

?DEVLET, KADINLARIMIZI KORUYAMIYOR?

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Tan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yaptı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Tan, kadın haklarının kazanılmasında verilen mücadelenin simgeleştiği 8 Mart?ın "Dünya Kadınlar Günü" ilan edilişinin 107. yılında, İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi olarak tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

8 Mart dolayısıyla yazılı açıklama yapan Tan,  bundan tam 160 yıl önce 8 Mart 1857 tarihinde,  Amerika´nın New York kentinde 40 bin tekstil işçisinin çalışma koşullarını düzeltmek için yaptıkları direniş sonucu çoğu kadın olan 129 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1910 yılında bu direnişin anısına 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak belirlendiğini ve 107 yıldır da kadın mücadelesinin simge günü olarak kutlandığını hatırlattı.

?YAŞAM HAKKINA SAHİP OLAMADILAR!?

Ne yazıktır ki, ülkemizde, kadın cinayetleri, kadına yönelik cinsel taciz ve tecavüz, cinsel istismarın yıllardır devam ettiğini vurgulayan Tan, ?Hemen hemen her gün bir,hatta daha fazla sayıda kadın cinayeti haberini öğreniyoruz gazetelerden ve televizyon haberlerinden. Cinayete kurban giden kadınlarımız, devlet güvencesiyle korunması gereken yaşam hakkına sahip olamamışlardır. Ve pek çok kadın şu anda tehdit altındadır, tacize uğramaktadır ve öldürülme korkusu içinde, güvencesiz, korunmasız koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir? dedi.

Kadına yönelik şiddetin önlenememesi yanında kız çocuklarına yönelik cinsel taciz ve istismar vakalarının yüzde 58´inin eğitim kurumlarında yaşanıyor olmasının son derece endişe verici olduğunu kaydeden Tan, şunları söyledi:

?Çocuklara yönelik taciz vakalarına karşı acilen önlem alınması gereklidir.  Açıklanan önlemleri, kadın cinayetlerini, kadına ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve saldırıyı ortadan kaldırmak bir yana, azaltmaya bile yeterli olmadıkları için önlem olarak görmüyoruz.

Ülkemiz ve geleceğimiz için sonuç alıcı, önlemler hayata geçirilmelidir. Toplumsal yaşamın her alanında cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmak için samimi, gayretli,  ciddi, kapsamlı önlemlere ihtiyaç vardır. Çünkü biliyoruz ki cinsiyet ayrımcılığı ortadan kaldırılmadıkça, kadınlar hayatın her alanında özgürce yer almadıkça özgür ve eşit bir toplum yaratılması mümkün değildir.

?CİNS AYRIMCI YAKLAŞIMI KABUL ETMİYORUZ?

Erkek egemen bir meslek olarak görünen inşaat mühendisliğinde kadın meslektaşlarımızın tıpkı tüm çalışma alanlarında olduğu gibi kadın olmanın katladığı sorunları bulunmaktadır. İMO Adana Şubesi olarak, kadın meslektaşlarımızın şantiyelerde, işyerlerinde karşı karşıya kaldıkları cins ayrımcı yaklaşımı kabul edilemez buluyoruz.  Ve bunun ortadan kalkması yönündeki çalışmaları kadın mücadelesinin bir parçası olduğunun bilinciyle sürdürüyoruz.

Kadını ret ve inkâr eden, kadını eşit ve özgür bir insan olarak görmeyen, kadını toplumsal yaşamdan uzaklaştıran, kocaya, babaya bağımlı kılan, kadına yönelik şiddeti, tacizi, tecavüzü kader olarak dayatan, kadını aile içine hapseden, namusun odağı haline getiren, yaşam biçimini reddediyoruz.

Bizim özlemimiz, eşit, özgür, şiddetin, yoksulluğun, yolsuzluğun, sömürünün, kadın cinayetlerinin olmadığı bir dünyadır. Evde, işte, sokakta, yaşamın her alanında kadına yönelik şiddet, baskı ve tehdidin, kadın cinayetlerinin son bulması için karanlığa karşı direnci birlikte yükselteceğiz.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı