DENGE VE DENETLEME AĞI´NDAN ADANA´DA ETKİNLİKLER
SİYASET 10.11.2018 22:54:55 1427 0

DENGE VE DENETLEME AĞI´NDAN ADANA´DA ETKİNLİKLER

DENGE VE DENETLEME AĞI (DDA) YERELLEŞME VE DENGE VE DENETLEME TOPLULUKLARI OLUŞTURMAK İÇİN ADANA´DA ETKİNLİKLER DÜZENLEDİ

Denge Denetleme Ağı Adana Koordinatörleri tarfından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye´nin 7 coğrafi bölgesinden 50´ye yakın il veya ilçe merkezinde faaliyet göstermekte olan, birbirinden farklı yaklaşımlar ve siyasi görüşlere sahip 263 sivil toplum örgütünün, katılımcı, çoğulcu demokrasi ve güçlü bir denge denetleme sisteminin tesisi talebi ile bir araya gelmesiyle oluşmuş Türkiye´nin en çeşitli ve geniş sivil platformu olan Denge ve Denetleme Ağı; Ankara, İstanbul, Ordu, Samsun, Kayseri, Erzurum, Diyarbakır, Bursa ve İzmir´in de aralarında olduğu merkez ili Adana´da, ?Denge Denetleme Toplulukları Oluşturma´ ve ?Yerelleşme´ çalışmaları kapsamında 7-8-9 Kasım 2018 tarihlerinde paydaş ziyaretleri ve ziyaretlerin son gününde Denge ve Denetleme Persepektifinden Başkanlık Sistemi? konulu panel gerçekleştirdi.

DDA yerelleşme çalışmaları kapsamında, 7-8 Kasım tarihlerinde Adana paydaş ziyaretleri ve 9 Kasım Cuma günü, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde Denge ve Denetleme Persepektifinden Başkanlık Sistemi Paneli, Denge ve Denetleme Ağı Adana koordinatörleri; ÇYDD Çukurova Şube Başkanı Sibel Özgümüş, EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı, ÇYDD Çukurova Şubesi Üyesi İbrahim Sarıdoğan koordinasyonunda, DDA Sekreteryası Genel Direktör Yardımcısı Hayriye Ataş ve Saha Koordinatörü Barış Coşkun´un katılımı ile gerçekleştirildi.

Adana ziyareti boyunca Denge ve Denetleme Ağı, Ağ üyeleri ile bir araya gelmenin yanı sıra aralarında CHP İl Başkanı Av.Emrah Kozay, MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, İyi Parti İl Başkanı.Göktürk Boyvadoğlu, HDP İl Eş Başkanı.Gülseren Tural, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu  Üyeleri, Çukurova Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. İsmail Güneş, Adana Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyeleri, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Paydaş ziyaretlerinde Ağ´ın gelecek dönemde ulusal ve yereldeki çalışmaları kapsamlı bir şekilde paylaşıldı, Adana ilinde gerçekleştirilecek aktif vatandaş odaklı çalışmalara destek sözü alındı ve bütün paydaşlar 9 Kasım Cuma günü düzenlenecek panele davet edildi. Ayrıca DDA heyeti, Başkent Adana Radyo Genel Yayın Yönetmeni Sema Erdoğan´ın programına katılarak çalışmalar konusunda bilgi iletti ve Ağ çalışmaları geniş bir dinleyici kitlesi ile buluştu.

İki gün boyunca süren paydaş görüşmelerinde; Parti il başkanlıkları denge ve denetleme yaklaşımı konusunda görüşlerini bildirdiler. CHP İl Başkanı Emrah Kozay çalışmaların çok değerli olduğunu, tarafsız ve güvenilir ortamlarda bütün partileri bir araya gelmesinin önemli olduğunu ve çalışmaları desteklemeye açık olduklarını ayrıca dile getirdi. Denge ve Denetleme Ağı heyeti daha sonra Adana Barosu Başkanı Veli Küçük´ü makamında ziyaret ederek, Baro seçimleri sonrası tebriklerini ilettiler. Önümüzdeki dönemde gündeme gelmesi beklenen yargı reformu ve Ağın bu alanda yaptığı çalışamalar sayın Veli Küçük ile paylaşıldı. Veli Küçük, Ağ çalışmalarını takip ettiğini ve yararlı bulduğunu belirtti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, yerel basınının önemi ve sorunları konusunda DDA heyetine görüşlerini bildirdiler. Medyanın, denge ve denetleme sisteminde yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olduğunu, tarafsızlık ilkesini koruması gerektiğini belittiler. DDA heyetini ağırlayan Adana Tabipler Odası yönetim kurulu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu üyeleri, meslek odalarının demokrasinin tesisi için önemli bir aktör olduğunu dile getirdiler. Denge ve Denetleme Ağı çalışmalarında sağlık, eğitim, çevre gibi konulara da yer verilmesinin önemi üzerinde durdular.

/resimler/2018-11/10/2300559359721.jpg

Paydaş görüşmelerinin ardından Denge ve Denetleme Ağı, 9 Kasım Cuma günü öğleden önce, geçmiş dönem çalışmaları ve 2018-2020 yıllarını kapsayan dönemde üyelerin desteğiyle hayata geçirecekleri yeni dönem yaklaşımları ve programlarını Ağ üyeleri ile paylaşmak amacıyla bir üye toplantısı gerçekleştirdi. ÇYDD ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılan Ağ üyeleri gelecek dönemdeki çalışmaların içeriği konusunda oldukça olumlu katkılarda bulunurken, Ağ çalışmalarında vatandaş odaklı yaklaşımın benimsenmesinin doğru bir karar olduğunu belirttiler.

İki gün boyunca çok verimli geçen paydaş görüşmeleri ve üye toplantısının ardından, 9 Kasım Cuma günü, Adana İl Koordinatörleri koordinasyonu ve ev sahipliğinde, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde Denge ve Denetleme Persepektifinden Başkanlık Sistemi Paneli düzenlendi. Denge ve denetleme sistemi perspektifinden, başkanlık sisteminin diğer ülkelerdeki örnekleri, mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümemet Sisteminin başkanlık sistemine benzerlikleri ve farklarının ele alındığı panel, Bahçeşehir Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Yılmaz, Denge ve Denetleme Ağı Politika Geliştirme Koordinatöri Dr. Mahir Kalaylıoğlu´nun anlatımları ve sayın Av. Mustafa Çinkılıç moderatörlüğünde gerçekleştirildi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, önceki dönem CHP milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Gaye Erbatur,CHP il başkanı Emrah Kozay ve farklı kurum ve kuruluşlardan yaklaşık 150 kişisin katıldığı panel yoğun ilgi gördü.  

Denge ve Denetleme Ağı ziyaretlerinin ilk kısmını geçtiğimiz hafta Bursa, İzmir, Ordu, İstanbul illerine yapan DDA saha ekibi, 7-8-9 Kasım´da gerçekleştirdikleri Adana ziyareti ve paneli sonrasında Kasım ayı boyunca sırasıyla; Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ordu, İzmir ve Bursa´da düzenlenecek panellerle çalışmalarına devam edecek."

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli