?DARBE DEFTERİNİ BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPATTIK?
SİYASET 15.07.2018 23:01:30 309 0

?DARBE DEFTERİNİ BİR DAHA AÇILMAMAK ÜZERE KAPATTIK?

Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü´nde düzenlenen programında halka hitap etti.

Erdoğan´nın konuşmasının satır başları şöyle:

 ?Bu vesileyle bir kez daha FETÖ´cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan ezanımıza, bayrağımıza sahip çıkan tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor Allah´tan uzun ömürler diyorum.

"HİÇ BİR ZAFER ALTIN TEPSİDE SUNULMAZ"

Aziz kardeşlerim bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızın bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da eşine az rastlanan bir direnişe imza atmanın gurununu yaşıyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakarlık var. Azim, dirayet ve cesaret vardır. Bunu özellikle Çanakkale Zaferimizle İstiklal harbimizle çok yakından şahit oluyoruz.

"BU MİLLETİN BİR FERDİ OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM"

Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk milleti, cesareti ve mücadelesiyle bu topraklar Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ´nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz candan kimi zaman canından daha çok önem verdiği evlatlarından vazgeçmiştir. Ancak vatanına namahrem elin değmesine müsaade etmemiştir. 100 sene önce Anadolu´yu işgalcilere vermeyen kahramanın torunları 15 Temmuz´da da FETÖ´cü alçaklara bugün üzerinde toplandığımız şu köprüyü dar etmiştir. Ben bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum.

İnşalllah efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldiğimiz bu yolda çok daha hizmetler vereceğiz. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin yeniden şahlanışının adıdır. Bu mücadelenin ve zaferin sahini 81 milyonun tamamıdır. Şu anda 81 vilayette tören yapılıyor. 15 Temmuz tüm Türkiye´nin zaferidir. 15 Temmuz bizimle beraber adalet ve özgürlük mücadeesi veren tüm mazlumların zaferidir.

Kardeşlerim nasıl istiklal harbimiz ülkemizde yeni bir başlangıçsa 15  Temmuz zaferimizde yeni kapılar araladı. 15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanları bağımsızlığın yanı sıra milletimizin kardeşliği pekiştirmesine neden oldu.

7 Ağustos tabii orada Sayın Bahçeli ile başladığımız yürüyüşü Cumhur İttifakıyla devam ettirdik. Yurt dışında da özellikle PKK uzantılarına karşı başarılı operasyonlar gerçekleştirdik. Önce Fırat Kalkanı Harekatı daha sonra Zeytin Dalı operasyonuyla ile ülkemizde beliren tehdidi kaynağından bertaraf ettik.

Zeytin Dalı´nda 4 bin 600´e yakın teröristi yok etti. İçerde bin 400´e aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Ne dedik inlerine gireceğiz. İnlerine girmeye devam ediyoruz. Nereye giderlerse gitsinler bu milletin huzurunu kaçıranlar karşılarında bizleri bulacak. Ülke hudutlarımız içerisinde artık sabotajlara karartma eylemlerine maruz kalmadan tüm terörle çok başarılı mücadele yürüttük.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletimi büyük bir hayalle buluşturduk. Tarihi değişimle Türkiye demokrasisine çağ atlattık. Tüm bu gelişmelerle Kardeşlerim yıl dönümleri aynı zamanda muhasebe günlerdir. Ülke millet inşallah darbe defterini bir daha açılmamak üzere kapattık. ve devleti yönetenler olarak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadıklarımızdan çok ders çıkardığımıza inanıyorum.

"ONLARI ASLA UNUTMAYIZ, UNUTTURMAYIZ"

Biz millet olarak derin bir hafızaya sahibiz. Onları asla unutmayız, unutturmayız. Onun için 15 Temmuz asla unutulmayacak ve unutturmayacağız. O bizim için tarihe kayıttır. O gece bizim için dua edenlerle FETÖ´nün başarısı için gayret edenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Darbe teşebbüsünün ilk anlarından itibaren demokrasiye destek verenlerle cuntacıların yanında yer alanları asla aynı kefeye koymayacağız.

"KİMİN NEREDE, NASIL TAVIR TAKINDIĞINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Hele hele ülkemizden kaçan darbecilerin ilkesizlikleri asla hafızamından silenmeyecektir. Kimin nerede nasıl tavır takındığını çok iyi biliyoruz. Umutlarını FETÖ´cü cuntaya bağlayanların nasıl öfkelendiklerini biliyoruz. İlişkilerimizi belirlerken diğer konular yanına darbe teşebbüsüne karşı tavrı da dikkate aldık. İşte Azerbaycan´dan geldi Ukrayna´dan iki tane arka arkaya geldi. Takip ediyoruz gelecekler. Pensilvanya´daki melunun büyük bir gizlilik içinde büyüttüğü ahtapotun kollarını kestik bu böyle biline.

"BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖKERTTİK"

Son 2 yılda örgütün devlet iş dünyası, bürokrasi, medya ve sivil toplum alanlarındaki yapılanmalarını büyük ölçüde çökertik. 16 ülkede örgütün okul adına açtığı fitne yuvalarını kapattık.

Ülkemizde devam eden davalar yavaş yavaş neticenlenmeye başladı. Suçlular titizlikle belirlenerek o gece ülkemize ihanet eden milletimize kurşun çıkan hainler en ağır cezalara çarptırılıyor. 

"ÇOK YAKINDAN ŞAHİT OLDUK"

Tabii bunların hepsi müzakere masasında. Müzakare edeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanını asla yerde bırakamayız. Değerli kardeşlerim bakınız bu çerçevede darbecilerle anlaşıp tankların arasından sıvışanları unutmuyorsak Yeşilköy´de havalimanında tankların arasından çıkıp Bakırköy Belediyesi´ne gidenleri unutmadık, unutmayacağız. O tarihi gece boyunca gözlerimizi yaşartan göğsümüzü kabartan birçok kahramanlık hikayesine şahit olduk. Milletimizin bağımsızlığı için neleri göze alacağına çok yakından şahit olduk.

"ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Lastikleri ne yapıyor orada tankların önüne koyuyor. Şehit edileceğini bildiği halde darbecilere meydan okuyan Ömer Halisdemirleri 16 yaşında babasıyla beraber şehadete yürüyen Abdullah Tayyip Olçakların, Gölbaşı´da 52 harekat polisimizi asla unutmayacağız. Türkan kardeşimizi nicelerini ellerine bayraklarla sabaha kadar dua eden ak saçlılarımızı hiçbir zaman hafızamızdan çıkarmayacağız. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi. Bu millet asil bir millettir. Bu millet cesur bir millettir. Bu millet kahraman bir millettir. Bu millet hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir.?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu